Annonce
Odense

Boligchef: - Hvordan skal vi gøre noget ved antallet af kriminelle beboere, når vi ikke ved, hvor de bor?

Nanna Muusmann, boligstrategisk chef i Civica: - Ingen parter er interesseret i at skulle i gang med igen at tilpasse antallet af almene boliger i et nyt område. Det er dyrt og omkostningsfyldt på mange parametre, ikke mindst de menneskelige. Foto: Civica
Risingområdet risikerer at skulle igennem samme tur som Vollsmose med nedrivninger af masser af boliger, hvis man bliver registreret som "hård ghetto" i 2020. Her svarer Nanna Muusmann, boligstrategisk chef i Civica, på, hvad boligforeningerne kan gøre.

Nanna Muusmann, hvad kan boligforeningerne gøre for at forhindre, at Solbakken/Risingområdet ender som en såkaldt "hård ghetto"?

- Vi har gang i nogle udlejningsregler, hvor vi på den korte bane skal forsøge at ændre beboersammensætningen ved at påvirke, hvem der flytter ind. Her har vi skruet fuldt op for alt, hvad vi kan. Området er det eneste sted, hvor man fra nu af vil blive bedt om at dokumentere fire forskellige forhold: At man har en ren straffeattest, at man som minimum har en ungdomsuddannelse, og at man er selvforsørgende og har en indtægt af en vis størrelse. Kan man dokumentere det, får man fortrinsret til boligerne. Vi arbejder også tæt sammen med Beskæftigelses- og Socialforvaltningen om at få flere folk i arbejde og sørge for, at flere får en uddannelse gennem boligsocial indsats. Vi har også flere langsigtede tiltag, men det pokkers ved ghettokriterierne er, at vores indsatser her og nu ikke nødvendigvis kan ses, når ghettolisten kommer på gaden til december. Det skyldes, at boligministeriet på nogle kriterier har valgt at lave et gennemsnit af tallene for de sidste to år.

Forvaltningen vurderer, at I i tre boligforeninger i området har mellem fem og seks måneder til at forhindre, at Solbakken/Rising ender som en "hård ghetto". Området skal ændre på to parametre - andelen af kriminelle beboere skal ned, og andelen med en højere uddannelse end en folkeskoleeksamen skal op. Er det overhovedet realistisk, at I kan nå at ændre på det?

- Vi gør, hvad vi kan. For eksempel samarbejder vi med forvaltningen for at belyse, om man kan gøre noget på uddannelsesfronten. Og så kræver vi som sagt, at nye beboere skal kunne dokumentere ren straffeattest og uddannelsesniveau. Det med, at der bor for mange, der har begået noget kriminalitet, er rigtigt svært at gøre noget ved, for vi ved som boligorganisation ikke noget om, hvor de kriminelle bor - så hvordan skal vi kunne ændre på det? Folk er også glade for at bo i området, og der er ikke mange, der flytter. Men altså, vi sætter alle sejl til for at skabe en forandring, og vi ser også på nye redskaber. Det her er noget, vi alle sammen tager meget alvorligt og arbejder tæt sammen om at gøre noget ved.

Hvad siger du til, hvis I skal igennem samme tur som Vollsmose? At I får til opgave at reducere antallet af almene boliger i området til 40 procent?

- Ingen parter er interesseret i at skulle i gang med en ny tilpasning. Det er dyrt og omkostningsfyldt på mange parametre, ikke mindst de menneskelige.

- Det med, at der bor for mange, der har begået noget kriminalitet, er rigtigt svært at gøre noget ved, for vi ved som boligorganisation ikke noget om, hvor de kriminelle bor - så hvordan skal vi kunne ændre på det?

Nanna Muusmann, boligstrategisk chef, Civica

Annonce
Odense For abonnenter

Vera og Gurlis drøm lever: Kæmpe interesse for nyt seniorbofællesskab med elbil og lader til fri afbenyttelse

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Rejser

Slut med røde, orange og gule lande: Fynsk rejsebureau melder om alt udsolgt i efterårsferien

Erhverv For abonnenter

250 arbejdspladser på vej til lille Rørup: Lokale havde luret, at noget stort var på vej - Poul fik manet det i jorden

Sport

Stig Tøfting skifter til Marienlyst - men kun på sin gps

Faaborg-Midtfyn

De har hele tiden haft Danmarks bedste saunaudsigt: Nu har Faaborg også Nordeuropas flotteste sauna

Odense

- Det har været utroligt hårdt, men nu bliver det godt igen. Optimisme ved indvielsesfesten for Benedikts Plads

Assens For abonnenter

250 arbejdspladser er på vej, efter landmanden Søren har solgt sin mark: - Det skaber noget liv i vores lokalområde

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Danmark

Jobansøgere med flygtningebaggrund straffes på det danske arbejdsmarked

Kerteminde

Slut med gravstene på strandene: Pårørende kan hente dem hos kommunen

Danmark For abonnenter

Danske Peter bor i Kongsberg: Cykler forbi gerningsmandens hjem hver dag på vej til arbejde

Kultur

To forskellige koncerter på Dexter med fynsk popsanger: Toornburg kom skævt fra land

Kerteminde For abonnenter

Kerteminde Kommune vil sælge endnu en grund på havnen: - Vi har aldrig lagt skjul på, vi gerne vil købe vores grund

Faaborg-Midtfyn

Synes du, Tulipbygningen skal rives ned? Vil bruge en million på undersøgelser - men så er det også sidste chance

Annonce