Annonce
Erhverv

Cortex Park vokser igen: Kontorhus til mindre virksomheder på vej

Det kommende kontorhus i Cortex Park, der bliver PFA's andet af slagsen i området. Fynsk Erhverv skal stå for den daglige drift og skabe indhold på stedet. Illustration: PFA
PFA bygger nyt kontorhus, som Fynsk Erhverv skal styre og gøre til et dynamisk netværksmiljø.

Odense: I næste måned begynder byggeriet af endnu et kontorhus i Cortex Park - det nye byområde i Odense mellem universitetet og Bilka.

Ejendommen bliver opført ved siden af den, der i øjeblikket er ved at blive bygget ud til Niels Bohrs Allé, og det er pensionsselskabet PFA, der investerer i begge bygninger.


Annonce

Vi ser os selv som en netværksorganisation, der er med til at skabe forbindelser mellem virksomheder, som kan skabe forretninger sammen.

Jytte Reinholdt, direktør, Fynsk Erhverv


Det nye hus bliver på 5.500 kvadratmeter fordelt på fem etager. I forhold til naboen på 11.500 kvadratmeter får det færre fællesfaciliteter og mindre service men til gengæld også en lavere husleje. Det er målrettet virksomheder fra 20 medarbejdere og opefter, og lejemålene kan tilpasses, når lejerens behov ændrer sig.

Fynsk Erhverv står for driften

Som noget helt specielt bliver det den lokale erhvervsorganisation Fynsk Erhverv, der skal stå for driften af huset. Organisationen flytter selv fra de traditionsrige lokaler i Odenses centrum ud i det nye kontorhus, som den vil gøre til et netværksmiljø.

- Vi ser os selv som en netværksorganisation, der er med til at skabe forbindelser mellem virksomheder, som kan skabe forretninger sammen. Derfor er det oplagt at føre den aktivitet ind i en ejendom, hvor mange virksomheder har hjemme og kan dele viden og kontakter, siger direktør Jytte Reinholdt, Fynsk Erhverv.

Oversigt over Cortex Park. PFA's kontorhuse ligger længst til venstre ud mod Niels Bohrs Allé. De hvide felter, der ikke er solgt, er alle beregnet til erhverv. Grafik: Leif Nørmark Sørensen

Organisationen vil sørge for en reception i huset, og den vil råde over et område, som kan lejes på meget individuelle betingelser - for eksempel kan man leje en enkelt arbejdsplads eller plads til en ugentlig dag, hvis man kun har behov for det.

- Vi vil også sørge for events og andre aktiviteter, der kan være med til at opbygge et reelt fællesskab i huset. Det er en naturlig rolle at spille for os, siger Jytte Reinholdt, der lover, at kontorfællesskabet bliver interessant for alle virksomheder, uanset størrelse og behov.

Det er Fynsk Erhverv, der har henvendt sig til PFA og foreslået det nye samarbejde.

- Fra PFA’s side er vi meget begejstret for fortsat at kunne bidrage til udviklingen af Odense og skabe nogle gode rammer for det lokale erhvervsliv, udtaler Mikael Arne Fogemann, der er Executive Director for Nordic Real Estate i PFA ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

Lokale bygger

Fynsk Erhverv er foreløbig eneste offentliggjorte lejer i det nye hus. Det store kontorhus, der allerede er ved at blive bygget, er lejet ud til blandt andet revisionsselskabet EY, Focus Advokater og Totalbanken.

Byggeriet af det første af PFA's kontorhuse i Cortex Park er godt i gang. PR-foto: PFA

Det første hus er klar til indflytning i første kvartal af 2022, mens hus nummer to skulle stå klar i tredje kvartal.

PFA skyder i alt omkring 400 millioner kroner i de to ejendomme. Det er den lokale byggevirksomhed H. Skjøde Knudsen, der står for byggerierne. Også arkitekterne bag det nyeste af husene er lokale - Jesper Thyge Brøgger og Archidea Arkitekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce