Annonce
Dødsfald

Dødsfald: Gudrun blev 105 år og lavede en bog om sit lange liv

Privatfoto af Gudrun Rasmussen på hendes 100-års fødselsdag.
Annonce

Gudrun Johanne Rasmussen, Sanderum, er død, 105 år.

Vil man gå i dybden med Gudrun Rasmussens liv, så nåede hun sammen med en præst i Dalum at få lavet en bog om sit lange liv, der nu ligger på Dalum Lokalhistoriske Arkiv.

I Bellinge, hvor hendes far var skomager, kom Gudrun til verden, men da familien flyttede til Hjallese, kom hun i skole på Dalumskolen.

Da skoletiden var slut, kom Gudrun ud at tjene, men hun var også en tid i København på en fødeklinik. Den tid holdt hun meget af at tænke tilbage på.

Tilbage i Odense fandt hun og Viggo Rasmussen sammen. De blev gift og flyttede ind hos svigerforældrene i Fruens Bøge, hvor to sønner blev født. Her levede hun en stor del af sit liv, også efter Viggos tidlige død i 1949, hvor hun blev alene med sønnerne. Nogle år efter traf hun dog Aksel, og de to fik mange gode år sammen, indtil han døde for 16 år siden.

Som pensionist dyrkede Gudrun sin store omgangskreds og kom i Dalum Kirkes Anneks hver onsdag til foredrag, samvær og hygge. Det kunne hun klare indtil for to-tre år siden, og lige til sin død boede hun alene på Morelvænget med lidt hjælp. Det var et svækket syn og ben, der kunne være bedre, der gjorde bistanden nødvendig.

Gudrun Rasmussen efterlader sig to sønner, en svigerdatter, et barnebarn og to oldebørn.

Bisættelsen finder sted fra Dalum Kirke lørdag den 18. januar klokken 13.30. /RAS

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Odense-cheftræner i spidsen for Japan til OL

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce