Annonce
Odense

Bestyrelsesformand om udsat boligområde: - Vi skal udvise rettidig omhu

Erling Rasmussen ønsker ikke at ende i den situation, som Odenses Rising-kvarter nu er i. Derfor er det vigtigt for ham at få balanceret beboersammensætningen i Højstrupparken, så de ikke ender på den hårde ghettoliste. Foto: Christian Nordholt
Erling Nielsen er ikke alene bestyrelsesformand i Højstrupparken i Odense, han er også barnefødt her. Højstrupparken er for ham et område, der favner alle, men som også skal undgå at komme på ghettolisten.

Erling Nielsen, hvad er dit forhold til Højstrupparken?

- Jeg er både født og opvokset her og har boet her hele mit liv. Når man er tilpas i et område, bliver man hængende, og det gjorde jeg også. Der var både fodboldklubben, og alle mine venner boede i nærheden. Det er en god boform, som tiltaler mig. Det er det med solidariteten, og at alle er ens. Den tankegang kan jeg godt lide.

Hvorfor er Højstrupparken efter din mening et godt sted at bo?

- Vi favner alle - det er vores DNA. Og derfor er Højstrup et godt område. Mange har boet her i 40-50-60 år, og med den omfattende renovering, der begynder i januar, hvor mange ejendomme får elevator, skaber vi bedre muligheder for, at ældre kan blive i eget hjem så længe som muligt.

Hvordan har området udviklet sig i den tid, du har boet her?

- Dengang, det blev bygget for 70 år siden, var det egentlig ret dyrt. Det var forholdsvis velstående folk, der fik de første lejligheder, men i løbet af især 1990’erne blev det et økonomisk gunstigt sted at bo, og kommunen begyndte for alvor at anvise folk til området. I 1990’erne kom der mange fra Bosnien, og nu her med det sidste flygtningeboom fik vi mange unge mennesker fra Eritrea. Og det er rigtig godt. Det er også det, vi kan. Vi har boliger til alle.

Hvilke udfordringer ser I for Højstrupparken?

- Folk har ikke helt den samme tankegang om, at vi bor sammen, som de havde før i tiden. Jeg tror, det handler om, hvordan folk er opdraget. Vi var fra barnsben opdraget til at passe på tingene, og det er ikke alle, der har respekt for opgange og affald. Det er selvfølgelig lidt træls, men jeg tror nu, at det bliver bedre, når renoveringen er færdig.

Gør du dig nogle tanker om, at Højstrupparken er et udsat boligområde og dermed i risiko for at komme på ghettolisten?

- Ja, og derfor er det utrolig vigtigt, at alle boligforeninger i samarbejde med kommunen får lavet en strategisk boligudlejning, så vi får en balanceret beboersammensætning. Vi smider selvfølgelig ikke folk ud, men når der er nye ansøgere, er vi nødt til at se på, hvad de har af udfordringer. Vi er nødt til at udvise rettidig omhu, så vi ikke ender i en situation, hvor vi bliver en hård ghetto og tvinges til at rive 60 procent af bygningerne ned.

Annonce

Fra Højstrup til Bellinge

Tirsdag besøgte vi Højstrup og sad i en prøvelejlighed på Højstrupvej 42.

Onsdag tager nye kollegaer over.

Malene Birkelund og Rune Blichfeldt vil være at finde i Bellinge Grillen fra 11-13.

Adressen er: Brændekildevej 17B, 5250 Odense SV.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce