Annonce
Fodbold

Bo Sundahl ny cheftræner i Odense Q

Odense Q's nye cheftræner Bo Sundahl på træningsbanen på Windelsvej i Odense sammen med Sascha Munk Larsen. Foto: Odense Q.
Steen Hansen rykker ind i et nyt job som manager i klubben.

FODBOLD: Den tidligere divisionsspiller i B1909 og Svendborg, Bo Sundahl, er ny cheftræner for Odense Q's kvinder i kvalifikationsligaen.

Den hidtidige træner Steen Hansen overtager jobbet som manager i en nyoprettet stilling, meddeler Odense Q. . Bo Sundahl er i forvejen en kendt skikkelse i Odense Q. Han er medstifter af Team Odense Q – talentsamarbejdet mellem Odense Q, Marienlyst og TPI – og har fra start været en vigtig sparringpartner for seniorafdelingen.

De seneste år har han stået i spidsen for Team Odense Q’s U16- og U18-hold med flotte resultater til følge, og han kan nu se frem til at arbejde videre med flere af de spillere, som vandt ham en bronzemedalje i U18-DM Ligaen tilbage i sommeren 2018.

- Allerede for halvandet år siden, hvor vi snakkede med Morten Christiansen og Steen (Hansen red.) første gang, lavede vi de første elementer til at koble spillestilene sammen. Så den måde, Odense Q har spillet på det seneste halvandet år, ligger meget langt hen ad vejen i forlængelse af det, vi gerne vil arbejde med i ungdommen, fortæller Bo Sundahl.

Den nye cheftræner lægger vægt på en positiv tilgang og et højt energiniveau fra både spillere og trænere.

- Jeg vil gerne have energi i træningen, og jeg vil gerne have den positive vinkel. Så forhåbentligt får de at mærke, der er en masse energi fra træneren. Det ved jeg, at der også har været fra de eksisterende trænere, så på den front håber jeg, at jeg kan holde det samme niveau, fortæller Bo Sundahl.

Annonce

Skal udfordre træneren

Som manager skal Steen Hansen sparre med cheftræneren omkring taktik og træningsmetoder.

Fra starten af det nye år tager Steen Hansen hul på den halvandet år lange UEFA PRO-træneruddannelse, og som et led i det forløb vil han jævnligt stå for hele spillestils-fokuserede træningspas med Odense Q's ligahold.

- På et overordnet plan skal jeg indgå i en struktureret sparring med Bo omkring truppen, taktikken og spillestilen. Det gælder bl.a. om at udfordre ham på metoder og øvelser i forhold til vores spillestil, og jeg vil jævnligt stå for træningspas med specifikke temaer, der matcher den. På den måde kan vi løbende gøre brug af hinandens kompetencer, og vi kan få skabt nogle sportslige rammer, som kan bringe os tættere på de mere etablerede ligahold, fortæller Steen Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce