Annonce
Sport

Det blev ikke en fynbo: Niklas Larsen sejrede i Fyen Rundt

Vinderen Niklas Larsen på toppen af podiet med en check på 2.425 euro. På anden- og tredjepladsen finder man henholdsvis Rasmus Bøgh Wallin og Kasper Andersen. Foto: Michael Patrick Larsen
Det blev Niklas Larsen fra Uno-X Pro Cycling Team, der kørte sejren hjem i Fyen Rundt 2021. Triumfen kom i hus efter en tredjeplads i lørdagens cykelløb GP Herning.

CYKLING: - Megafedt. Det var virkelig, hvad jeg havde brug for. Også hvad holdet havde brug for efter i går (lørdag, red.), så de gjorde et rigtigt godt arbejde.

Det var ordene fra Uno-X Pro Cycling Team-rytteren Niklas Larsen kort efter, han var trillet indover mållinjen som vinder af Fyen Rundt.

Søndag var cykelløbet, der er verdens tredjeældste, tilbage for 110. gang. Og for første gang nogensinde startede og sluttede løbet ved Lillebælt, da Middelfart havde den helt store rolle med start- og målområde på Havnegade.

Annonce

Der skulle køres en rute på 173 kilometer på de fynske landeveje, mens afslutningen af løbet bød på tre omgange á 11,3 kilometer på den samme rute, som DM i landevejscykling sidste år blev afviklet på. Så altså omtrent 206 kilometer i alt.

Som så meget andet blev løbet sidste år aflyst på grund af pandemien, men denne gang kunne en virus ikke forhindre 168 ryttere fra at stille til start.

Det kunne den til gengæld desværre for den fynske Riwal-rytter Jesper Hansen, der er i coronaisolation. Dog er rytteren fra Stenstrup ikke selv smittet.

Solskin og højt humør

I målområdet nede ved havnen var der god stemning. Solen bagede fra en skyfri himmel ned på de tilstedeværende, der flittigt forsynede sig med kolde øl og sodavand. Ligesom rytterne skulle de heller ikke dehydrere.

De kunne se den hollandske Riwal-rytter Nick van der Lijke komme kørende ind på havnen alene i front med et minuts mellemrum ned til feltet. Dog var det alt andet end givet, at han skulle vinde løbet, for nu ventede slutfasen - de tre omgange á 11,3 kilometer. Inden første passage i målområdet havde han allerede tabt noget af forspringet.

Ikke desto mindre gik han ind til næstsidste omgang stadig i front - nu var hullet indskrænket noget mere. Nu havde hollænderen blot et halvt minut ned til nærmeste efterfølger, så de sidste godt og vel 22 kilometer indbød til dramatik.

Annonce

Indhentet

Med 19 kilometer tilbage gik den ikke længere for Riwal-rytteren. Her blev han hentet af forfølgergruppen med danskerne Andreas Aidel fra Team Odder Kvickly og Emil Toudahl fra BHS - PL Beton Bornholm. Et par kilometer senere havde syv andre hægtet sig på, så nu kunne alt ske.

Sådan så ruten ud.

Inden sidste omgang var det helt åbent. Feltet havde indhentet udbrydergruppen og kørte indover mållinjen for næstsidste gang sammen.

Og så blev det altså Niklas Larsen, der fik oprejsning og kunne trække sig sejrrigt ud af Fyen Rundt, efter han lørdag måtte tage til takke med en tredjeplads i GP Herning.

Annonce

- Det gik efter planen

Ovenpå sejrsglæden uddybede vinderen følgende om søndagens fynske rute:

- Den var ikke forfærdelig hård men hele tiden lidt irriterende hård. Man kørte lidt op og ned, og så lige pludselig blev der angrebet og lukket op. Man sad stille og roligt og smed sine kræfter væk lidt hist og her. Men det passede mig egentlig meget godt, siger han til Sport Fyn.

- Det gik efter planen, synes jeg. Nogle gange havde vi det måske lidt svært, fordi vi havde nogle mand, som blev ramt af uheld lørdag, som egentlig ikke havde det så godt. Så vi løb måske lidt for tidligt tør for mænd, fordi vi havde brugt for mange kræfter.

OL venter lige rundt om hjørnet for rytteren, der er en del af banelandsholdet - og søndagens sejr gør ham ikke mindre sulten.

- Det var virkelig den motivation og selvtillid, jeg havde brug for. Det betyder enormt meget for mig.

Annonce
Assens For abonnenter

74-årige Lykke faldt på trappen: - Kan det virkelig være rigtigt, at vi skal køre 160 km for at få en rollator?

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Arbejdsliv

- Hvorfor er det, vi presser os selv så hårdt? Freja Katrine har skiftet retning i sit arbejdsliv flere gange

Fyn For abonnenter

13-årige Mischa ventede på sit nye hjerte: Ronald McDonald Huset hjalp familien igennem et kritisk forløb

Fyn

OUH-overlæge om farvel til coronapas og mundbind: - Det vil give flere indlæggelser

Erhverv For abonnenter

Haveglade danskere skaber enormt overskud hos fynske Texas - Corona har været med os

Se med her: Regeringen holder corona-pressemøde - kan vi vinke farvel til alle restriktioner?

Kerteminde

Rune meldte udskældt bygherre for 'klamphug': Erfaren el-installatør kalder det for 'decideret lortearbejde'

Nordfyn For abonnenter

Millionbyggeri på vej i Morud og en forening kun for kvinder: Sådan står det til med de nordfynske padelbaner

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Nyborg

61-årig dømt for en lang række overgreb: Blev kørt direkte tilbage til fængslet

Se video og billeder: Nu er Koldings hval bugseret ind i havnen og klar til obduktion på fredag

Middelfart

Konferencecenter i Middelfart får ny værelsesfløj beklædt med træ: Grønnere og mere plads til samme pris

Erhverv For abonnenter

Lisette og Kris fik massevis af afslag: Nu hjælper de metalgigant med at spare 40 ton aluminium om året

Kerteminde

'Mirakuløst' fandt Michael en løsning til sit spisested: Nu går han nærmest fuld tid ind i politik

Annonce