Annonce
Navne

Den respekterede politiker

SKULDERKLAP: Den 42-årige Line Barfod fra Enhedslisten får topkarakter af sine kolleger på Christiansborg

MENS Folketinget endnu er ferieramt, og det politiske liv begrænser sig til partiernes sommertræf og nogle smådueller på Christiansborgs gange, har et af tingets medlemmer fået et fornemt skulderklap.

Det er Line Barfod fra Enhedslisten. Den 42-årige jurist er af sine kolleger blevet udpeget som den mest respekterede politiker i Folketinget. Ugebrevet A4 og DICAR, Center for Analytisk Journalistik, har lavet undersøgelsen, og 55 politikere fordelt på alle partier har svaret på spørgsmålet : "Hvem af dine folketingskolleger uden for dit eget parti respekterer du mest?"

LINEBARFOD indtager en fornem førsteplads foran Steen Gade (SF), Birthe Rønn Hornbech (V), Frank Aaen (EL) og Kristian Thulesen Dahl (Dansk Folkeparti).

- Jeg er meget, meget glad for, at de andre politikere åbenbart ser sådan på mig. Man ved jo aldrig helt, hvad andre mennesker tænker om en, siger en overrasket, men også stolt Line Barfod til JydskeVestkysten.

Line Barfod har været medlem af Folketinget siden 2001. Hun er valgt i Københavns Amt og er formand for Enhedslistens folketingsgruppe, som tæller fire mænd og to kvinder.

HUN varetager i dag en række tunge poster i gruppen bl.a. som ordfører for retspolitik, socialpolitik og kommunalpolitik. Hun er samtidig et yderst aktivt medlem af partiets hovedbestyrelse.

Politik med venstrefløjen som udgangspunkt har altid haft hendes store interesse. Da hun tilbage i 1984 var færdig som student, var hun med til at stifte Fælles Kurs Ungdom, som var en afdeling af Preben Møller Hansens parti Fælles Kurs.

Bevæggrundene var det, hun kalder verdens åbenlyse uretfærdigheder. At folk dør af sult, selv om der produceres mad nok til alle mennesker på jorden. Det var denne sociale indignation, der tændte den politiske ild i den unge student.

LINEBARFOD valgte imidlertid at gøre politikken til sin fritidsinteresse og indskrev sig i stedet på jurastudiet ved Københavns Universitet. Her tog hun eksamen i 1992 og arbejdede derefter som advokat og advokatfuldmægtig frem til valget 2001.

I studieårene fandt hun dog tid til både at være faglig sekretær for Kommunistiske Studenter og medlem af præsidiet for Studenterrådet.

Det var i høj grad erfaringerne som advokat, der fik hende til at vælge at stille op til Folketinget.

- Jeg kæmper til stadighed for en bedre retssikkerhed på det sociale område. Man kan stort set ikke finde en social sag, der lever op til alle lovkrav om, at borgeren skal høres, at der skal gives en udførlig klagevejledning, at der skal gives henvisninger til de love, sagen er afgjort ved og så videre, siger Line Barfod.

ISIT daglige arbejde søger hun altid at være godt forberedt og at opføre sig sagligt under forhandlingerne på Christiansborg.

I Enhedslisten har vi råd til at ansætte forholdsvis mange sekretærer, fordi ingen af os får mere i løn end en gennemsnitlig faglig arbejder. Samtidig har vi tradition for at benytte os meget af den viden, vi kan hente i baglandet og forskellige organisationer. Begge dele betyder, at vi har mulighed for at være rigtig godt klædt på til det politiske arbejde, og det vinder nok respekt, siger Line Barfod.

En af de kolleger, som hun selv respekterer på Christiansborg, er Venstres Birthe Rønn Hornbech.

- HUNER dygtig. Altid parat til at lytte til andres holdninger og argumenter. Hun stiller sig gang på gang op og holder fast på grundlæggende værdier og rettigheder i samfundet, selv om hun møder modstand i sit eget parti, lyder Line Barfods roser om Venstres retspolitiske ordfører, der ligesom hun selv er uddannet jurist.

Line Barfod bor på Nørrebro i København, er gift og har fire børn. Hun ved udmærket, at den politiske karriere slutter en dag, fordi Enhedslistens regler siger, at man kun kan sidde i Folketinget 11 år i træk.

- Netop det føler jeg, gør mig til en bedre og mere engageret politiker, der kan klø på med større energi. Jeg ved, det ikke er for evigt, det her. Samtidig ved min familie, at de lange aftener og weekender med møder får en ende en dag, så der er fuld opbakning fra hjemmefronten, siger den respekterede politiker fra Enhedslisten.

LINEBARFOD

42 år. Gift og bosat på Nørrebro i København. Mor til fire børn på 20, 17, 16 og 7 år.

Cand. jur. fra Københavns Universitet 1992.

Formand for Fælles Kurs Ungdom 1984-85.

Advokat og advokatfuldmægtig 1992-2001.

Medlem af Folketinget for Enhedslisten siden 2001.

Formand for folketingsgruppen. Ordfører for bl.a. retspolitik og socialpolitik.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter gigantisk skattekrav: Direktør for krakket olieselskab risikerer konkurskarantæne

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Assens For abonnenter

Tidligere Jægerkorps-chef og oberst har slået sig ned på Vestfyn: - Hvis vi ville, kunne vi rende nøgne rundt

Sport

Medie: Eriksen og Brentford er enige om kontrakt

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold leverede en storkamp i Györ - tæt på halvt mirakel i Champions League

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Nordfyn For abonnenter

Succes med individuelle hensyn på plejehjemmet: 79-årige Bodil vælger at få ordnet negle hver 14. dage

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Odense

Læser undrede sig over lurende oversvømmelse: Nu må kommunen til pumperne

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Faaborg-Midtfyn

Se video: Først var robotten medvært i Natholdet - Nu skal den sikre hygiejnen på hospitaler i hele verden

Odense For abonnenter

Forhåbentlig er der stille om natten: Politikere har givet grønt lys til byggeri af 20 nye boliger klos op ad kirkegård

Nyborg

Store mængder regn forsinker byggeri af omstridt præstegård: - Vi tager ikke nogen chancer, når det handler om skimmelsvamp

Annonce