Annonce
Debat

Debat: Vi vil forbyde farlig behandling, ikke massage ...

Annonce

Replik: Journalist og konsulent Jesper Odde Madsen skriver mandag i Danmark om, hvordan han holder af at få massage. Han nævner også, at man roligt kan ’nusse hinanden under fødderne eller sende hinanden kærlige tanker’. Jeg kender ingen, som er kritisk over for de aktiviteter, som han beskriver. Alligevel kan man, når man læser Jesper Madsens indlæg, få det indtryk, at Lægeforeningen skulle være imod. Det er helt forkert. Massage kan give lindring og velvære, og det har vi naturligvis intet imod.

Vi er til gengæld dybt bekymrede over farlig alternativ behandling. Jesper Madsen har tilsyneladende kun kunnet finde et enkelt eksempel på, at alternativ behandling har skadet patienter. Det er nu ikke svært at finde andre eksempler. DR-programmet Kontant har i november afdækket, hvordan alternativ behandler påstår, at kræft ikke en sygdom og forsøger at så tvivl om hospitalsbehandling. Berlingske beskrev under overskriften ”Sellerijuice og kaffelavementer: Jans kone døde efter alternativ behandling” i sommer magtesløsheden hos ægtemanden til en kræftramt kvinde. Det er på baggrund af den type tragiske sager, at Lægeforeningen mener, at alternative behandlere skal leve op til minimumskrav, når de tilbyder behandling eller forebyggelse af sygdom og symptomer. De skal f. eks. anbefale deres kunder at søge læge, hvor der er tegn på sygdom og afstå fra at fraråde lægeordineret behandling. Jesper Madsen efterlyser mere dokumentation af alternativ behandlings farlighed. Det kan jeg kun støtte. Lad os få den nødvendige kontrol med denne vildtvoksende branche, så myndighederne får det overblik, som mangler i dag, og kan få stoppet de alternative behandlere, hvis aktiviteter er farlige for patienterne.

I mellemtiden vil jeg opfordre Jesper Madsen til at tilgå dette emne med den seriøsitet, som emnet fortjener. En del af de mennesker, som orienterer sig om alternativ behandling, har alvorlige sygdomme. De har ikke fortjent se emnet reduceret til et spørgsmål om nusseri under fødderne.

Andreas Rudkjøbing
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

OB

Sport Fyn: Michelsen ryster posen

Annonce