Annonce
Assens

Barndommens land inspirerede til fantasybog

Synne Kristine Eriksen debuterer som forfatter med fantasytrilogien "De tre tyste". Såvel bevidst som ubevidst har hun hentet inspiration til iscenesættelsen i barndommens højfynske landskab

Tommerup St.: Hun kan tydeligt se det for sig. Løvskov, der møder granskov. Bækken der risler og bakken. Sværere er det at lokalisere stedet i virkeligheden, da LokalAvisen har taget Synne Kristine Eriksen med tilbage til det barndommens land, der har inspireret hende til hendes første bogudgivelse, og som er anledningen til, at vi mødes.

Der er givet også løbet meget vand i bækken og fældet og genplantet mange træer i de 25-30 år, der er gået.

Men for sit indre blik har Synne Kristine Eriksen det helt bestemte sted i Høgsholtskoven, hvor hun kom meget som barn. Både til hest og på gåtur med sin far om søndagen. Og netop den plet i skoven gav hende inspirationen til, at første bind, af fantasytrilogien "De Tre Tyste", der netop er udkommet på forlaget Turbine, skulle foregå i en skov.

- Jeg har altid syntes, at det bestemte sted var så magisk. Jeg vidste simpelthen, at jeg ville skrive en bog, der foregik i en skov, siger Synne Kristine Eriksen.

Derimod var det mindre bevidst, at også det omgivende bakkede landskab i bogen kaldet Bavnelandet også giver associationer til det højfynske landskab.

Bogen har været længe undervejs. I mellemtiden er hun flyttet til England med sin familie, og børneflokken er vokset fra en til tre sønner.

- Jeg har altid skrevet og godt kunnet lide at skrive, men jeg har ikke været så god til at skrive færdig. Jeg har også haft en periode, hvor jeg slet ikke skrev. Det bliver alligevel ikke til noget, tænkte jeg.

Men drømmen pressede sig på, og hun begyndte igen. Og blev færdig. Turbine var kun det tredje forlag, hun præsenterede for bogen.

Andet bind i trilogien er næsten færdigt, og det bliver næppe det sidste fra 39-årige Synne Kristine Eriksens hånd. Flere ideer venter på at blive omsat til papir.

Annonce

Jeg har altid syntes, at det bestemte sted var magisk. Jeg vidste simpelthen, at jeg ville skrive en bog, der foregik i en skov.

Har selv læst meget fantasy

Forrige mandag udkom bogen.

- Det var dejligt at få bogen udgivet, men også angstprovokerende. Du har ikke længere nogen indflydelse, hvis den får dårlige anmeldelser, eller ingen gider læse den, siger Synne Kristine Eriksen, der dog indtil videre kun har fået positive tilbagemeldinger.

At det er blevet fantasyuniverset, hun skriver i, er ikke overraskende.

- Jeg har læst rigtig meget fantasy, da jeg var yngre. Narnia-bøgerne fra biblioteket lå nærmest permanent hjemme hos mig, siden har jeg også læst Ringenes Herre og Game of Thrones, fortæller Synne Kristine Eriksen, der også er inspireret fra den kant.

- Når man kan lide fantasi, tror jeg, det er en flugt ind i en anden verden, et behov for eventyr. Det var måske den følelse jeg fik, når jeg gik i skoven, funderer hun.

Bogen handler på det konkrete plan om Sigurd, der drager ud for at finde sin søster, der er blevet bortført, og på det overordnede plan om at være ung og de udfordringer, det fører med sig.

Bevidst ikke ungt sprog

Men at de er skrevet til unge, er ikke ensbetydende med, at sproget er ungt.

- Jeg har forsøgt at fange en stemme, der er lidt lyrisk, fordi det passer til universet. Jeg har ikke lyst til at skrive til unge i et nutidsorienteret sprog. Jeg tror, de unge kan og har lyst til at læse mange forskellige ting, siger den nyslåede forfatter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce