Annonce
OB

Bismark stadig på vægtskålen

Bismark Adjei-Boateng - poulært bare kaldet Nana - lykkedes langt fra med alt - og han lavede fejl i fremadspillet, når han blev presset. Foto: Leif Rasmussen
Ghanesisk prøvespiller har fysik som en jernkansler, men var bagefter i andre facetter.

FODBOLD: 25-årige Bismark Adjei-Boateng er en ghaneser, som OB nu for anden gang har installeret på prøve siden sommer. Bestyrelsesformand Niels Thorborg og andre OB-chefer vurderede ham nøje under test-kampen mod HB Køge på Røde Stjernes gamle baner, der nu i OB-regi er blevet stærkt spilbare og lækre.

Nu er det altid svært at vurdere en spiller, når der skiftes ud og ind konstant, men ghaneseren fik en hel kamp i benene. Sport Fyn vurderer, at det ikke bliver på onsdagens præstation, han får kontrakt. Adjei-Boateng så noget tung ud og lavede fejl, når han blev presset i små rum og skulle aflevere kvikt. Han var god til at lægge bolden af i et par situationer, men den fysisk stærke tovejs-spiller væltede ikke folket bagover af benovelse.

- Vi vil snarest afgøre, hvad vi gør med ham. Nu har han trænet med, er blevet testet fysisk og vi har data på ham og har nu fået indtryk af ham i kamp, sagde træner Jakob Michelsen bagefter om manden med en jernkanslers fysik.

Annonce

Kampen Kort

Træningskamp, OB-HB Køge 4-1 (1-0)

Mål: 1-0 Sander Svendsen (straffespark) (37), 1-1 Liam Jordan (60), 2-1 Anders K. Jacobsen (68), 3-1 Mikkel Hyllegaard (77), 4-1 Mads Frøkjær-Jensen (90).

OB: Hans Christian Bernat - Jonas Skytte (54. Jonathan Harboe), Jeppe Tverskov (46. Ramon Leeuwin), Marco Lund, Kingsley Madu (76. Lasse Skøtt), - Mathias Greve (Anders Klynge, 82.), Bismark Adjei-Boateng, Jens Jakob Thomasen (46. Mads Frøkjær-Jensen), Julius Eskesen (82. Jonathan Khemdee) - Sander Svendsen (66. Max Fenger), Anders K. Jacobsen (76. Mikkel Hyllegaard).

Dommer: Paw Johansen.

Tilskuere: ca. 75 på Røde Stjernes anlæg Bolbro.

Fire gengangere

OB stillede med fire gengangere fra sejren over AC Horsens: Jeppe Tverskov, Jens Jakob Thomasen, Kingsley Madu og Sander Svendsen. Mathias Greve og Julius Eskesen spillede fra start, men virkede stadig påvirkede af at være ude i kulden på førsteholdet. Marco Lund var med fra start, fordi han efter endt karantæne formentlig skal afløse Ramon Leeuwin i Aalborg, hvor hollænderen er spærret. HB Køge begyndte med tre mand fra den normale start-ellever.

OB burde have været mere foran end med 1-0 ved pausen, men var ikke skarp nok. Anders K. Jacobsen fik en masse spilletid og til dem, der med rette nikkede anerkendende til Mads Frøkjærs perle af et mål i overtiden. Mads Fenger spillede bolden lidt bag Frøkjær, men som Christian Eriksen i Dublin før VM-slutrunden i Rusland sparkede Frøkjær første gang flot ind under overliggen alligevel, hvor andre havde taget en berøring mere.

- Det var flot. Men det hører også med til historien, at han 30 sekunder forinden havde spillet en HB Køge-spiller helt fri, sagde træner Jakob Michelsen knastørt.

SfB/Oure-angriberen Mikkel Hyllegaard havde dårligt været på banen i 30 sekunder, før han gled fra alt og alle og scorede.

- Vi har en aftale med SfB/Oure om, at vi ser, hvordan han bliver matchet i vores miljø resten af efteråret, mens han samtidig spiller for sin klub. Vi fik sparet nogle af de faste, fik givet kamptid til andre og de unge og kom herfra uden skader, sagde Jakob Michelsen tilfreds.

Oliver Lund havde lidt problemer og kom ikke til at spille, selv om han så til fra sidelinjen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce