x
Annonce
Middelfart

Bunkevis af idéer til nye butikker: - Jeg blev nærmest væltet omkuld

Masser af læsere er klar til at hjælpe avisen og Brobygning Middelfart med forslag til, hvad der kan være i byens tomme lokaler. Samtidig mangler initiativet Middelfart Erhvervsinvest et par millioner kroner, men har ikke opgivet ambitionen om at udvikle butikslivet.

Middelfart: Telefonen har bimlet - og et hav af læsere har været ved tasterne.

Mandag plastrede Brobygning Middelfart og erhvervsmægler Jan Hinnerskov syv butiksfacader til med opfordringer om at melde gode idéer ind til, hvilke butikker man ønsker sig til Middelfart.

Den opfordring delte avisen på facebooksiden Vores Middelfart, hvor op mod 250 i skrivende stund har sendt forslag og kommentarer ind.

Tirsdag formiddag troppede direktøren for Brobygning Middelfart, Lene Lawaetz, op på avisens redaktion i Havnegade, hvor hun svarede på nogle af de mange forslag i et digitalt læsermøde, som blev transmitteret direkte på Vores Middelfart.

- Jeg blev nærmest væltet omkuld (mandag aften, red). Jeg tænkte, at jeg skulle tidligt i seng, men det skulle jeg ikke, fordi jeg skulle læse alle de fantastiske beskeder, sagde Lene Lawaetz, der tilføjede, at hun også havde fået en en hel beskeder på sin mobiltelefon.

Det er særligt butikker som Søstrene Grene, børnetøj og legetøjs- og skoforretninger, som følgerne af avisens facebookside efterlyser.

"Vi mangler en Søstrene Grene, gerne med cafe som den i Aarhus. Plus en juicebar, Vero Moda, ungt modetøj, en krea-butik som Panduro Hobby plus flere hyggelige cafeer og spisesteder", foreslår Christa Desberg blandt mange andre.

Annonce
Lokalredaktør Jan Bonde og Lene Lawaetz, direktør i Brobygning Middelfart, i et digitalt læsermøde tirsdag formiddag i avisens redaktionslokale - om de mange, mange forslag til nye butikker til Middelfart. Foto: Sofie Secher Karlsen.

Går mere i dybden

Der er mange, mange ønsker, men hvad er realistisk?

- Det kommer ikke bag på mig, at Søstrene Grene bliver nævnt. Jeg ved, at man fra byens side har kontaktet dem af flere omgange. Beskeden tilbage er, at Middelfart er for lille en by, men prøv at tænke på hvilken opbakning Søstrene Grene kan få i byen, spørger Lene Lawaetz retorisk, der er klar til at sende virksomheden en varm hilsen efter de seneste par dages mange henvendelser fra læserne.

- Jeg håber også, at folk husker hinanden på at handle lokalt, når de ønsker sig alle de ting, understreger brobygningsdirektøren, der i den næste tid vil gå endnu mere i dybden med, hvorfor folk ønsker de pågældende butikker til byen.

Hun har blandt andet fået en sms fra én, der ønsker sig Bahne til byen. Og så er hun af nogle gymnasieelever blevet inviteret på inspirationstur til Odense for at kigge på mulige butikskoncepter til Middelfart.

Lene Lawaetz er desuden lun på forslagene om flere pop op-butikker, og hun efterlyser input til de rette koncepter.

Mangler et par millioner

Lene Lawaetz er derudover en af hovedkræfterne bag Middelfart Erhvervsinvest, det nystartede anpartsselskab, der har som mål at samle tre millioner kroner ind, som skal udvikle butikslivet i Middelfart.

Fristen for at skrabe penge sammen er udskudt til 6. november, og der er på stående fod samlet over en million kroner ind, oplyser Lene Lawaetz, der spekulerer i, om idéen var den rigtige.

- Men jeg har ikke tænkt mig at opgive. Det er stadigvæk en god idé at have nogle frie midler til at eksperimentere med Middelfart som handelsby, siger Lene Lawaetz, der tilføjer, at tanken er, at man skal kunne få lån til husleje i en opstartsperiode eller hjælp til indskud.

Hun skal i den kommende tid rundt til anpartshaverne og stikke en finger i jorden, om de fortsat ønsker at være med - blot i en mindre skala.

Indsamlingen af input til nye butikker er ikke slut endnu. Du kan fortsat melde gode idéer og forslag ind.

Skriv i kommentarfeltet på Fyens.dk eller Vores Middelfart, så formidler vi den store liste til Brobygning Middelfart i slutningen af ugen.

Du kan også skrive direkte til os på dako@fyens.dk.

Sådan kontakter du selv Brobygning Middelfart, hvis du går rundt med en butiksejer i maven - eller kender en, der gør. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce