Annonce
Odense

Byrådsmedlem dropper Dansk Folkeparti: Christel Gall overvejer at lave egen liste

Når Christel Gall næste gang tager ordet i byrådssalen, bliver det ikke som repræsentant for Dansk Folkeparti, men som løsgænger. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Christel Gall har meldt sig ud af Dansk Folkeparti og bliver Odense Byråds eneste løsgænger. Hun overvejer samtidig at lave sin egen liste til næste års kommunalvalg.
Annonce

Odense: Dansk Folkeparti mister den ene af to stole i byrådssalen, og byrådet får til gengæld en løsgænger.

Det står klart, efter Christel Gall tirsdag formiddag har meldt sig ud af Dansk Folkeparti for i første omgang at blive løsgænger, mens hun overvejer, hvorvidt hun frem mod næste års kommunalvalg skal danne sin egen liste.

- Jeg går solo, og så vil jeg bruge den kommende tid på at finde ud af, om jeg skal lave en ny liste. Jeg synes ikke, jeg er færdig med politik, siger Christel Gall.

Hun var Dansk Folkepartis spidskandidat ved kommunalvalget i 2017 og ville gerne være det igen ved valget i 2021, men i august i år blev hun vraget ved et dramatisk og tæt opgør mod Carsten Sørensen, der efter tre omvalg blev partiets nye spidskandidat.


Jeg er færdig med at sluge kameler.

Christel Gall, byrådsmedlem - tidligere for Dansk Folkeparti, men nu som løsgænger


Christel Gall erkender, at det tabte opgør har indflydelse på farvellet til Dansk Folkeparti.

- Jeg kan ikke samarbejde med Carsten Sørensen, og derfor kan jeg ikke stille op igen for Dansk Folkeparti. Men selv om jeg blev vraget, har jeg stadig noget på hjerte, og jeg er blevet opfordret til at fortsætte med en ny liste, fortæller hun.

Annonce

Ryster på hovedet

Og så understreger Gall, at hun også forlader Dansk Folkeparti, fordi hun oplever, partiet har rykket sig i en - for hende - gal retning.

- Dansk Folkeparti har i kampen for at blive på banen ændret sig, og jeg glæder mig til igen at kunne sige det, jeg mener. Det er for eksempel en gåde for mig, hvorfor vi pludselig fik en mail fra partiet på Christiansborg om, at vi nu er tilhængere af minimumsnormeringer på ældreområdet. Uden nogen gode argumenter. Så ryster jeg altså på hovedet, siger Christel Gall, der også vil genoptage sin mærkesag om længere åbningstider i de odenseanske daginstitutioner.

- På den måde vil der være ting, der kommer til at stå tydeligere frem, men der vil fortsat også være områder, hvor jeg er på linje med Dansk Folkeparti, fremhæver hun.

Hvorfor svigte de vælgere, der ved valget stemte på dig i den tro, at du i byrådet repræsenterer Dansk Folkeparti?

- Jeg vil svigte dem mere ved ikke at stå fast på det, jeg mener. Det er jo også mine holdninger, jeg fik stemmer på, siger Christel Gall.

Annonce

Færdig med kamelerne

Hun fortæller, hun som alternativ til at lave egen liste har haft kig på andre mulige partier at melde sig ind. For eksempel Det Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige. Men det ville kræve for mange og for store slugte kameler, forklarer Gall.

- Jeg har læst Nye Borgerliges partiprogram, men jeg kan slet ikke stå inde for deres økonomiske politik, siger hun.

- Og jeg er færdig med at sluge kameler.

Dansk Folkeparti i Odense Byråd

Ved de seneste kommunalvalg har vælgerne givet Dansk Folkeparti mellem et og tre mandater i Odense Byråd:

2018-2021: Pernille Bendixen og Christel Gall (nu løsgænger)

2014-2017: Alex Ahrendtsen, Pernille Bendixen og Christel Gall

2010-2013: Alex Ahrendtsen og Pernille Bendixen

2006-2009: Alex Ahrendtsen

Med Christel Galls udmeldelse er Pernille Bendixen Odense Byråds eneste medlem af Dansk Folkeparti. Hun har tidligere meddelt, at hun ikke genopstiller ved kommunalvalget næste år.

- Det bliver mærkeligt at være eneste DF'er i byrådet. Det har jeg ikke prøvet før, konstaterer Pernille Bendixen.

- Det er ærgerligt, at Christel Gall har meldt sig ud, for hun er hårdtarbejdende og en god støtte. Men jeg forstår godt hendes beslutning - hvis man ikke har lysten mere, skal man ikke være i partiet.

Annonce

Ingen kommentarer

Hos Dansk Folkeparti Odense ønsker formand Niels Erik Søndergaard ikke at kommentere hverken selve udmeldelsen eller de mulige konsekvenser for næste års valg.

- Jeg tager det til efterretning, og derudover har jeg ingen kommentarer, siger han.

Samme melding kommer fra den nye spidskandidat Carsten Sørensen:

- Jeg har ingen kommentarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce