Annonce
Odense

Blomsterfest i Odense: De har 26.000 gratis blomster klar til uddeling

Datter og far, Nina og Jens Bøg Madsen, har fået idéen til og finansierer via E. Bøg Madsen Fonden, at 26.000 blomster og planter deles gratis ud. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
E. Bøg Madsen Fonden har finansieret cirka 26.000 blomster og planter, der torsdag, fredag og lørdag bliver delt gratis ud tre steder i bymidten.

Odense: Der mangler noget i det brandvarme august-bybillede: Blomster. Og festivaler.

I disse dage skulle byen have været fyldt med blomster og festlige indslag, men en virus kom på tværs, og der er ingen Blomsterfestival og ingen H.C. Andersen Festivals i år.

Men nu kommer der et plaster på såret fra en lidt uventet kant.

Annonce

Torsdag, fredag og lørdag bliver cirka 26.000 blomster og planter delt gratis ud til alle og enhver, og syv af byens statuer bliver pyntet med blomster og pink tøj. Det er ikke en erstatning for de aflyste festivaler, men det bliver kaldt en blomsterhappening, og den er sat i verden for at minde om det, vi må undvære, og for at pege frem imod, at festivalerne - forhåbentlig - vender tilbage næste år.

Langt hovedparten af økonomien bag blomsterhappeningen kommer fra E. Bøg Madsen Fonden, der er ejer af familiefirmaet Bøg Madsen, som tidligere var en gigant i det fynske gartnerierhverv, men nu hovedsageligt gør det i ejendomme.

Noget kønt at kigge på

Tanken om at dele blomster og planter ud opstod i foråret, fortæller Jens Bøg Madsen, direktør for Bøg Madsen Holding. Han har sammen med datteren Nina Bøg Madsen, der er direktør for Bøg Madsen Ejendomme, gjort tanke til handling.

- Da det hele lukkede ned, tænkte jeg, at hvis folk blev tvunget til at være hjemme, skulle de da have noget kønt at kigge på, siger Jens Bøg Madsen.

Samtidig var det så en mulighed for at støtte det fynske gartnerierhverv, hvilket er et formål for E. Bøg Madsen Fonden.

Uddeling og gartnere

Torsdag d. 20., fredag d. 21. og lørdag d. 22. august er der gratis blomster til alle.

Hver dag kl. 10 begynder uddelingen på Flakhaven, Gråbrødre Plads og Amfiscenen ved Brandts.

Blomster og planter kommer fra følgende virksomheder:

Gartneriet PKM, Gartneriet Rosborg, Gartneriet Brolykke, Gartneriet Lundager, Gartneriet Schroll og By Growers.

E. Bøg Madsen Fonden har finansieret uddelingen, der foregår i samarbejde med H.C. Andersen Festivals og Odense Blomsterfestival.

Bøg Madsen har henvendt sig til seks af de gartneri-virksomheder i og omkring Odense, der normalt er del af Odense Blomsterfestival.

- Vi køber for 33.000 kr. hvert sted, og så må gartnerierne selv bestemme, hvilke planter og blomster, de vil give for det beløb, siger Jens Bøg Madsen.

Det er også derfor, vi i skrivende stund kun kan give et cirkatal - 26.000 - på, hvor mange planter, der vil blive delt ud.

Annonce

Lykkepose

Bøg Madsen har Odense Blomsterfestival og H.C. Andersen Festivals som vigtige samarbejdspartnere omkring uddelingen.

Nina Bøg Madsen fortæller, at HCA Festivals har stået for alt det logistiske: Frivillige til at dele blomsterne ud og pynte statuer op samt ikke mindst indhentning af de nødvendige tilladelser og retningslinjer hos myndighederne.

Det sidste er ganske kompliceret i disse corona-tider, og det betyder da også, at uddelingen kommer til at foregå på en ret speciel måde.

Borgerne, der vil have blomster og planter, må af hensyn til smittefaren ikke røre ved dem. Derfor bliver det nærmest ligesom en lykkepose, idet blomsterne udleveres i papirsposer prydet med H.C. Andersen Festivals logo på den ene side og Bøg Madsens på den anden.

Og først, når man åbner posen, kan man se, hvilke slags vækster, der skal pynte i ens hjem.


Da det hele lukkede ned, tænkte jeg, at hvis folk blev tvunget til at være hjemme, skulle de da have noget kønt at kigge på.

Jens Bøg Madsen


Torsdag, fredag og lørdag er der hver dag fra kl. 10 åbnet for uddeling tre steder: Flakhaven, Gråbrødre Plads og Amfiscenen ved Brandts. Og hver dag deles der 8-9000 "lykkeposer" ud.

Annonce

Støtte til gartnerne

Nina og Jens Bøg Madsen håber, at byens borgere vil tage godt mod initiativet.

Tanken bagved er, fortæller de, at uddelingen både skal øge interessen for blomster og planter og skabe liv i byen. Til gavn for såvel gartnerierhvervet som byens restaurations- og butiksliv.

Netop det med at støtte gartnerierhvervet var en god del af begrundelsen for, at Nina og Jens Bøg Madsen søsatte initiativet, for under corona-nedlukningen i foråret var situationen nærmest katastrofal for gartnerne, som dog kom stærkt tilbage, da restriktionerne blev blødt op.

I fraværet af blomsterfestival i år bliver der på Bøg Madsen-initiativ delt gratis blomster ud. Og vi kan så bringe et nostalgisk billede fra sidste års festival. Foto: Michael Bager

Bøg Madsen var i sin tid Danmarks næststørste eksportør af potteplanter - med Gasa som nummer ét.

I 2012 fusionerede Bøg Madsen med netop Gasa og forlod i det store hele gartnerierhvervet for at kaste sig over primært ejendomsinvesteringer. Man har dog hele tiden haft kontakt til erhvervet og har gennem alle årene bakket op om Odense Blomsterfestival som sponsor.

Tidligere på året solgte Bøg Madsen med betydelig gevinst en ejendom i Holland, hvor firmaet havde haft en afdeling, dengang det endnu var i gartneribranchen. Det er i høj grad pengene fra det salg, som er med til at finansiere den kommende blomsterhappening.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Debat: Hjemmepleje handler om nærhed, ikke registrering

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce