Annonce
Assens

Ciderkonkurrence indkalder deltagere til dyst på smag

Klaus Ankerstjerne Eriksen og hans bedre halvdel Else Marie Kristensen elsker æbler. Til efteråret skal der igen være en ciderkonkurrence til Æblefestival i Assens Kommune. Arkivfoto: Søren Plovgaard

Vissenbjerg: Æblefestival i Assens Kommune omfatter også en cider-konkurrence, som er åben for alle - både private og professionelle cider-magere må deltage.

Vil man deltage i konkurrencen, skal man indlevere mindst 1,4 liter cider, tappet på minimum to flasker, senest 9. oktober til Æblefestival Assens Kommune, c/o Klaus Ankerstjerne Eriksen, Magtenbøllevej 78, Vissenbjerg. Det koster 100 kroner per cider at deltage, oplyser han i en pressemeddelelse.

"Danmark har et eminent godt klima til æbledyrkning, alligevel har vi stort set ingen tradition for at lave cider her til lands. Det må vi gøre noget ved. Frankrig, England og vores broder-land Sverige laver cider. Men Danmark er håbløst bagud. Med cider-konkurrencen udbreder vi kendskabet til æblet og dets muligheder for anvendelse til cider-fremstilling", skriver Klaus Ankerstjerne Eriksen i pressemeddelelsen.

Annonce

Inddelt i tre kategorier

Konkurrencen er inddelt i tre kategorier: én for sød cider, én for tør cider og én for speciel cider. Den afgøres 20. oktober i Magtenbølle Sulelænge.

Det er tredie år, at der holdes cider-konkurrence. Lørdag 20. oktober bliver de gode cidere, som deltager i konkurrencen, præsenteret i Magtenbølle Sulelænge (Magtenbøllevej 94, Vissenbjerg). Konkurrencerne er inddelt i tre kategorier: En for den søde cider, en for den tørre cider og en for den specielle cider. På Æblefestivalens hjemmeside kan du læse om reglerne for cider-konkurrencen - siden findes via aeblefestivalassens.dk/ciderkonkurrence./exp/MAKL

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Odense

Ørnens Dag på Stige Ø

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce