Annonce
Navne

Den driftige

læderhandler

Med direktør Erik Julius Billensteins død er der sat punktum for et lille stykke forretningshistorie i Odense.

Erik Billenstein handlede med læder, skindtøj og pelse i Mageløs gennem 38 år fra 1957 til 1995. Han var samtidig en af de idérige forretningsfolk, som var med til at skabe en positiv udvikling i Odense City. Det skete bl.a. i sine 20 år som formand for Mageløsforeningen.

Erik Bellinstein, som blev 79 år, var født og opvokset i Odense. Han tog en alsidig handelsuddannelse i ind- og udland, og vendte i 1957 tilbage til Odense som direktør for læderfirmaet A/S Aage Billenstein og Co. i Mageløs 9.

Familiefirmaet var da en læderhandel engros og detail, og i de følgende år formåede den driftige læderhandler at udvikle firmaet, som han ændrede til Erik Billenstein A/S, til en af landets mest velassorterede specialforretninger med skindtøj, pelse, rulam og handsker.

Han ydede samtidig fra 1965 en stor indsats som formand for Jyllands og Fyns Læderhandlerforening, og senere som formand for Danmarks Læderhandlerforening.

I det traditionsrige Odense forenede Skydeselskab havde Erik Billenstein æren af at være medlem nummer et. Han blev optaget i 1962 og sad i selskabets bestyrelse i en årrække. Også Rotary Sct. Knud har haft glæde af hans medlemskab, og hobbyer som golf, skisport og bridge har fyldt meget i hans fritid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce