Annonce
Assens

Ciderkonkurrence indkalder deltagere til dyst på smag

Klaus Ankerstjerne Eriksen og hans bedre halvdel Else Marie Kristensen elsker æbler. Til efteråret skal der igen være en ciderkonkurrence til Æblefestival i Assens Kommune. Arkivfoto: Søren Plovgaard

Vissenbjerg: Æblefestival i Assens Kommune omfatter også en cider-konkurrence, som er åben for alle - både private og professionelle cider-magere må deltage.

Vil man deltage i konkurrencen, skal man indlevere mindst 1,4 liter cider, tappet på minimum to flasker, senest 9. oktober til Æblefestival Assens Kommune, c/o Klaus Ankerstjerne Eriksen, Magtenbøllevej 78, Vissenbjerg. Det koster 100 kroner per cider at deltage, oplyser han i en pressemeddelelse.

"Danmark har et eminent godt klima til æbledyrkning, alligevel har vi stort set ingen tradition for at lave cider her til lands. Det må vi gøre noget ved. Frankrig, England og vores broder-land Sverige laver cider. Men Danmark er håbløst bagud. Med cider-konkurrencen udbreder vi kendskabet til æblet og dets muligheder for anvendelse til cider-fremstilling", skriver Klaus Ankerstjerne Eriksen i pressemeddelelsen.

Annonce

Inddelt i tre kategorier

Konkurrencen er inddelt i tre kategorier: én for sød cider, én for tør cider og én for speciel cider. Den afgøres 20. oktober i Magtenbølle Sulelænge.

Det er tredie år, at der holdes cider-konkurrence. Lørdag 20. oktober bliver de gode cidere, som deltager i konkurrencen, præsenteret i Magtenbølle Sulelænge (Magtenbøllevej 94, Vissenbjerg). Konkurrencerne er inddelt i tre kategorier: En for den søde cider, en for den tørre cider og en for den specielle cider. På Æblefestivalens hjemmeside kan du læse om reglerne for cider-konkurrencen - siden findes via aeblefestivalassens.dk/ciderkonkurrence./exp/MAKL

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce