Annonce
Odense

Bestyrelsesformand om udsat boligområde: - Vi skal udvise rettidig omhu

Erling Rasmussen ønsker ikke at ende i den situation, som Odenses Rising-kvarter nu er i. Derfor er det vigtigt for ham at få balanceret beboersammensætningen i Højstrupparken, så de ikke ender på den hårde ghettoliste. Foto: Christian Nordholt
Erling Nielsen er ikke alene bestyrelsesformand i Højstrupparken i Odense, han er også barnefødt her. Højstrupparken er for ham et område, der favner alle, men som også skal undgå at komme på ghettolisten.
Annonce

Erling Nielsen, hvad er dit forhold til Højstrupparken?

- Jeg er både født og opvokset her og har boet her hele mit liv. Når man er tilpas i et område, bliver man hængende, og det gjorde jeg også. Der var både fodboldklubben, og alle mine venner boede i nærheden. Det er en god boform, som tiltaler mig. Det er det med solidariteten, og at alle er ens. Den tankegang kan jeg godt lide.

Hvorfor er Højstrupparken efter din mening et godt sted at bo?

- Vi favner alle - det er vores DNA. Og derfor er Højstrup et godt område. Mange har boet her i 40-50-60 år, og med den omfattende renovering, der begynder i januar, hvor mange ejendomme får elevator, skaber vi bedre muligheder for, at ældre kan blive i eget hjem så længe som muligt.

Hvordan har området udviklet sig i den tid, du har boet her?

- Dengang, det blev bygget for 70 år siden, var det egentlig ret dyrt. Det var forholdsvis velstående folk, der fik de første lejligheder, men i løbet af især 1990’erne blev det et økonomisk gunstigt sted at bo, og kommunen begyndte for alvor at anvise folk til området. I 1990’erne kom der mange fra Bosnien, og nu her med det sidste flygtningeboom fik vi mange unge mennesker fra Eritrea. Og det er rigtig godt. Det er også det, vi kan. Vi har boliger til alle.

Hvilke udfordringer ser I for Højstrupparken?

- Folk har ikke helt den samme tankegang om, at vi bor sammen, som de havde før i tiden. Jeg tror, det handler om, hvordan folk er opdraget. Vi var fra barnsben opdraget til at passe på tingene, og det er ikke alle, der har respekt for opgange og affald. Det er selvfølgelig lidt træls, men jeg tror nu, at det bliver bedre, når renoveringen er færdig.

Gør du dig nogle tanker om, at Højstrupparken er et udsat boligområde og dermed i risiko for at komme på ghettolisten?

- Ja, og derfor er det utrolig vigtigt, at alle boligforeninger i samarbejde med kommunen får lavet en strategisk boligudlejning, så vi får en balanceret beboersammensætning. Vi smider selvfølgelig ikke folk ud, men når der er nye ansøgere, er vi nødt til at se på, hvad de har af udfordringer. Vi er nødt til at udvise rettidig omhu, så vi ikke ender i en situation, hvor vi bliver en hård ghetto og tvinges til at rive 60 procent af bygningerne ned.

Fra Højstrup til Bellinge

Tirsdag besøgte vi Højstrup og sad i en prøvelejlighed på Højstrupvej 42.

Onsdag tager nye kollegaer over.

Malene Birkelund og Rune Blichfeldt vil være at finde i Bellinge Grillen fra 11-13.

Adressen er: Brændekildevej 17B, 5250 Odense SV.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce