Annonce
Indland

EL's Rosa Lund angrer ikke sin anholdelse

I 2007 fik Enhedslistens uddannelsesordfører Rosa Lund bøde for ulovlig indtrængen, men hun fortryder ikke.

Rosa Lund, som er Enhedslistens uddannelsesordfører, fortryder ikke, at hun lørdag 6. oktober 2007 brød ind på Grøndalsvænge Allé 13 i Københavns Nordvestkvarter og blev anholdt af politiet.

Aktionen fulgte efter rømningen 1. marts af Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Rosa Lund bekræfter i metroXpress, at hun blev anholdt, lagt i strips og fik en bøde på 750 kroner samt en plettet straffeattest for ulovlig indtrængen efter straffelovens paragraf 264.

Hun angrer ikke sin handling.

- Altså, jeg synes, man som parlamentariker har et ansvar for at kæmpe for det, man tror på. Jeg vil nok også deltage i demonstrationer i fremtiden, men jeg kommer ikke til at deltage i ulovlige indtrængninger igen, siger hun og fortsætter:

- Men det er lidt svært at svare på, om jeg vil gøre noget ulovligt igen. Det kommer an på sagen. Hvis der er mennesker, der bliver uretfærdigt behandlet, for eksempel asylansøgere, så kan det være nødvendigt at bryde loven, siger Rosa Lund.

De Konservatives retsordfører Tom Behnke tager skarp afstand fra hendes udmelding.

- Det er en stærkt problematisk tilgang til lovgivningen. Man kan være enig eller uenig i lovene, men man bør som folkevalgt have et minimum af respekt for demokratiet og overholde de love, et flertal har vedtaget, siger han.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup er oprørt.

- Det er helt uhørt, at man som folketingsmedlem stiller sig uden for lovene. Hvis lovene er et tagselvbord, ender samfundet jo i anarki, siger han.

Trods bødestraffen er Rosa Lund ikke fundet uværdig til at sidde i Folketinget.

I Folketingets Udvalg til Valgs Prøvelse er der tradition for, at kun fængselsdomme fører til, at et medlem kendes uværdigt til Folketinget. Det skete senest for Peter Brixtofte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Erhverv

Succes-investor skal finde globale stjerneskud: Kommune hyrer privat iværksætterhjælp

Fyn

Politik og podning: Nu kan du tage en kviktest på Odense Rådhus

Annonce