Annonce
Assens

Britta Schall Holberg: Hjemmeplejen burde have mundbind på hele tiden

Britta Schall Holberg er tidligere landbrugsminister og indrigsminister for Venstre tilbage i 80'erne. Foto: Kim Rune
Tidligere minister Britta Schall Holberg mener, at hjemmeplejen burde tage flere værnemidler i brug, også selvom de ikke er testet positiv for coronavirus.
Annonce

(Opdateret med kommentar fra vicedirektøren fra kommunens social- og sundhedsafdeling)

Hjemmeplejen er en del af det beredskab, der fortsætter arbejdet på trods af, at coronavirusset har overtaget en stor del af hverdagen for mange i øjeblikket.

Den tidligere minister Britta Schall Holbergs mand får besøg af hjemmeplejen fem gange om dagen, og hun mener ikke, at de bruger værnemidler nok. I hvert fald ved de meget syge borgere.

- Jeg undrer mig over, at de ikke har taget flere forholdsregler for dem, der er meget syge. Man kunne differentiere imellem dem, der har meget brug for pleje, og dem, der har mindre brug for pleje, siger hun.

Annonce

Brug mundbind

Ifølge den tidligere minister bruger hjemmeplejerne ikke mundbind, og det var et af de værnemidler, hun gerne så, at de tog i brug.

- Nogen af dem går med handsker, men de har ikke mundbind på, og jeg ser ikke, at de spritter hænder, og de er meget tæt på ham. De har jo mange besøg i løbet af dagen, så de plejere er jo udsat for en del tæt kontakt med mange.

- Man kunne også tænke sig, at de havde mundbind på hos alle. Så signalerer de jo samtidig, at de tager det her alvorligt, siger hun.

De ældre er særligt udsatte i forbindelse med corona-udbruddet, og det gør Britta Schall Holberg ekstra nervøs.

- Min mand er meget syg, og han er i den grad i risikogruppen. Han har hjemmepleje fem gange om dagen, og plejerne er meget tæt på ham over længere tid. Så jeg er meget bekymret for ham, og det er mange andre også.

Annonce

Stor medfølelse

Når hun mener, at hjemmeplejerne burde bruge flere værnemidler, er det også fordi, hun er bekymret for dem – og ikke kun for de syge og svagelige.

- Jeg har stor medfølelse med de hjemmeplejere, der er mere udsatte end nogle andre. Vi andre er så afhængige af, at de ikke smitter patienterne og sig selv og deres familie. Hjemmeplejen er jo noget af det mest vitale og mest udsatte i det danske samfund nu.

Hun håber, at dronningens tale til nationen og statsminister Mette Frederiksens pressemøder har gjort indtryk.

- Jeg ved jo ikke om den skideballe fra dronningen og statsministeren har gjort, at de har taget nye initiativer nu, siger hun.

Vicedirektør i kommunens social- og sundhedsafdeling, Michael Bjørn, forklarer blandt andet, at man kun bruger masker, når man har med en diagnosticeret smitte borger at gøre.

Ellers følger kommunen løbende myndighedernes anbefalinger og instrukser:

- Der er to sæt instrukser: Er borgeren smittet, så kører man løs med instruksen, der ligger for Seruminstituttet. Med briller, visir, forklæde og handsker og så videre. Er borgeren ikke smittet, så kører vi efter principperne om øget fokus på håndvask og sprit, forklarer vicedirektøren blandt andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce