Annonce
Erhverv

Gang i byggeriet smitter: Byggerådgiver udvider på Fyn

Markedskoordinator Hans Toksvig Larsen, t.v., og Lars Friis er fremover kolleger i V2C efter virksomhedens overtagelse af Friis Rådgivning.
V2C har overtaget Friis Rådgivning. Lars Friis fortsætter som rådgiver i V2C.

Den store aktivitet inden for bygge- og anlægsbranchen i og omkring Odense skaber også øget vækst i rådgivningsbranchen. V2C med omkring 60 ansatte og kontorer i København, Aarhus og Odense, der rådgiver bygherrer over en bred kam, vil gerne udvide sit engagement på netop Fyn.

Derfor blev arkitekt Hans Toksvig Larsen, tidligere partner i Creo Arkitekter, ansat for et par år siden som markedskoordinator på Fyn. Senest har V2C overtaget en af de mindre virksomheder i branchen, fynske Friis Rådgivning, der har været drevet af stifteren Lars Friis, som fremover vil være en del af V2C's store korps af rådgivere.

I forbindelse med overtagelsen flytter V2C sin adresse fra Pakhusgården på Rugårdsvej til Sverigesgade 20 på Odense Havn, hvor Friis Rådgivning har været drevet fra.

I forbindelsen med overtagelsen siger direktør i V2C, Peer Kisbye, at der er stor vækst inden for området med at rådgive bygherrer, båden inden for offentligt og privat byggeri. Interessen for at blive tilknyttet som "bygherrens tredje øje" er stigende.

- Fyn og især Odense er i rivende udvikling inden for en række store bolig- og erhvervsbyggerier, havneområder, investeringer i ny infrastruktur samt modernisering og udbygning af OUH. Den udvikling vil vi gerne være med til at præge med henblik på både at sikre de private og offentlige bygherrer et optimalt udbytte af de investerede midler, forklarer Peer Kiesbye, direktør i V2C.

På den baggrund skal overtagelsen af Friis Rådgivning ses. Lars Friis siger selv, at V2C står for alt det, han brænder for rent professionelt.

- Jeg ønsker at gøre byggeprocesserne endnu bedre og minimere risikoen på projekterne, uddyber han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce