Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det blev for 'perfidt': Da kæresten skrev på Facebook, blev kandidat udelukket fra politisk paneldebat

Thomas Patrick Ingemansen er et stærtk kort i den lokale, konservative kulturpolitik. Han er blandt andet formand for Faaborg Menighedsråd. Foto: Palle Søby.
Formand for Øhavsmuseet, Jakob Holm, ønsker ikke at se Thomas Ingemansen i en paneldebat om kommunens kulturpolitik. Men måske er der alligevel opblødning på vej.

Artiklen indeholder et indslag, som TV 2 Fyn har lavet om sagen

Faaborg: Formand for Øhavsmuseet, det tidligere SF-byrådsmedlem, Jakob Holm, har meddelt Det Konservative Folkeparti, at deres byrådskandidat, Thomas Patrick Ingemansen ikke er velkommen i en paneldiskussion om kommunens kulturpolitik, som Øhavsmuseet arrangerer 1. november.

Årsagen er, at Thomas Ingemansens kæreste, Carsten Seindal Eilertzen, har skrevet kritisk på Facebook om direktøren for Øhavsmuseet, Peter Thor Andersen.

Annonce

Det allerværste (som jeg har set) er skrevet af Carsten Sindal Eilertzen, som så vidt jeg ved, er samlevende med Thomas Ingemansen. Da jeg går ud fra, at man ligesom i andre familier taler om, hvad der rør sig i dagligdagen, så vil jeg modsætte mig, at Thomas Ingemansen kommer til at sidde i panelet.

Jakob Holm, formand for Øhavsmuseet i email til Konservative

Balladen startede, da Jakob Holm, som er formand for den selvejende men offentligt støttede institution Øhavsmuseet, allerede i august skrev rundt til partierne og inviterede deres spidskandidater til at komme og debattere kulturpolitik på bagkant af, at byrådet ikke længere vil sætte penge af til vedligeholdelse af museet Den Gamle Gaard i Faaborg.

Grov og ubehøvlet debat

Konservative vil imidlertid hellere sende Thomas Patrick Ingemansen end spidskandidat Søren Clemmensen, da Ingemansen netop har kulturen som politisk ansvarsområde. Thomas Ingemansen er blandt andet formand for menighedsrådet i Faaborg og var en af hovedkræfterne bag den populære Jim Lyngvild-udstilling i Faaborg Kirke sidste år.

- Men til min store overraskelse og ærgrelse meddelte Jakob Holm mig, at Thomas Patrick Ingemansen er uønsket i panelet, fortæller formand for de konservatives vælgerforening, Kirsten Birkelund, Ringe.

Kirsten Birkelund blev overrasket og ærgerlig over, at museumsformand erklærede hendes kandidat uønsket. Privatfoto

Jakob Holm begrundede sit nej-tak til Thomas Ingemansen i, at kandidatens kæreste og samlever, teologistuderende Carsten Seindal Eilertzen, i et opslag på Facebook har skrevet skidt om Øhavsmuseets chef Peter Thor Andersen.

I en mail til Kirsten Birkelund forklarer Jakob Holm:

"Flere af indlæggene kom til at handle om Øhavsmuseets direktør og enkelte opslag var både grove og ubehøvlede. Det allerværste (som jeg har set) er skrevet af Carsten Sindal Eilertzen, som så vidt jeg ved, er samlevende med Thomas Ingemansen. Da jeg går ud fra, at man ligesom i andre familier taler om, hvad der rør sig i dagligdagen, så vil jeg modsætte mig, at Thomas Ingemansen kommer til at sidde i panelet".

Annonce

Bør chefen afskediges?

Helt præcist skrev Carsten Eilertzen i en debattråd i Facebook-gruppen Den Gamle Gaard:

"Jeg har ikke helt forstået det. Man har en historiker ansat til at varetage driften for historiske museer. Disse negligerer han for så at lave et geologisk museum. Ergo gad han ikke det, han var uddannelsesmæssigt kvalificeret til; og har nu skabt et museum, han ikke er kompetent til at drive. Hvordan kan den mand undgå at blive afskediget?"

Carsten Seindal Eilertzen sammen med Thomas Patrick Ingemansen og Annette Jørgensen. De sidder alle tre i  Faaborg Menighedsråd. Foto: Palle Søby

Men hvad Carsten Eilertzen mener, siger og skriver, har ikke noget med Thomas Ingemansen at gøre, pointerer Kirsten Birkelund.

- Jeg har en kontrakt med vores kandidater om, hvordan de skal gebærde sig i valgkampen, men det har jeg altså ikke med deres forældre, søskende, kærester eller andre pårørende. Det eneste, der er relevant for os, er, at Thomas står på mål for en kulturpolitik, der er væsentlig for os konservative.

Selv afviser Thomas Ingemansen at lade sig tage til indtægt for sin kærestes holdninger:

- Vi har politiske ståsteder, der minder om hinandens, men vi er to forskellige individer. Jeg taler for mig selv, og Carsten taler for sig selv.

- Men deler du Carsten Eilertzen undren over, at Peter Thor Andersen ikke er blevet afskediget?

- Jeg har selv en undren over, at man har valgt en konstruktion med samme ledelse af to så forskellige museet som Øhavsmuseet og Den Gamle Gaard. Jeg synes ikke, det hænger sammen. Jeg kender ikke museumschefen godt nok til, at jeg vil vurdere hans kompetencer, siger Thomas Ingemansen.

Annonce

Ikke værdig i panelet

Formand for hans vælgerforening, Kirsten Birkelund, fortæller, at vælgerforeningens bestyrelse enigt bakker op om ønsket om at sende Thomas Ingemansen til paneldiskussionen.

Det har ikke været muligt for avisen at træffe Jakob Holm for en kommentar, men onsdag fastholdt han overfor TV2 Fyn, at Ingemansen ikke er velkommen i panelet på grund af kærestens opslag, som Holm opfatter som "perfidt".

TV2 Fyns Jesper Buch spurgte her Jakob Holm, hvorfor Thomas Ingemansen skal stå til ansvar for det, hans kæreste skriver på Facebook?

- Det kan man jo godt spørge sig selv om. Men jeg har ikke set ham (Thomas Ingemansen, red.) tage afstand fra det. Hvis han havde gjort det, så havde det selvfølgelig været noget andet, og så havde vi sagt ja tak til hans deltagelse. Men han er placeret længere nede på listen, og så synes jeg ikke, at det er værdigt at have ham siddende i panelet, svarede Jakob Holm.

Jakob Holm mener, sagen havde stillet sig anderledes, hvis Thomas Patrick Ingemansen havde taget afstand fra sin kærestes kritik på Facebook. Arkivfoto: Anne Jørgensen

Ingemansen forstår ikke den argumentation:

- Jeg kan ikke se, der har noget med min værdighed at gøre, om jeg bakker op om eller støtter, hvad Carsten har skrevet på Facebook. Jeg står på mål for mine egne og mit partis holdninger, siger han.

Annonce

Måske alligevel i panel

Men dermed er det sidste ord i sagen ikke nødvendigvis sagt.

Kirsten Birkelund fortæller til avisen, at hun onsdag aften var i kontakt med Jacob Holm på email, og at Holm her har foreslået et kaffemøde mellem ham, Kirsten Birkelund og Thomas Ingemansen.

- Jeg ser det som en fremstrakt hånd fra Jakob Holm, og den tager vi imod. Jeg ved ikke, hvad der kommer ud af mødet, men selvfølgelig har jeg stadig en forventning om, at Thomas er vores repræsentant i paneldiskussionen.

Thomas Ingemansen ser også frem til at følge op på invitationen fra Jakob Holm:

- Jeg vil møde op med en forventning om at få en undskyldning fra Jakob Holm og en invitation til at sidde i panelet, men det kommer ikke til at ændre på, at jeg mener, det han har sagt og skrevet et grænseoverskridende angreb på min ytringsfrihed, siger han.

I en kommentar på sin egen facebook-side skriver Jakob Holm, at han "er rigtig ked af sagen omkring Thomas Ingemansens deltagelse i vælgermødet".

Han fortæller, at han på mødet med Kirsten Birkelund og Thomas Ingemansen vil  komme med sin side af sagen.

"Mit ærinde har været st undgå, at de ansatte på Øhavsmuseet bliver en del af vælgermødet, det har jeg fået kommunikeret dårligt, hvilket jeg beklager. Jeg tror, at vi sammen finder en løsning, det vil jeg arbejde for. Selvfølgelig vil Øhavsmuseet ikke stå for et vælgermøde, hvor partier ikke er velkomne," hedder det i formandens facebook-opslag.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Carsten Seindal Eilertzen. Han er lige nu logget af Facebook og Messensger. Ifølge Thomas Ingemansen er det fordi, han er i færd med at læse op til en eksamen i græsk i forbindelse med studiet.

Se TV 2 Fyns indslag her:

Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Odense Bulldogs

Odense Bulldogs' sejrsstime brudt - nederlag til Rødovre efter straffeslag

Kultur For abonnenter

Brutalt, udsigtsløst og med et glimt af håb: Serieteater bevarede intensiteten

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Annonce