Annonce
Kerteminde

Et nyt parti stiller op til kommunalvalget i Kerteminde - og en gammel kending overvejer

Charlotte Breinbjerg er formand for Nye Borgerlige i Nordfynskredsene i Fyns Storkreds. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Nye Borgerlige er klar med en kandidatliste, når det igen bliver muligt at afholde medlemsmøder.

Kerteminde: Kandidaterne er ikke på plads endnu, men Nye Borgerlige har besluttet, at de stiller op til kommunalvalget i Kerteminde Kommune.

- Vi har mange, der gerne vil stille op i de forskellige kommuner - også i Kerteminde. Det skal nok blive godt, fortæller Charlotte Breinbjerg, der er formand for Nordfynskredsene i Nye Borgerlige.

Hvem og hvor mange, der ender med at stille op for Nye Borgerlige i Kerteminde, beslutter partiet, lige så snart corona-restriktionerne tillader at samle medlemmerne til et opstillingsmøde.

Annonce


Vi har mange, der gerne vil stille op i de forskellige kommuner - også i Kerteminde

Charlotte Breinbjerg


- Vi er nødt til at give alle medlemmerne mulighed for at deltage i opstillingsmødet. Derfor skal vi lige have fundet ud af, hvordan vi gør det, forklarer Charlotte Breinbjerg.

Hvor mange kandidater regner I med at få valgt ind i Kerteminde Byråd?

- Det ved jeg ikke, men vi håber da selvfølgelig på det bedste, siger Charlotte Breinbjerg.

I den sidste meningsmåling fra Voxmeter fra 31. januar står partiet til at få 7,9 procent af stemmerne på landsplan. Hvis den tendens slår igennem til kommunalvalget, vil partiet få to mandater i byrådet.

276 stemmer i 2013

Liberal Alliance overvejer i øjeblikket, om partiet skal stille op til kommunalvalget.

- Sidste gang stillede vi ikke op i Kerteminde, så indtil du hører andet, gør vi ikke, siger formand for Nyborg/Kerteminde lokalafdelingen, Martin Rytter.

- Men hvis der er liberale kandidater, som gerne vil stille op i Kerteminde, vil jeg meget gerne tale med dem. Vi er meget åben for at stille op i Kerteminde. Men der er ikke nogen kandidater på beddingen, fortæller Martin Rytter

Sidst Liberal Alliance stillede op til kommunalvalget i Kerteminde Kommune var i 2013, hvor partiet fik 276 stemmer, og det var ikke nok til at komme i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Odense For abonnenter

Danni vil kæmpe for, at populær misbrugsbehandling kan overleve: - Jeg skal ikke tilbage til det kommunale tilbud

Annonce