Annonce
Læserbrev

Debat: Overvej at flytte det til Troense

Annonce

Læserbrev: Flytning af Baggårdsteatret er en god ide. Både af hensyn til Rottefælden og af hensyn til Baggårdsteatrets årsprogram. Problemet er bare hvortil.

Morten S. Petersens ide med byggeri op ad Kammerateriet er en ide. Indretning i et pakhus i Baagøe og Ribers' kompleks, der kræver velvillighed af ejeren, kan være en anden. Hvis endelig lystsejladsmuseet skal forlade Svendborg havn, vil jeg foreslå Jacobsens Plads i Troense. Det vil kræve renovering af de bevaringsværdige bygninger samt erstatning af de dårlige bygninger på stedet.

Hvis man så også graver ud i skråningen ovenfor bygningerne og bygger ned i terræn med stærkt fladt tag i niveau med Strandvejen, vil der blive plads til søfartsmuseet, der nu ligger i depot på Abildvej. Taget kan anvendes til parkering for besøgende.

Baron Niels Juel Brockdorff startede lystsejladsmuseet i en længe på Valdemars Slot. Han var indtil sin død med i den fond, der har ansvaret for Jacobsens Plads. Jeg er overbevist om, at han ville have foretrukket kystnær placering af museet som ved Jacobsens Plads, i stedet for en, som der har været på tale, i en hal i et industrikvarter. Jacobsens Plads er et af de sidste strandskibsbygningsarealer i Danmark.

Beliggenheden ud til sundet gør det muligt at lave sejlerevents samt besøg af sejlende gæster til museet.

Søfartsmuseet blev i øvrigt opbygget i Troense. Det er synd, at det ikke er tilgængeligt. Det blev besøgt af rigtig mange. Der spørges stadig efter det.

Frands Dahlgaard foreslår, at Danmarks Museum for Lystsejladsm flytter til Troense. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Middelfart

Kvinde fik nok af naboens afbrænding af affald: - Det stinker ganske forfærdeligt

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Annonce