Annonce
Erhverv

Corona skubber til firmas vækst: Effekten er kommet for at blive

Hung Ho og Nicklas Ngyuen, der ejer og driver Shipmondo, er ikke bange for at snakke højt om deres ambitioner for virksomheden. PR-foto
Virksomheden Shipmondo har oplevet gevaldig vækst under coronaen. Det udløser en kåring som gazellevirksomhed, men væksteventyret stopper ikke her, hvis det står til makkerparret bag virksomheden.

Odense: Det var nogle flotte regnskabstal, som virksomheden Shipmondo - tidligere kendt som Pakkelabels.dk - kunne præsentere i starten af september.

Den Odense-baserede virksomhed samarbejder med fragtvirksomheder og tilbyder derved billige, nemme og effektive pakkeforsendelsesløsninger til små og store virksomheder.

Og det har vist sig at være en god idé, for Shipmondo er vækstet 60 procent på bundlinjen i det seneste regnskabsår, samtidig med at den er gået fra 10 til 18 ansatte. I de fire regnskaber før det seneste, har virksomheden også tidoblet dets bruttoresultat, og det har udløst en kåring som gazellevirksomhed.

Annonce

Bag Shipmondo står makkerparret Hung Ho og Nicklas Nguyen.

- Vi arbejder hele tiden for at bygge en god og sund virksomhed, og vi er rigtig stolte over at kunne forbedre vores regnskab løbende. Det er en fælles indsats fra hele vores team, og jeg synes, det er stort, det vi har præsteret, siger medstifter og direktør Hung Ho.

Helt konkret har virksomheden leveret et resultat efter skat på 6,6 millioner kroner. Året før var det cirka 4,1 millioner kroner.

Mere e-handel

Ifølge Hung Ho var virksomheden godt i gang med at følge sin vækstplan, da coronaen indtraf.

Men hvor corona for mange virksomheder har været en byrde, skubbede virussen til Shipmondos vækst.

- Jeg tror, corona har ændret folks adfærd, så flere handler online, og onlinebutikker udgør jo en stor del af vores kunder, forklarer Hung Ho.


Vi tror at vores investeringer i virksomheden, blandt andet det nye domicil, kommer til at danne grundlag for vores vækst i mange år fremover.

Hung Ho, direktør og medejer af Shipmondo


Han frygter ikke, at Shipmondo får bygget noget op under corona, som ikke er holdbart bagefter - og han tror i øvrigt ikke, at "bagefter" er lige om hjørnet.

- Vi tror, at effekten af corona på e-handel er kommet for at blive.

- Jeg tror heller ikke, at vi kan vende tilbage til et liv som før corona i løbet af 2021, siger Hung Ho.

Annonce

Vil tredoble antal ansatte

Det er ikke kun inden for landets grænser, Shipmondo finder succes. Virksomheden er efterhånden ved at have godt fat i flere nordiske markeder.

- Vi har fået del kunder i Norden, og deres respons giver os blod på tanden til forsigtig at investere mere i de markeder, siger Hung Ho og tilføjer, at Shipmondo ud over Danmark har godt fat i Norge og Sverige.

Efter Norden retter Shipmondo fokus mod Benelux-landene, hvor den allerede har fundet fodfæste.

Makkerparret tror så meget på deres produkt, at de tidligere på året fortalte om deres planer for et nyt splinternyt domicil til 19 millioner kroner, der på sigt skal kunne rumme op mod 200 ansatte. Allerede inden for to til tre år regner Hung Ho med at være oppe på 60 ansatte.

- Vi tror at vores investeringer i virksomheden, blandt andet det nye domicil, kommer til at danne grundlag for vores vækst i mange år fremover, siger Hung Ho.

Shipmondo ApS

Hjemsted: Odense NØ

CVR-nr.: 36 39 90 66

Direktion: Hong Khanh Nicklas Nguyen, Xuân Hung Hô

Ejer: Hong Khanh Nicklas Nguyen, Xuân Hung Hô

Seneste regnskabstal (året før i parentes)

Bruttoresultat: 9 millioner kr. (5,8)

Overskud før skat: 8,5 millioner kr. (5,3)

Overskud efter skat: 6,6 millioner kr. (4,1)

Egenkapital: 6,6 millioner kr. (4,2)

Antal ansatte: 18

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce