Annonce
Odense

Erhvervsliv om kommunal hjælpepakke: - Det er en fin håndsrækning

Bryggeriet Flakhaven er en af de virksomheder, der lejer sig ind hos Odense Kommune og nu kan få udskudt betalingen af huslejen. - Det redder os ikke, men alligevel er det dejligt, at politikerne tænker på os, siger medejer Michael Sandal. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen
Det redder ikke nødvendigvis virksomhederne, men hos Fynsk Erhverv og en lokal restauratør, der lejer sig ind hos kommunen, tages der godt imod den netop vedtagne hjælpepakke til det odenseanske erhvervsliv.

Brødtekst

Jytte Reinholdt. Foto: Michael Bager
Annonce

Jytte Reinholdt, direktør hos Fynsk Erhverv

- Hjælpepakken er en fin håndsrækning, og kombineret med initiativerne fra regeringen og trepartsaftalen vil det have en betydning.

- Krisen stikker dybt, det er meget, meget sårbart, og det går hurtigt lige nu. Vi ser virksomheder med omsætninger, der går i nul. Derfor er det helt afgørende, at hjulene holdes i gang, og at der lægges ordrer i alle brancher. Vi har brug for tiltag, der har øjeblikkelig virkning.

- Det er fint, at kommunen blandt andet vil betale regninger hurtigere, men det er jo opgaver, der er løst, og hvor omkostningerne er afholdt. Vi opfordrer også kommunerne til for eksempel at fremrykke nogle planlagte anlægsprojekter og i det hele taget at lægge ordrer hos de lokale virksomheder over en bred kam, så vi kan holde gang i hjulene og sikre, at der kommer penge ind på kontoen hos virksomhederne.

Annonce

Michael Sandal, medejer af Bryggeriet Flakhaven, der lejer sig ind på rådhuset

- Jeg synes, det er meget positivt, at politikerne med en hjælpepakke viser imødekommenhed over for erhvervslivet. Hvad skal de gøre, de stakkels politikere? Ja, de er folkevalgte, men ikke til den situation, vi står i lige nu.

- Det redder os ikke, at vi får udskudt vores husleje til kommunen. Vi er dybt afhængige af vores omsætning i restauranten. Men alligevel er det dejligt, at politikerne tænker på os. Vi tager vores forholdsregler lige nu, vi følger myndighedernes anbefalinger og gør, hvad vi kan, for også at få vores personale hele igennem det her.

- Det vil være helt fantastisk, hvis der kan laves en aftale om, at byens caféer og restauranter kan levere mad til kommunens institutioner og ældre. Det vil vi i hvert fald meget gerne gå konstruktivt ind i.

Michael Sandal. Foto: Victoria Mørck Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce