Annonce
Sydfyn

Containerskibet Svendborg Mærsk afsløret i Mexico med stort kokainfund om bord

Svendborg Mærsk, står der på hækken af det store containerskib, der er afsløret med narkotika om bord i den mexicanske havneby Manzanillo.
Mexicanske toldere fandt ifølge mexicansk avis 102,5 kilo kokain om bord på containerskibet Svendborg Mærsk. Rederiet bekræfter narkofund om bord.

Svendborg: Det store containerskib ”Svendborg Mærsk” er ifølge den mexicanske avis El Universal taget i den mexicanske havneby Manzanillo med 102,5 kilo kokain om bord.

Folk fra den mexicanske flåde og landets toldvæsen gik torsdag den 2. juli om bord på Mærsk-skibet med hunde og afslørede de store mængder kokain, der i følge El Universal har en værdi på 1,2 millioner dollars – svarende til otte millioner danske kroner.

Mærsk’ danske presseafdeling bekræfter over for Fyns Amts Avis, at der den 2. juli blev foretaget en undersøgelse om bord på Svendborg Mærsk, da det anløb Manzanillo, og at to havnearbejdere blev fundet skjult sammen med noget narkotika i en container på skibet. Rederiet nævnet ikke hvor stort fundet er.

Annonce

- Vi samarbejder med de mexicanske myndigheder, der har ansvaret for sagen, men vi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, mens der foregår en efterforskning, skriver seniorpresseofficer Christian Kjærgaard-Winther i et svar til Fyns Amts Avis.

To er tilbageholdt

Mærsk påpeger også i et skriftligt svar, at man ikke accepterer ulovlig fragt, og at selskabet har retningslinjer, der hjælper medarbejdere til screening og håndtering af lastbookinger med henblik på at være opmærksomme på noget usædvanligt eller mistænksomt.

- Vi arbejder proaktivt med myndighederne for at mindske risikoen, og vi vil samarbejde åbent med relevante myndigheder under denne undersøgelse, skriver rederiet.

I følge avisen El Universal havde folk i det mexicanske søværn fået efterretninger om, at der var narkotika om bord, da Svendborg Mærsk anløb Manzanillo på den mexicanske vestkyst. Cointainerskibet kom til Manzanillo fra havnebyen Balboa i Panama og havde forinden været i havn i et døgn i Buenaventura i Colombia.


Vi samarbejder med de mexicanske myndigheder, der har ansvaret for sagen, men vi ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, mens der foregår en efterforskning.

Christian Kjærgaard-Winther, seniorpresseofficer, Mærsk


El Universal skriver, at to mand om bord på Svendborg Mærsk er tilbageholdt. Det er i følge den mexicanske avis to medarbejdere i et lokalt firma, der ifølge avisen havde til hensigt at lande den ulovlige last.

Svendborg Mærsk sejler under dansk flag, men bærer kun Svendborg-navnet af historiske årsager. Skibet er bygget i 1998 og har plads til 8160 containere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce