Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter tv-krig: Stor midtfynsk antenneforening dropper Yousee

Som noget af det sidste som formand er Mogens Enger med til at skippe Yousee til fordel for ASOM-Net. Akivfoto: René Johansen
Ringe Fællesantenneforening dropper Yousee i kølvandet på krigen mellem tv-udbyderen og Discovery. I stedet er der lavet aftale med ASOM-Net, og dermed kan medlemmerne i fremtiden også se blandt andet det danske landsholds kampe.

Ringe: Medlemmerne hos Ringe Fællesantenneforening vil i fremtiden ikke modtage tv-indhold fra Yousee, som det er i dag. Det bliver derimod fra ASOM-Net, der er en sammenslutning af antenneforeninger.

Det oplyser formanden for fællesantenneforeningen Mogens Enger og sekretæren, Carsten Lindholm.

Skiftet er en konsekvens af tv-krigen mellem Yousee og Discovery, der endte med, at Yousee fra årsskiftet ikke længere distribuerer Discoverys kanaler. Discovery har blandt andet kanalerne 6'eren og Kanal 5.

- Vi har kigget os grundigt omkring, og vi har nu indgået en aftale med en ny leverandør, der tilbyder Discovery, siger Carsten Lindholm og tilføjer, at aftalen formelt skal godkendes på generalforsamlingen i foråret.

Alligevel sker skiftet til ASOM-Net allerede i år - formentlig 30. december. Det har bestyrelsen bemyndigelse til.

- Vi opsagde vores aftale med Yousee i slutningen af 2018, for vi har et års opsigelse. Det har vi altid gjort for at stå stærkere i forhandlingerne, og derfor kan vi også gøre det nu, siger Carsten Lindholm.

Annonce

Ny formand

Med den nye udbyder bliver det blandt andet stadig muligt at se det danske fodboldlandshold spille kvalifikationskampe. De rettigheder ligger hos Kanal 5. Men der er flere andre ting at glæde sig over.

- ASOM-Net har en rigtig god selvbetjeningshjemmeside. Man kan betale for et år, kvartalsvis eller per måned, og det er en rigtig god mulighed, påpeger Carsten Lindholm og nævner, at tilkøb og 'bland selv' også er muligt hos ASOM-Net.

For dem der ser tv på en iPad, computer eller telefonen behøver heller ikke at frygte for skiftet.

- Man skal oprette sig hos ASOM-Net, så der vil være et teknisk skifte, men muligheden for web-tv vil også være der, siger Carsten Lindholm, der forventer, at foreningen kan melde et fornuftigt bud på priser på de forskellige pakker ud inden jul.

Den endelige pris konfirmeres formentlig på generalforsamlingen til foråret, mens 'Bland selv' bliver en mulighed i løbet af de første måneder af 2020. Internet gennem Ringe Antenneforening fortsætter med at være hos Yousee de første cirka seks måneder af 2020, og Carsten Lindholm opfordrer til, at man holder sig opdateret via antenneforeningens hjemmeside.

Antenneforeningen har omkring 2600 medlemmer, og de skal have ny formand, idet Mogens Enger, der har siddet i stolen siden 1986, stopper. Afløseren kan meget vel blive den 55-årige Carsten Lindholm, som har meldt sig som kandidat til posten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Harmonikasammenstød i Vestergade

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce