Annonce
Sport

David Nielsen bliver ny cheftræner i Lyngby

Lyngby har som cheftræner ansat David Nielsen, der vender hjem til Danmark og Lyngby efter et ophold i Norge.

Fodboldklubben Lyngby har ansat David Nielsen som ny cheftræner. Nielsen har fået en treårig kontrakt, oplyser den danske 1. divisionsklub.

Den tidligere Superliga-angriber får Thomas Nørgaard som assistenttræner. David Nielsen har været ledig på trænermarkedet, siden han for tre uger siden blev fyret i den norske klub Strømsgodset.

- Vi har kigget efter en profil, der først og fremmest er en vinder - og det er David. Han har erfaring fra højeste niveau som både træner og spiller, han er offensiv og boldbesiddende i sin tilgang, han er passioneret og fagligt dygtig.

- David har en fortid, hvor han på egen krop har mærket op- og nedture, og vi er meget positive overfor, hvordan David netop bruger den fortid aktivt til at få maksimalt ud af hver spiller.

- David er klar over, at opgaven lyder på at skabe resultater og få Lyngby tilbage i Superligaen, og vi ser frem til byde ham velkommen tilbage til dansk fodbold, siger Lyngby-direktør Dennis Poulsen til klubbens hjemmeside.

Både David Nielsen og Thomas Nørgaard har underskrevet treårige kontrakter frem til sommeren 2018.

Begge trænere tiltræder, når førsteholdsspillerne vender tilbage fra ferie og starter op med sommerens første træningsdag 29. juni.

David Nielsen overtager trænerjobbet i Lyngby efter Søren Hermansen, som for 10 dage siden meddelte, at han stoppede som cheftræner i Lyngby.

Søren Hermansen tog over sammen med Thomas Lollike, da Lyngby fyrede Jack Majgaard for en måned siden.

Det skete efter en periode, hvor Lyngby med dårlige resultater satte muligheden for oprykning til Superligaen over styr.

Ud over Strømsgodset, hvor David Nielsen startede som assistenttræner, har 38-årige Nielsen trænet den mindre norske klub Nest-Sotra, som han var med til at udvikle økonomisk og sportsligt.

Som aktiv spillede David Nielsen over 200 kampe i Superligaen for OB, FC København, AaB, FC Midtjylland og Lyngby, hvor han lavede 10 mål i 13 kampe i 1996.

David Nielsen er netop nu ved at færdiggøre sin P-licens - Uefas højeste trænerlicens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce