Annonce
Assens

Barndommens land inspirerede til fantasybog

Synne Kristine Eriksen debuterer som forfatter med fantasytrilogien "De tre tyste". Såvel bevidst som ubevidst har hun hentet inspiration til iscenesættelsen i barndommens højfynske landskab

Tommerup St.: Hun kan tydeligt se det for sig. Løvskov, der møder granskov. Bækken der risler og bakken. Sværere er det at lokalisere stedet i virkeligheden, da LokalAvisen har taget Synne Kristine Eriksen med tilbage til det barndommens land, der har inspireret hende til hendes første bogudgivelse, og som er anledningen til, at vi mødes.

Der er givet også løbet meget vand i bækken og fældet og genplantet mange træer i de 25-30 år, der er gået.

Men for sit indre blik har Synne Kristine Eriksen det helt bestemte sted i Høgsholtskoven, hvor hun kom meget som barn. Både til hest og på gåtur med sin far om søndagen. Og netop den plet i skoven gav hende inspirationen til, at første bind, af fantasytrilogien "De Tre Tyste", der netop er udkommet på forlaget Turbine, skulle foregå i en skov.

- Jeg har altid syntes, at det bestemte sted var så magisk. Jeg vidste simpelthen, at jeg ville skrive en bog, der foregik i en skov, siger Synne Kristine Eriksen.

Derimod var det mindre bevidst, at også det omgivende bakkede landskab i bogen kaldet Bavnelandet også giver associationer til det højfynske landskab.

Bogen har været længe undervejs. I mellemtiden er hun flyttet til England med sin familie, og børneflokken er vokset fra en til tre sønner.

- Jeg har altid skrevet og godt kunnet lide at skrive, men jeg har ikke været så god til at skrive færdig. Jeg har også haft en periode, hvor jeg slet ikke skrev. Det bliver alligevel ikke til noget, tænkte jeg.

Men drømmen pressede sig på, og hun begyndte igen. Og blev færdig. Turbine var kun det tredje forlag, hun præsenterede for bogen.

Andet bind i trilogien er næsten færdigt, og det bliver næppe det sidste fra 39-årige Synne Kristine Eriksens hånd. Flere ideer venter på at blive omsat til papir.

Jeg har altid syntes, at det bestemte sted var magisk. Jeg vidste simpelthen, at jeg ville skrive en bog, der foregik i en skov.

Har selv læst meget fantasy

Forrige mandag udkom bogen.

- Det var dejligt at få bogen udgivet, men også angstprovokerende. Du har ikke længere nogen indflydelse, hvis den får dårlige anmeldelser, eller ingen gider læse den, siger Synne Kristine Eriksen, der dog indtil videre kun har fået positive tilbagemeldinger.

At det er blevet fantasyuniverset, hun skriver i, er ikke overraskende.

- Jeg har læst rigtig meget fantasy, da jeg var yngre. Narnia-bøgerne fra biblioteket lå nærmest permanent hjemme hos mig, siden har jeg også læst Ringenes Herre og Game of Thrones, fortæller Synne Kristine Eriksen, der også er inspireret fra den kant.

- Når man kan lide fantasi, tror jeg, det er en flugt ind i en anden verden, et behov for eventyr. Det var måske den følelse jeg fik, når jeg gik i skoven, funderer hun.

Bogen handler på det konkrete plan om Sigurd, der drager ud for at finde sin søster, der er blevet bortført, og på det overordnede plan om at være ung og de udfordringer, det fører med sig.

Annonce

Bevidst ikke ungt sprog

Men at de er skrevet til unge, er ikke ensbetydende med, at sproget er ungt.

- Jeg har forsøgt at fange en stemme, der er lidt lyrisk, fordi det passer til universet. Jeg har ikke lyst til at skrive til unge i et nutidsorienteret sprog. Jeg tror, de unge kan og har lyst til at læse mange forskellige ting, siger den nyslåede forfatter.

Annonce
Odense For abonnenter

Mens toårig søn sad på bagsædet: Fører og passager skiftede plads med 80 kilometer i timen på motorvejen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Landsbyer frygtede at miste milliondyr cykelsti over motorvejen: Nu får de to helt nye broer, når den gamle rives ned

Erhverv For abonnenter

Øjenåbner i vestfynsk stationsby: Christian og Christian trækker kunder til fra de større byer og sørger for nyt imponerende plus på bundlinjen

Nyborg

Færdig i lokalpolitik efter sag om nøgenfotos: Nu bliver der rykket rundt i byrådet

Odense

Fem små killinger efterladt til døden i denne lille papkasse: - Det er aldrig okay

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Kaj jagter billig strøm: - Elprisen er steget vanvittigt, og det kan mærkes på elregningen

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma markant

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Annonce