Annonce
Assens

Britta Schall Holberg: Hjemmeplejen burde have mundbind på hele tiden

Britta Schall Holberg er tidligere landbrugsminister og indrigsminister for Venstre tilbage i 80'erne. Foto: Kim Rune
Tidligere minister Britta Schall Holberg mener, at hjemmeplejen burde tage flere værnemidler i brug, også selvom de ikke er testet positiv for coronavirus.

(Opdateret med kommentar fra vicedirektøren fra kommunens social- og sundhedsafdeling)

Hjemmeplejen er en del af det beredskab, der fortsætter arbejdet på trods af, at coronavirusset har overtaget en stor del af hverdagen for mange i øjeblikket.

Den tidligere minister Britta Schall Holbergs mand får besøg af hjemmeplejen fem gange om dagen, og hun mener ikke, at de bruger værnemidler nok. I hvert fald ved de meget syge borgere.

- Jeg undrer mig over, at de ikke har taget flere forholdsregler for dem, der er meget syge. Man kunne differentiere imellem dem, der har meget brug for pleje, og dem, der har mindre brug for pleje, siger hun.

Annonce

Brug mundbind

Ifølge den tidligere minister bruger hjemmeplejerne ikke mundbind, og det var et af de værnemidler, hun gerne så, at de tog i brug.

- Nogen af dem går med handsker, men de har ikke mundbind på, og jeg ser ikke, at de spritter hænder, og de er meget tæt på ham. De har jo mange besøg i løbet af dagen, så de plejere er jo udsat for en del tæt kontakt med mange.

- Man kunne også tænke sig, at de havde mundbind på hos alle. Så signalerer de jo samtidig, at de tager det her alvorligt, siger hun.

De ældre er særligt udsatte i forbindelse med corona-udbruddet, og det gør Britta Schall Holberg ekstra nervøs.

- Min mand er meget syg, og han er i den grad i risikogruppen. Han har hjemmepleje fem gange om dagen, og plejerne er meget tæt på ham over længere tid. Så jeg er meget bekymret for ham, og det er mange andre også.

Stor medfølelse

Når hun mener, at hjemmeplejerne burde bruge flere værnemidler, er det også fordi, hun er bekymret for dem – og ikke kun for de syge og svagelige.

- Jeg har stor medfølelse med de hjemmeplejere, der er mere udsatte end nogle andre. Vi andre er så afhængige af, at de ikke smitter patienterne og sig selv og deres familie. Hjemmeplejen er jo noget af det mest vitale og mest udsatte i det danske samfund nu.

Hun håber, at dronningens tale til nationen og statsminister Mette Frederiksens pressemøder har gjort indtryk.

- Jeg ved jo ikke om den skideballe fra dronningen og statsministeren har gjort, at de har taget nye initiativer nu, siger hun.

Vicedirektør i kommunens social- og sundhedsafdeling, Michael Bjørn, forklarer blandt andet, at man kun bruger masker, når man har med en diagnosticeret smitte borger at gøre.

Ellers følger kommunen løbende myndighedernes anbefalinger og instrukser:

- Der er to sæt instrukser: Er borgeren smittet, så kører man løs med instruksen, der ligger for Seruminstituttet. Med briller, visir, forklæde og handsker og så videre. Er borgeren ikke smittet, så kører vi efter principperne om øget fokus på håndvask og sprit, forklarer vicedirektøren blandt andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Sundhedsmyndigheder: Vi har respiratorer, senge og personale nok til alle coronapatienter

Annonce