Annonce
Sport

Boldbaner: Kan andre klubber få så lukrative vilkår som OB?

Arkivfoto: Vibeke Volder

En af de vigtigste grundpiller i vores civilsamfund er foreningslivet.

Et foreningsliv, som er for de mange, og hvor man mødes på tværs af social status og skel for at dyrke idræt eller fælles interesser.

I Odense Kommune er der opstået en problemstilling i kølvandet på sagen om banefordelingen i området omkring Falen/Kildemosevej/OB, som ellers fandt en løsning for et år siden.

Hvem skal betale for driften, vedligeholdelsen og fremtidig skift af de tildelte kunstgræsbaner i Ådalen?

Forvaltningen indstiller til By- og Kulturudvalget, at kommunen påtager sig udgifterne, at OB fra april til oktober kan bruge banerne gratis, mens man i perioden november til marts skal betale 150 kroner pr. time. I den periode vil OB have førsteret til banerne.

Det forventes, at OB skal betale cirka 150.000 kroner i årlig leje, mens by- og kultur skal bidrage med 200.000 kroner.

Følger udvalget denne indstilling, begynder man at pille ved lighedsprincippet, som er noget af det mest vigtige ved vores foreningsliv og kultur.

Det vil i den grad være en positiv særbehandling af en forening, når det handler om adgang til kommunalbetalt idrætsanlæg.

Et andet spørgsmål er, hvem skal stå for den daglige drift og vedligeholdelse og derved hvem, kommunen skal betale penge til.

Er det OK Nygaard, kommunens egne folk, firma X eller OB?

Et godt bud er, at det ender med, at OB, der både har maskiner og knowhow, kommer til at påtage sig den daglige vedligeholdelse og driften af banerne.

Det vil således betyde, at OB vil modtage betaling for dette arbejde af kommunen.

Kigger man på brug af arbejdstimer, materialer, afskrivning og slidtage på maskiner, så vil det ende med en regning til kommunen på et sted mellem 200.000 til 250.000 kr..

Med andre ord vil OB tjene mellem 50.000 til 100.000 kr. samtidig med, man har fået anlagt to gratis kunstgræsbaner, som man ikke selv betaler for drift og vedligeholdelse af.

Det kunne også være interessant at få svar på, om forvaltningen og politikerne i By- og Kulturudvalget er klar til paradigmeskifte og anlægge kunstgræsbaner i andre områder i byen med samme lukrative vilkår for foreningslivet?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mindst seks knivstik i ryggen på 20-årig: Jalousi førte til drabsforsøg

Annonce