Annonce
Fodbold

Eks-OB'eren Casper Nielsen jagtes af større klubber

Casper Nielsens dynamiske stil har også virket i Belgien, hvor andre klubber viser stor interesse for den tidligere OB'er. Her er han i duel i Superligaen mod AaB. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Eks-OB'eren Casper Nielsen har haft et forrygende første år i belgiske Royale Union Saint-Gilloise og mærker stor interesse fra andre klubber, men nu er sæsonen afblæst i Belgien.
Annonce

FODBOLD: OB har vel ikke helt fundet melodien i midtbanearbejdet, siden 25-årige Casper Nielsen tidligt i sommeren sidste år pludselig røg afsted til belgiske Royale Union Saint-Gilloise fra toppen af 2. division, der kaldes Proximus League.

Til gengæld har den fynske vestjyde spillet på så mange fine tangenter, at han kom på Årets Hold i rækken og er ombejlet af mange større klubber i Holland, Belgien og Tyskland.

- Jeg har en tre-årig aftale og vi skulle sætte os sammen og tale om fremtiden, hvis vi ikke rykkede op. Klubben vil nok gøre alt for at holde mig, men den er udmærket klar over, at der er stor interesse for mig. Det har været fedt at mærke også i medierne hernede, selvom jeg er glad for at være her, siger Casper Nielsen.

Klubben er nu definitivt ude af stand til at rykke op, fordi Belgien har lukket turneringerne, så tabellerne står fast med Union som nummer fire i kampen om playoff.

- Den officielle udmelding for vores række er ikke kommet endnu, men det sker meget snart. Vi kommer ikke til at spille playoff, og det er lidt ærgerligt, for det havde jeg virkelig glædet mig til, siger den stærkt løbende midtbanespiller.

Beerschot og Leuven har spillet deres første indbyrdes oprykningskamp med et 1-0 til Beerschot som resultat. Ifølge Casper Nielsen ender det nok med at begge hold bliver oprykkere.

- Til gengæld har det belgiske fodboldforbund været dygtige til at holde fælles en fælles linje med reglerne for træninger. Her har man stoppet med at træne samtidigt og fået personlige træningsprogrammer og ikke som i Danmark, hvor visse klubber har haft regulære træninger og andre ikke, siger Casper Nielsen.

- Vores række er på et langt højere niveau, end de fleste har kendskab til. Der er enorm interesse for fodbold i det her område og mange ejere som i Westerlo eller Leuven med mange penge skudt i fodbolden. Vi kan have 5000-6000 tilskuere, som lyder som 15.000. Fankulturen er virkelig enorm og der er knald på, fordi vi er en stor traditionsklub. Det elsker jeg, siger Casper Nielsen, der bor med sin kæreste i udkanten af Antwerpen, mens træningsbanen ligger 20 kilometer væk og stadion er placeret i Bruxelles i et enormt tæt befolket område.

- Hernede er trafikken så tæt indimellem, at der kan gå halvanden time med at køre 30 kilometer, siger han.

Annonce

Det rette skifte

Men alt er lukket ned i Belgien og selv restauranterne laver ikke take-away, så Casper Nielsen ifører sig af og til kokkehuen. Han har fulgt meget med i OB's kampe, fordi de har ligger perfekt i forhold til Unions program.

- Det er træls, når man føler, at man ikke får løn som fortjent, kommenterer Casper Nielsen OB-mandskabets nedbrud midt i efteråret.

Casper Nielsen har ikke spillet kamp siden den 28. februar. St. Gilloise vandt 3-1 over Westerlo, hvor der intet stod på spil, og han scorede to mål i de sidste tre opgør.

- De seneste 14 dage har vi kørt hårdt på med den individuelle træning, men vi får nu tre-fire fridage, og så må vi se, hvad der sker. Vi skal forberede os til en ny sæson allerede, men det er ærgerligt, at vi ikke fik chancen for at spille os op i den bedste række, fastslår Casper Nielsen.

- Men det har været fantastisk, og det har vist sig at være det helt rette skifte for mig, fordi det samtidig er sted, hvor der er en stor interesse og opmærksomhed på et niveau, som jeg også havde håbet på, selv om mange spurgte sig om, hvad jeg skulle her. Gilloise har levet op til mine forventninger og mere til, tilføjer Casper Nielsen, der på nær et par kampe har spillet alle kampe for klubben siden skiftet i sommeren 2019.

Han afventer også, hvad der skal ske med transfervinduet og om det bliver skubbet eller kontrakterne bliver forlænget. Som så mange andre fodboldspillere i Europa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce