Annonce
Svendborg Rabbits

Det gik hurtigt: "Årets træner" ny chef i Svendborg Rabbits

Amerikanske Jimmy Moore i aktion som cheftræner for Randers Cimbria. Fra den kommende sæson skal Moore stå i spidsen for Svendborg Rabbits. Foto: Annelene Petersen
47-årige Jimmy Moore er - efter to år i Randers Cimbria - klar til at tørne ud som cheftræner for Svendborg Rabbits.
Annonce

BASKETBALL: De forstår at handle hurtigt i Svendborg Rabbits.

Fredag aften afleverede klubbens cheftræner, 34-årige Lukas Varga fra Slovakiet, sin opsigelse til direktør Troels Mortensen. Efter to sæsoner hos Rabbits havde Varga udnyttet en option i sin kontrakts tredje år til at sige farvel til Sydfyn for i stedet at komme tilbage til Horsens IC som cheftræner - en klub, hvor slovakken både har været spiller og assistenttræner.

Men nu har Svendborg Rabbits allerede en ny cheftræner på plads. Det bliver den 47-årige amerikaner, Jimmy Moore, der i to sæsoner har stået i spidsen for Randers Cimbria, og som efter den sæson, som blev tidligt lukket ned på grund af corona-virus, blev valgt som "Årets træner" i Basketligaen.

- Jeg har løbende haft kontakt med Moore. Faktisk henvendte Moore sig selv til os for to år siden, hvor vi imidlertid netop havde skrevet kontrakt med Lukas Varga, lyder det fra Troels Mortensen.

Efter at Rabbits på klubbens facebookside havde fortalt om Vargas farvel, modtog klubben 52 ansøgninger på halvandet døgn.

- Det er vi naturligvis stolte over. Det tager vi som et udtryk for, at Svendborg Rabbits har et rigtigt godt navn, fortæller Troels Mortensen, og han tilføjer:

- Men der var faktisk fra starten kun et navn, der stod i mit hoved, og heldigvis lykkedes det at få en aftale med Jimmy på plads.

Blå bog

Svendborg Rabbits har ansat amerikanske Jimmy Moore, 47 år, som cheftræner på en toårig aftale.

Som spiller huskes Moore fra BF Copenhagen-holdet, hvor han var med til at vinde mesterskaber.

Samlet varede hans aktive karriere 10 år som professionel i flere europæiske ligaer og også i Kina.

Siden har Jimmy Moore været træner i USA på flere forskellige niveauer, og han var collegetræner, inden Danmark kaldte igen.

De seneste to sæsoner, har han været cheftræner for Randers Cimbria.

Annonce

Et niveau op

Svendborg Rabbits og Jimmy Moore har indgået en aftale for to sæsoner.

Om baggrunden for at vælge Moore, siger Rabbits-direktøren:

- Som 47-årig har Moore stor livserfaring - og stor basketball-erfaring både som spiller og træner. Og så ved han, hvad der skal til for at vinde.

Og så peger Troels Mortensen på endnu en vigtig årsag til valget:

- I Moores to sæsoner i Randers har han ført Cimbria op på det niveau, som vi gerne vil nå i Rabbits.

I sin første sæson i det kronjyske nåede Moore og Randers semifinalerunden efter at have slået netop Svendborg Rabbits ud i den afgørende kamp fem. I semifinaleserien bød Randers stærke Bakken Bears kontant op til dans men tabte dog alligevel serien.

I den sæson, som blev tidligt afsluttet af coronavirus - og hvor Jimmy Moore altså blev hædret som "Årets træner" af ligaens spillere og trænere - endte Cimbria som nummer to i ligaen og havde blandt andet undervejs slået Bakken tre gange.

Jimmy Moores familie bor i Californien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Odense

Fyns Politi: Personer i voldsom bilulykke på Østerbro har ikke tilknytning til bandemiljøet

Annonce