Annonce
Odense

Ensretning i Odense under betonstøbning til letbanestation

Letbanen i Odense får 26 stop på ruten mellem Tarup Center og Hjallese Station. Nogle af stoppesteder kan allerede ses, blandt andre dette ved Rosengårdcentret. Arkivfoto: Kim Rune.

Centrum: Der kan blive ekstra trafik i Fjordsgade og på den inderste del af Rugårdsvej, når Odense Letbanes entreprenør torsdag formiddag går i gang med at støbe beton ved det kommende letbanestop i den nordlige ende af Kongensgade.

Fra klokken 10 til 14 bliver det nødvendigt at ensrette Vestre Stationsvej mellem Fjordsgade og Kongensgade, så biltrafikken kun kan køre i vestgående retning. Bilister, som skal i retning mod Kongensgade/Østre Stationsvej, må ud på en mindre omkørsel ad Fjordsgade og Rugårdsvej.

Cyklister og fodgængere påvirkes ikke af betonstøbningen, oplyser Odense Letbane.

Om cirka to måneder er letbanebyggeriet i Odense efter planen nået så langt, at der kun skal arbejdes inden for selve sporarealet, og arbejdet vil derfor ikke genere den øvrige trafik i samme grad som hidtil.

Letbanen har foretaget testkørsler ved Hestehaven siden 21. april, og de vil i løbet af året og næste forår blive udvidet til større dele af strækningen mellem Tarup og Hjallese Station. Letbanen forventes at åbne for passagerkørsel i efteråret 2021.

Det er nødvendigt at ensrette Vestre Stationsvej i fire timer torsdag for at få støbt beton til stoppestedet ved nordlige ende af Kongensgade. Kort: Odense Letbane.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce