Annonce
Odense

Boligområde risikerer omfattende nedrivninger: Kun to dømte beboere har taget imod tilbud om flyttehjælp

To dømte beboere har taget imod tilbuddet om hjælp til at flytte og kan derfor få dækket udgifter for 15.000 kroner af Odense Kommune og få gratis husleje. Foto: Nils Svalebøg
Der har været mange interesserede, men kun to beboere med en dom i 2019 har takket ja til at flytte fra de almene boliger i Risingområdet i Odense med flyttehjælp fra Odense Kommune og gratis husleje fra de lokale boligforeninger.

Det vakte opsigt i hele landet og blandt politikerne på Christiansborg, da Fyens Stiftstidende i starten af november kunne fortælle, at Odense Kommune og tre lokale boligforeninger var gået sammen om et slagtilbud til dømte beboere i et kvarter i Risingområdet i Odense.

I et forsøg på at undgå, at området om et år bliver kategoriseret som ”hård ghetto” og dermed vil stå foran omfattende nedrivninger, tilbød kommunen at give dømte beboere 15.000 skattekroner til eksempelvis inventar, mens boligforeningerne ville betale for selve flytningen og give 14 dages gratis husleje i en ny bolig.

Men tilbuddet har tilsyneladende ikke været godt nok.

Efter en måned og tæt på den endelige deadline for tilbuddet den 15. december er der kun to beboere, der har kunnet dokumentere, at de er dømt i 2019 og har skrevet under på en aftale om at flytte fra området inden årets udgang.

Det fortæller Jan Sørensen, der er tryghedskonsulent hos Boligsocialt Hus i Odense.

- Der er 20, der har været interesserede i tilbuddet. Ud af dem har der været to, som har været i målgruppen, og som vi har lavet aftaler med, siger Jan Sørensen.

Boligminister Kaare Dybvad (S) var på besøg i boligområdet, hvor han blandt andet mødtes med sin partifælle Peter Rahbæk Juel. Odense Kommune har blandt andet forsøgt at få ministeriet til at bruge nyere tal for kriminaliteten i området, så man har længere tid til at ændre på dem. Foto: Christian Nordholt

Den forkerte vej

Den nye ghettoliste blev offentliggjort søndag og viser, at det fra 2017 til 2018 er gået den gale vej i forhold til antallet af dømte beboere i kvarteret, der tæller Riisingparken, Påskeløkken, Smedeløkken og Solbakken.

- Tendensen er gået den forkerte vej i nogle år, men de indsatser, som vi nu har sat i værk, vil først kunne aflæses på listen til næste år, siger Jan Sørensen.

Og det er netop næste års ghettoliste, der bliver afgørende for, om området bliver betegnet som ”hård ghetto”. Hvis det sker, skal Odense Kommune lægge planer for, hvordan man vil omdanne eller nedrive 60 procent af de almene familieboliger inden 2030.

Hvis der ikke er flere i målgruppen af dømte beboere, der melder sig klar til at flytte, er det særdeles tvivlsomt, om boligkvarteret vil komme på den rigtige side af kriminalitetskriteriet.

Odense Kommune har således selv vurderet, at man gerne skulle have mellem 12 og 14 beboere med domme i 2019 til at tage imod tilbuddet om at få hjælp til at flytte inden 31. december 2019, hvor de afgørende tal om beboernes kriminalitet bliver registreret.

- Vi bliver ved med at granske området og er klar til at gå lige så langt, som loven tillader, siger Jan Sørensen.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Byråd har mundkurv på i sag om kommunaldirektør: - Offentligheden har fået de informationer, de skulle

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Hæsblæsende weekend på Fyn: Voldsom vind og forhøjet vandstand

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fik vist porno midt i undervisningen: Kommune har gentagne gange haft brud på sikkerheden

Fyn

Restriktioner bortfalder tirsdag: Fortsat meget coronasmitte i de fynske kommuner

Faaborg-Midtfyn

De første flasker var udrikkelige: Nu sælger Jacob sin vin til Michelin-restauranter

Dalls videoanalyse: Her er konflikten i el-forhandlingerne

Fyn

Snart udløses spændingen: Én af disse fem tager over efter Lars Høgh og bliver Årets Fynbo

Navne For abonnenter

Dødsfald: I de efterladte papirer fra Ib stod der på en lille seddel: Husk, jeg har haft et dejligt liv, jeg elsker jer alle sammen

Bintu sejler tønder med rom med sejlskib fra Caribien: Satser på at forsyne halvdelen af Europa med bæredygtig spiritus de kommende år

Odense

James kom hjem til stor 'fuck'-finger malet på garagen: - Det her er ikke bare drengestreger

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal for at spare på strømmen

Fyn

Chefredaktøren anbefaler: Fem fynske fyrtårne og en øjenåbner i Vollsmose

Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Odense

I Byen Odense-podcast: Nu kommer der mere liv på Flakhaven, kendt pub får makeover og er Odense ved at blive Danmarks svar på New York?

Annonce