Annonce
Dødsfald

Dødsfald: Gudrun blev 105 år og lavede en bog om sit lange liv

Privatfoto af Gudrun Rasmussen på hendes 100-års fødselsdag.

Gudrun Johanne Rasmussen, Sanderum, er død, 105 år.

Vil man gå i dybden med Gudrun Rasmussens liv, så nåede hun sammen med en præst i Dalum at få lavet en bog om sit lange liv, der nu ligger på Dalum Lokalhistoriske Arkiv.

I Bellinge, hvor hendes far var skomager, kom Gudrun til verden, men da familien flyttede til Hjallese, kom hun i skole på Dalumskolen.

Da skoletiden var slut, kom Gudrun ud at tjene, men hun var også en tid i København på en fødeklinik. Den tid holdt hun meget af at tænke tilbage på.

Tilbage i Odense fandt hun og Viggo Rasmussen sammen. De blev gift og flyttede ind hos svigerforældrene i Fruens Bøge, hvor to sønner blev født. Her levede hun en stor del af sit liv, også efter Viggos tidlige død i 1949, hvor hun blev alene med sønnerne. Nogle år efter traf hun dog Aksel, og de to fik mange gode år sammen, indtil han døde for 16 år siden.

Som pensionist dyrkede Gudrun sin store omgangskreds og kom i Dalum Kirkes Anneks hver onsdag til foredrag, samvær og hygge. Det kunne hun klare indtil for to-tre år siden, og lige til sin død boede hun alene på Morelvænget med lidt hjælp. Det var et svækket syn og ben, der kunne være bedre, der gjorde bistanden nødvendig.

Gudrun Rasmussen efterlader sig to sønner, en svigerdatter, et barnebarn og to oldebørn.

Bisættelsen finder sted fra Dalum Kirke lørdag den 18. januar klokken 13.30. /RAS

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce