Annonce
Odense

Blomsterfest i Odense: De har 26.000 gratis blomster klar til uddeling

Datter og far, Nina og Jens Bøg Madsen, har fået idéen til og finansierer via E. Bøg Madsen Fonden, at 26.000 blomster og planter deles gratis ud. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
E. Bøg Madsen Fonden har finansieret cirka 26.000 blomster og planter, der torsdag, fredag og lørdag bliver delt gratis ud tre steder i bymidten.

Odense: Der mangler noget i det brandvarme august-bybillede: Blomster. Og festivaler.

I disse dage skulle byen have været fyldt med blomster og festlige indslag, men en virus kom på tværs, og der er ingen Blomsterfestival og ingen H.C. Andersen Festivals i år.

Men nu kommer der et plaster på såret fra en lidt uventet kant.

Annonce

Torsdag, fredag og lørdag bliver cirka 26.000 blomster og planter delt gratis ud til alle og enhver, og syv af byens statuer bliver pyntet med blomster og pink tøj. Det er ikke en erstatning for de aflyste festivaler, men det bliver kaldt en blomsterhappening, og den er sat i verden for at minde om det, vi må undvære, og for at pege frem imod, at festivalerne - forhåbentlig - vender tilbage næste år.

Langt hovedparten af økonomien bag blomsterhappeningen kommer fra E. Bøg Madsen Fonden, der er ejer af familiefirmaet Bøg Madsen, som tidligere var en gigant i det fynske gartnerierhverv, men nu hovedsageligt gør det i ejendomme.

Noget kønt at kigge på

Tanken om at dele blomster og planter ud opstod i foråret, fortæller Jens Bøg Madsen, direktør for Bøg Madsen Holding. Han har sammen med datteren Nina Bøg Madsen, der er direktør for Bøg Madsen Ejendomme, gjort tanke til handling.

- Da det hele lukkede ned, tænkte jeg, at hvis folk blev tvunget til at være hjemme, skulle de da have noget kønt at kigge på, siger Jens Bøg Madsen.

Samtidig var det så en mulighed for at støtte det fynske gartnerierhverv, hvilket er et formål for E. Bøg Madsen Fonden.

Uddeling og gartnere

Torsdag d. 20., fredag d. 21. og lørdag d. 22. august er der gratis blomster til alle.

Hver dag kl. 10 begynder uddelingen på Flakhaven, Gråbrødre Plads og Amfiscenen ved Brandts.

Blomster og planter kommer fra følgende virksomheder:

Gartneriet PKM, Gartneriet Rosborg, Gartneriet Brolykke, Gartneriet Lundager, Gartneriet Schroll og By Growers.

E. Bøg Madsen Fonden har finansieret uddelingen, der foregår i samarbejde med H.C. Andersen Festivals og Odense Blomsterfestival.

Bøg Madsen har henvendt sig til seks af de gartneri-virksomheder i og omkring Odense, der normalt er del af Odense Blomsterfestival.

- Vi køber for 33.000 kr. hvert sted, og så må gartnerierne selv bestemme, hvilke planter og blomster, de vil give for det beløb, siger Jens Bøg Madsen.

Det er også derfor, vi i skrivende stund kun kan give et cirkatal - 26.000 - på, hvor mange planter, der vil blive delt ud.

Annonce

Lykkepose

Bøg Madsen har Odense Blomsterfestival og H.C. Andersen Festivals som vigtige samarbejdspartnere omkring uddelingen.

Nina Bøg Madsen fortæller, at HCA Festivals har stået for alt det logistiske: Frivillige til at dele blomsterne ud og pynte statuer op samt ikke mindst indhentning af de nødvendige tilladelser og retningslinjer hos myndighederne.

Det sidste er ganske kompliceret i disse corona-tider, og det betyder da også, at uddelingen kommer til at foregå på en ret speciel måde.

Borgerne, der vil have blomster og planter, må af hensyn til smittefaren ikke røre ved dem. Derfor bliver det nærmest ligesom en lykkepose, idet blomsterne udleveres i papirsposer prydet med H.C. Andersen Festivals logo på den ene side og Bøg Madsens på den anden.

Og først, når man åbner posen, kan man se, hvilke slags vækster, der skal pynte i ens hjem.


Da det hele lukkede ned, tænkte jeg, at hvis folk blev tvunget til at være hjemme, skulle de da have noget kønt at kigge på.

Jens Bøg Madsen


Torsdag, fredag og lørdag er der hver dag fra kl. 10 åbnet for uddeling tre steder: Flakhaven, Gråbrødre Plads og Amfiscenen ved Brandts. Og hver dag deles der 8-9000 "lykkeposer" ud.

Annonce

Støtte til gartnerne

Nina og Jens Bøg Madsen håber, at byens borgere vil tage godt mod initiativet.

Tanken bagved er, fortæller de, at uddelingen både skal øge interessen for blomster og planter og skabe liv i byen. Til gavn for såvel gartnerierhvervet som byens restaurations- og butiksliv.

Netop det med at støtte gartnerierhvervet var en god del af begrundelsen for, at Nina og Jens Bøg Madsen søsatte initiativet, for under corona-nedlukningen i foråret var situationen nærmest katastrofal for gartnerne, som dog kom stærkt tilbage, da restriktionerne blev blødt op.

I fraværet af blomsterfestival i år bliver der på Bøg Madsen-initiativ delt gratis blomster ud. Og vi kan så bringe et nostalgisk billede fra sidste års festival. Foto: Michael Bager

Bøg Madsen var i sin tid Danmarks næststørste eksportør af potteplanter - med Gasa som nummer ét.

I 2012 fusionerede Bøg Madsen med netop Gasa og forlod i det store hele gartnerierhvervet for at kaste sig over primært ejendomsinvesteringer. Man har dog hele tiden haft kontakt til erhvervet og har gennem alle årene bakket op om Odense Blomsterfestival som sponsor.

Tidligere på året solgte Bøg Madsen med betydelig gevinst en ejendom i Holland, hvor firmaet havde haft en afdeling, dengang det endnu var i gartneribranchen. Det er i høj grad pengene fra det salg, som er med til at finansiere den kommende blomsterhappening.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Odense

Mysterie opklaret: Borgere troede, de havde mistet cykelsti over motorvejen - nu baner gigantisk projekt vej for to helt nye broer, når den gamle rives ned

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Odense

Rockbands fra 70'erne og 80'erne laver maratonkoncert: -Vi håbede på 5-6 bands, men så stod vi pludselig med 13 bands

Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Annonce