Annonce
forside

Boldklubber i banestrid: Nye forslag om banefordeling splitter Odenses fodboldklubber

Torsdag eftermiddag var der informationsmøde for nogle af Odenses fodboldklubber. På dagsordenen var banefordeling, hvor der fra kommunes side blev fremlagt en række mulige scenarier for fremtiden fordeling af fodboldbaner mellem klubberne.

Odense: Frustrationer var der rigeligt af, da en håndfuld fodboldklubber fra Odense torsdag eftermiddag var til møde i Bolbro Brugerhus. Mødet blev holdt sammen med repræsentanter fra Odense Kommune, som fremlagde fire scenarier i forhold til, hvordan klubbernes baner skal fordeles og placeres i fremtiden. Klubberne, det drejer sig om, er Røde Stjerne, Odense Boldklub, Kildemosen, Enghaven, Posten, Lavia Bueskydning og Bolbro-Fodbold - herunder Amerikansk- og Australsk fodbold.

- Det er vigtigt at sige, at der ikke er nogen, der får mindre plads end før, i nogle tilfælde vil nogen måske få mere plads, blev der sagt fra Odense Kommunes repræsentanter.

Mødet kommer, efter OB's amatørafdeling har haft et ønske om flere baner til sine mange medlemmer. OB har en stor fodboldafdeling for børn og unge, og da kommunen har forpligtigelse til at skabe et godt fritidsliv for netop den gruppe, er det besluttet, at Odense Boldklub skal have flere fodboldbaner, og kommunen har afsat 16 millioner kroner i budgettet for 2017 til at opgradere og forøge antallet af fodboldbaner. Men når OB skal have mere plads, bliver det formentlig på bekostning af nogle af de andre klubber.

- Vi har slet ikke haft et ønske om det her omrokering, vi vil egentlig helst have klubhuse og baner, som de er nu. Vi forstår, at OB skal have mere plads, men at det bliver på bekostning af os andre, er ikke i orden, sagde Maria Brumvig, der er formand for Bolbro fodboldklub.

Selvom fodboldklubberne ved mødet blev præsenteret for fire scenarier, var der kun to af dem, der blev diskuteret. Nemlig scenarie 1, hvor Odense Boldklub overtager Kildemosevej og Falen-området, hvor de andre klubber må flytte sig fra deres klubhus og nuværende baner. Samt scenarie 2, hvor Odense Boldklub får baner på Dyrskupladsen samt på Cigaren (parkering over for Dyrskuepladsen red.). Her kommer de andre klubber til samle sig ved Kildemosevej og Falen-området.

Ved mødet blev disse to scenarier for placering af baner og klubhuse diskuteret heftigt, og klubberne var splittet i to.

- Ud af de scenarier, vi har, er det klart nummer 1, der er optimalt for os, for fodboldbaner på Dyrskuepladsen vil ikke fungere for os, fordi pladsen hele tiden bliver brugt til noget andet, fortalte formand for OB's amatørafdeling, Claus Eder.

Fodboldklubben Posten hører også til gruppen, der foretrækker scenari1 1.

- Ingen af disse scenarier tilgodeser vores klub, hvilket nok skyldes, at vores klublokaler er gamle. Vi ville gerne blive i vores klubhus, men når nu en flytning er nødvendig, ser vi helst scenarie 1, fordi vi her får mulighed for at blive en del af et forbedret klubhus, fortalte formand Casper Falkenberg.

På den anden fløj står Bolbro, Røde Stjerne, Kildemosen, Lavia og Enghaven, som gerne ser, at scenarie 2 bliver en realitet. Det har nemlig færrest konsekvenser for dem med hensyn til omrokering af klubhuse og baner.

- Det er den model, der skader færrest små klubber, så vi står sammen om at bakke den model op, fortalte Maria Brumvig fra Bolbro-Fodbold på mødet.

- Klubhusene, banerne og vores tilhørssteder - vi er bange for, at hvis man flytter de små klubber rundt, så dør de, fordi der, hvor vi er nu, er der, hvor vi har vores DNA og klub-kultur, fortalte Pernille Teichert og de to andre repræsentanter fra Kildemosen Boldklub.

Kort om sagen

I November 2016 blev det første møde afholdt omkring fordelingen af fodboldbaner i Odense. Det hele kom ud af, at Odense Boldklub manglede kapacitet.I 2017 budgettet blev der afsat 16. millioner kroner til forbedring og forøgning af fodboldbaner mellem klubberne Røde Stjerne, Enghaven, Kildemosen, Posten, Lavia, Odense Boldklub og Bolbro.

Odense Boldklub låner pt baner hos forskellige klubber, men på grund af deres store unge/børne afdeling, mangler de plads.

Der har været en lang række møder, men torsdag den 23. marts fremsatte Odense Kommune en række scenarier for, hvordan fordelingen af fodboldbanerne kan komme til at se ud. Dernæst tager de forskellige klubbers holdninger, forslag og ønsker i betragtning. By- og Kulturudvalget drøfter sagen den 18. april.

Dyrskuepladsen i spil

Ved tre ud af de fire mulige scenarier for placeringen af fodboldbaner, er Dyreskuepladsen i spil. Det er Odense Kommune, der råder over den plads, som blandt andet bliver brugt til dyrskue samt Grøn Koncert. Netop derfor er pladsen ikke særlig populær at få for fodboldklubberne, fordi fodboldbanerne ikke vil være optimale, efter at pladsen har været brugt til forskellige events. Odense Boldklub ønsker slet ikke at få Dyrskuespladsen, fordi banerne ikke vil være optimale for deres spillere. Også dette punkt kom til diskussion ved mødet torsdag eftermiddag.

- OB er for gode til at spille på Dyrskuepladsen, men det er så åbenbart godt nok til os andre, sagde Henrik Pedersen fra Røde Stjerne.

I debatten fremgik det også, at Dyreskuepladsen ville være god til de folk, der spiller Amerikansk- og Australsk fodbold, men der tager de fejl, mener formanden for Odenses Amerikanske foldboldhold Badgers.

- Mange tror ikke, at vi har behov for en super god bane, men det er forkert forstået, fordi godt nok spiller vi ikke med en bold på jorden, men er banen ujævn, hullet eller lignende, kan vi risikere, at hele holdet bliver skadet, fortalte Tore Bendixen Lund.

Mødet endte ikke med enighed mellem de odenseanske klubber. Selvom alle var forstående for hinandens problemer, var der ingen, der ville gå på kompromis eller give afkald på deres egne krav.

Klubberne kan til på onsdag i næste uge indsende deres svar på, hvilke scenarier de foretrækker. Disse bliver, sammen med informationsmødet torsdag eftermiddag, taget i betragtning hos By- og Kulturudvalget den 18. april.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Nadia fik tourettes som seksårig: - Mit liv har været et helvede

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ekstraordinært mange børn indlagt med RS-virus på OUH: Operationer og ambulatorietider bliver udsat

Odense For abonnenter

Nu kan Mette alligevel komme i bad inden efterårsferien: - Dejligt. Men hvad med alle dem, der ikke kommer i avisen?

GOG

GOG klar til Europa: En aftenvagt på kontoret

Nordfyn For abonnenter

Voldsom kritik af handicap-håndtering på vælgermøde: - Var det en privat virksomhed, ville man som ledelse gribe ind

Odense

Danmarksmester: Frederikke fra Amager Strand kan det der med ikke at lade fødevarer gå til spilde

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Middelfart

Malerfirma flyttede til Lillebælt: Vi ser os som et supplement til de eksisterende håndværkere

Hvem skal passe farmor

Tina brændte ud af at passe både arbejde og sin syge mor: Indfør 'bedstes første sygedag,' foreslår Ældre Sagen

Erhverv

Travle Kurt har købt tre nye luksusbusser på en måned: - Det svarer til personbilernes Rolls-Royce

Kultur

Carsten Bang vil tilbage til det simple i nyt one-man show: Noget af materialet er 30 år gammelt

Debat For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Miljøet vigtigere end større gartnerier

Odense

Se video: Kirkegårdens kendteste kæmpe fik kappet toppen

Annonce