Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter tv-krig: Stor midtfynsk antenneforening dropper Yousee

Som noget af det sidste som formand er Mogens Enger med til at skippe Yousee til fordel for ASOM-Net. Akivfoto: René Johansen
Ringe Fællesantenneforening dropper Yousee i kølvandet på krigen mellem tv-udbyderen og Discovery. I stedet er der lavet aftale med ASOM-Net, og dermed kan medlemmerne i fremtiden også se blandt andet det danske landsholds kampe.
Annonce

Ringe: Medlemmerne hos Ringe Fællesantenneforening vil i fremtiden ikke modtage tv-indhold fra Yousee, som det er i dag. Det bliver derimod fra ASOM-Net, der er en sammenslutning af antenneforeninger.

Det oplyser formanden for fællesantenneforeningen Mogens Enger og sekretæren, Carsten Lindholm.

Skiftet er en konsekvens af tv-krigen mellem Yousee og Discovery, der endte med, at Yousee fra årsskiftet ikke længere distribuerer Discoverys kanaler. Discovery har blandt andet kanalerne 6'eren og Kanal 5.

- Vi har kigget os grundigt omkring, og vi har nu indgået en aftale med en ny leverandør, der tilbyder Discovery, siger Carsten Lindholm og tilføjer, at aftalen formelt skal godkendes på generalforsamlingen i foråret.

Alligevel sker skiftet til ASOM-Net allerede i år - formentlig 30. december. Det har bestyrelsen bemyndigelse til.

- Vi opsagde vores aftale med Yousee i slutningen af 2018, for vi har et års opsigelse. Det har vi altid gjort for at stå stærkere i forhandlingerne, og derfor kan vi også gøre det nu, siger Carsten Lindholm.

Annonce

Ny formand

Med den nye udbyder bliver det blandt andet stadig muligt at se det danske fodboldlandshold spille kvalifikationskampe. De rettigheder ligger hos Kanal 5. Men der er flere andre ting at glæde sig over.

- ASOM-Net har en rigtig god selvbetjeningshjemmeside. Man kan betale for et år, kvartalsvis eller per måned, og det er en rigtig god mulighed, påpeger Carsten Lindholm og nævner, at tilkøb og 'bland selv' også er muligt hos ASOM-Net.

For dem der ser tv på en iPad, computer eller telefonen behøver heller ikke at frygte for skiftet.

- Man skal oprette sig hos ASOM-Net, så der vil være et teknisk skifte, men muligheden for web-tv vil også være der, siger Carsten Lindholm, der forventer, at foreningen kan melde et fornuftigt bud på priser på de forskellige pakker ud inden jul.

Den endelige pris konfirmeres formentlig på generalforsamlingen til foråret, mens 'Bland selv' bliver en mulighed i løbet af de første måneder af 2020. Internet gennem Ringe Antenneforening fortsætter med at være hos Yousee de første cirka seks måneder af 2020, og Carsten Lindholm opfordrer til, at man holder sig opdateret via antenneforeningens hjemmeside.

Antenneforeningen har omkring 2600 medlemmer, og de skal have ny formand, idet Mogens Enger, der har siddet i stolen siden 1986, stopper. Afløseren kan meget vel blive den 55-årige Carsten Lindholm, som har meldt sig som kandidat til posten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce