Annonce
Fyn

Efter Løvens Hule og hjælp fra Christian Stadil: Iværksættere fordobler omsætning til 80 millioner kroner

Jesper Hvejsel (til venstre) og Mikkel Harken Salling står bag en række webbutikker, som er samlet i virksomheden Firtal Web A/S. Den største handler med helsekost. De deltog for to år siden i DRs iværksætterprogram Løvens Hule. Jesper Hvejsel er født og opvokset i Fredericia. PR-foto

Jesper Hvejsel, som er vokset op i Fredericia, har med en kammerat opbygget en en stribe webbutikker.

Fredericia: I år er det 10 år siden, Jesper Hvejsel og Mikkel Harken Salling, grundlagde virksomheden Firtal Web A/S. Virksomheden består i dag af ni webbutikker, som generer en omsætning på 80 millioner kroner - en fordobling i forhold til sidste år.

- Vi var bare to unge knøse, da vi startede. Nu er vi gamle mænd med børn, og hvad der ellers hører til, griner Jesper Hvejsel, der er født og opvokset i Fredericia, hvor hans far, Peder Hvejsel, Taulov, bor og er regionrådspolitiker.

For knap to år siden deltog Jesper Hvejsel sammen medejer Mikkel Harken Salling i DR-programmet Løvens Hule, hvor iværksættere fremlægger deres idé eller virksomhed for en række erhvervsledere, der herefter giver deres bud på, om de tror på virksomhedens fremtid. Christian Stadil, Hummel, Tommy Ahlers, iværksætter, og Jesper Buch, Just Eat, troede i den grad på de to unge mænds virksomhed.

Hvis Christian Stadil er cc'et på en mail, så svarer folk. Hans navn åbner døre

Jesper Hvejsel

Erhvervsfolk skød penge i iværksætterne

De skød tre millioner kroner i virksomheden - heraf stod Christian Stadil for den største del - og fik til gengæld 15 procent af virksomheden. Desuden fungerer erhvervslederne som mentorer for de unge iværksættere. Især Christian Stadil har brugt meget tid i Firtal Web.

- Christian er utrolig skarp til at se forbindelser i alt, han laver, og han har klæbehjerne af rang. Han kommer altid og ved præcis, hvad vi snakkede om sidst, fortæller Jesper Hvejsel, som har nydt godt af den erfarne virksomhedsleders gode råd og støtte.

- Det, vi har fået ud af det, er adgang til viden hos Hummel, adgang til Christians netværk og anerkendelse. Hvis Christian Stadil er cc'et på en mail, så svarer folk. Hans navn åbner døre.

Annonce

Brug for sparring

Som iværksætter har man brug for sparring og at blive holdt til ilden, er Jesper Hvejsels erfaring. Derfor har han stor glæde af andre virksomhedsledere som mentorer.

- Iværksætterlivet kan meget være, at man sidder alene og kigger ind i en skærm. Som iværksætter sidder man næsten hver dag med et nærmest livstruende problem. Især i opstarten. Det er svært at holde gejsten oppe, når man får tæv næsten hver eneste dag, hvor der er et stort problem, der skal løses. Det kan være sådan noget som at forholde sig til persondatalovgivningen, som er et massivt stykke jura. Det er ekstremt svært for små virksomheder at være med på, forklarer han.

I den forbindelse har Jesper Hvejsel og hans medejer nydt godt af adgangen til større virksomheders erfaring.

Annonce

Vil åbne i andre lande

Firtal Webs fremtid ligger i at udbygge virksomheden ved opkøb af andre webbutikker og udvidelse af de eksisterende. Desuden skal webbutikkerne åbne i andre lande. Norge og Sverige står først for.

- For et år siden satte vi som mål sammen med Christian Stadil, at virksomheden skulle vokse til en omsætning på 100 millioner kroner årligt i juli 2018, og nu er vores mål at nå en omsætning på 250 millioner kroner i 2020, fortæller Jesper Hvejsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Annonce