Annonce
Sport

En forrygende pibekoncert

En regnvåd majs smukke totalteater med 30.000 hylende, hujende og hoverende tilskuere

En regnvåd majs smukke totalteater med 30.000 hylende, hujende og hoverende tilskuere

En fodboldkamp besidder stort set alle elementer fra kunstens verden. Den har udklædningen i form af holddragterne, sminken udgøres af publikums kulørt malede ansigter, de storslåede kulisser giver sig selv og dramaet, skuespillet og nerven er som hentet fra en italiensk opera.

Til koncerter får aktørerne typisk de største bifald efter slutfløjtet. I sportens verden er det omvendt. En øredøvende jubel, da de 22 spillere løber på scenen, puster til de tusindvis af konfettistykker og farvede serpentiner, der drysser ned fra de øverste tribuner.

Hundredvis af hjemmelavede bannere og flag med klublogoer blafrer lystigt, som var det foran Orange Scene på Roskilde Festivalen med Metallica på programmet. Mest bemærkelsesværdigt er OB's flag i sort og gult med ordlyden: "I disse farver har vi vundet større steder". Pompøst og sprængfyldt med selvtillid.

Rammerne er dog ikke helt optimale, da den ene tribune stort set er tom. Men som bekendt skal man aldrig skælde ud på det publikum, der er mødt frem. Og for hørelsens skyld er det sikkert også fint, at der kun befinder sig 30.000 hylende, hujende og hoverende tilskuere i Parken.

Off day for trommerne

Det tyder ikke just på, at det er opfindsomme sangsmede, der står bag sangene efter nationalhymnen. "Låååå, lå lå lååå, lå lå lå" lever ikke helt op til Adam Oehlenschlägers "Der er et yndigt land". Den burde være kutyme før enhver fodboldkamp. Det er som at blive nulstillet. Optimeret. Klar til kamp.

Trommespillerne har tilsyneladende en offday. De har svært ved at holde rytmen, selv om deres beat hører til i den meget lidt avancerede ende af skalaen. Kastet frem og tilbage mellem betonelementerne og tilsat masser af ekko er det sikkert også en prøvelse at holde tungen lige i munden.

Hvorfor tillader man i øvrigt trommer på lægterne og ikke guitar, kontrabas eller harmonika? Eller blæsersektioner, der ville blende fint ind med dommerens trille? En tenorsax ville givetvis pifte ret meget charme i et omkvæd som: "Striberne, striberne, striiiiiberne, striberne ...", som OB's fans skråler til deres lungers hudløshed.

Den første store solopræstation i aftenens show står FCK's Atiba Hutchinson for. Som en krydsning mellem en balletdanser og en skøjteløber finter han sig vej gennem OB's forsvar, scorer og lader sig hylde i støvregnen.

Efterfølgende går der mudder i skønsangen, da fraktionerne langt fra er enige om, hvilken sang, der skal synges. Derfor ender det med at lyde som ølteltet til en byfest lørdag nat kl. 02, hvor alle kan synge med, bare de åbner munden og er i stand til at frembringe lyde.

Derefter går forestillingen ind i en lidt død fase. Dirigenterne på sidelinjen fægter med alt, hvad der kan svinges, og det vil FCK's keeper ikke stå tilbage for. Han laver et rejehop så elegant, at Gry ville måbe af misundelse, da Martin Borre sender et skud i rusen. Det er akrobatik forenet med breakdancemoves af den allersværeste kaliber. Især OB's 10.000 fans hylder hans tossede indfald.

Pludselig er OB-tribunen forsanger igen. Dog er det svært at skelne mellem gamle og nye hits, da løse strofer, halve omkvæd og brudstykker af vers overlapper hinanden i en strukturløs, men alligevel medrivende medley.

Der er mest power over sangen "FCK, kan I huske det? FCK, kan I huske det?", der er brygget over Pet Shop Boys klassiker "Go West". En af eftermiddagens helt store oplevelser.

Der er ingen grund til at hylde De Niro, Kidman og Pacino, når man til en dansk pokalfinale kan udpege lysende talenter ud i skuespillets krævende genre. Det kræver timer og atter timers træning at snuble over en bold i høj fart eller falde på det helt rigtige tidspunkt i nærkontakt med en modspiller. Derfor burde det bifaldes med applaus. Og ikke pibekoncert.

Annonce

Brasiliansk samba

Men det skulle blive værre. Eller bedre alt efter kuløren på trøjerne. For OB's sambaudøver nummer ét, Bechara Oliveira, har tænkt sig at krydre eftermiddagen med rytmerne fra hjemlandet Brasilien. Et smukt hovedstød udført per intuition som en jazzet solo. Og så kommer der ellers gang i både kordrenge og backingpiger.

Lige som på en festival ryger der nu både øl, vand og sikkert andet ned fra den øverste tribune med hjemmepublikummet, der desuden opildner til pibekoncert. Spild af alkohol og ikke værdigt for hverken sports- eller kulturoplevelser nogetsteds.

På banen tager aktørerne fra Fyn det dog i stiv arm. De taber ikke rytmen og slutter efter en kollektiv og indædt slutfanfare finalen, så de kan brøle euforisk med på Queens "We are the champions". Et nummer, der kan fuldende en regnvåd majdags smukke totalteater.

Om kampen
Parken, torsdag: Pokalfinale

Annonce
Middelfart For abonnenter

Alvorlig ulykke rystede lokale: Har bedt om sikring af vejkryds i årevis - Det er børnene, vi er bekymrede for

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Sydfyn For abonnenter

Vognmand fra Tåsinge har solgt sit livsværk: - Der er ikke noget vemod. Slet, slet ikke

Ny drikkevandsfond kan give rent vand til 15.000 mennesker om 50 eller 100 år: - Jeg savner aktion på de akutte problemer

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Annonce