Annonce
Odense

Banefordeling i Odense: Flere forslag til fordeling af boldbaner

Arkivfoto fra Kildemosens kvindefodboldhold. Foto: Michael Drost-Hansen

Der er nu flere mulige løsninger i spil, når kommunen skal investere i en ny banestruktur omkring Falen. De små klubber ser gerne dyrskuet rømme Dyrskuepladsen, men det er de ikke interesserede i. Politikerne skal træffe en beslutning efter sommer

Odense: Der venter politikerne noget af en opgave, når de efter sommerferien skal tage stilling til, hvordan man fremover skal fordele en række boldbaner i området omkring Falen og Kløvermosevej. En række små klubber og særligt OBs amatørafdeling er kommet i pladsnød, fordi det kniber med at finde baner til OBs mange børn og ungdomshold. I foråret blev klubberne præsenteret for fire scenarier, der kan løse problemet. Men i stedet for at træffe en beslutning ville politikerne gerne have lidt mere tid til at vurdere sagen efter at alle klubber kom med forskellige indsigelser.

Derfor var der tre nye scenarier på banen da by- og kulturforvaltningen havde punktet med de nye høringssvar på dagsordenen. Et af de nye punkter er et scenarie, hvor Det Fynske Dyrskue flyttes væk fra Dyrskuepladsen. Det foreslår de mindre klubber. I scenariet, hvor Dyrskuepladsen bliver flyttet, foreslås i stedet øvelsesområdet i Højstrup som ny placering for det store event.

- Vi har fået at vide, at kommunen har kontrakt med Dyrskuet til og med 2020. Opsiges kontrakten kan Dyrskuet ikke lægge beslag på pladsen, som de bruger få uger om året, og i stedet kan OB Amatører få boldbaner der. Det mener vi små klubber er en god løsning, fortæller Henrik Pedersen fra Røde Stjerne og Pernille Teichert fra Kildemosen på vegne af de mindre klubber.

Men Dyrskuet ønsker en central placering, hvor det er nemt for gæsterne at besøge området. Dyrskuets formand Torben Povlsen har tidligere været ude og sige, at en løsning, hvor Dyrskuet får permanente baner eller måske rykkes, ikke er optimalt. Rykkes Dyrskuet mister de den centrale placering og dermed også antal besøgende, argumenterede Torben Povlsen. Kommer der permanente baner på pladsen, bliver Dyrskuet fremover indsnævret og har dermed ikke plads til de godt 58.000 mennesker, der kommer hvert år. Derfor er der også udarbejdet et nyt scenarie, hvori Dyrskuet foreslår at Dyrskuepladsen og Cigaren holdes fri for boldspil, men at de ind i mellem kunne blive brugt som aflastningsbaner. Derudover foreslås græsarealet ved Kodokan (ved Kløvermosevej red.), som muligt baneområde.

Boldklubben Posten har også bidraget med et forslag til et nyt scenarie, hvor Bolbro GIF flyttes til Dyrskuepladsen sammen med et nyt klubhus, og hvor OB Amatører får baner på Falen 97. Her vil Posten, Kildemosen og Røde Stjerne blive i nuværende faciliteter. Ved dette scenarier får OB baner på fire adresser, og forpladsen samt Cigaren kan ikke benyttes som parkering, da der også vil komme fodboldbaner her, hvis dette scenarie bliver en realitet.

Umiddelbart kan rådmand Jane Jegind (V) have svært ved at forestille sig et flertal for det mest vidtgående forslag. At Dyrskuet må flytte.

- Ingen politikere i udvalget ønsker at jokke nogen over tæerne, men der er mange ønsker og behov, så det er ikke muligt at gøre alle tilfredse. Men jeg håber, vi kan finde en løsning, som alle kan se sig selv i, selvom det måske ikke er det, de lige drømmer om. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at jeg tidligere har været ude at sige, at jeg ikke kan se et scenarie for mig, hvor Dyrskuet, der har ligget på den plads i mands minde, skal flyttes. Det er det største event og en mangeårig tradition, vi har, siger Jane Jegind.

Udvalget mødes igen den 22. august

I november 2016 blev det første møde afholdt omkring fordelingen af fodboldbaner i Odense, da OB Amtører mangler plads til deres børn- og ungeafdeling. I 2017/2018 budgettet blev der afsat 16 millioner kroner til forbedring og forøgning af fodboldbaner mellem klubberne Røde Stjerne, Enghaven, Kildemosen, Posten, Lavia, Odense Boldklub og Bolbro GIF. Der har været en lang række møder, og i marts fremsatte Odense Kommune en række scenarier for, hvordan fordelingen af fodboldbanerne kan komme til at se ud i fremtiden. Den 2. maj skulle udvalget havde taget beslutningen, men valgte at udsætte punktet, da man ville udvide mulighederne af scenarier.Beslutningen udsættes til efter sommerferien, men i august bliver der afholdt møde mellem de forskellige klubber samt Dyrskuet.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Nadia fik tourettes som seksårig: - Mit liv har været et helvede

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ekstraordinært mange børn indlagt med RS-virus på OUH: Operationer og ambulatorietider bliver udsat

Odense For abonnenter

Nu kan Mette alligevel komme i bad inden efterårsferien: - Dejligt. Men hvad med alle dem, der ikke kommer i avisen?

GOG

GOG klar til Europa: En aftenvagt på kontoret

Nordfyn For abonnenter

Voldsom kritik af handicap-håndtering på vælgermøde: - Var det en privat virksomhed, ville man som ledelse gribe ind

Odense

Danmarksmester: Frederikke fra Amager Strand kan det der med ikke at lade fødevarer gå til spilde

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Middelfart

Malerfirma flyttede til Lillebælt: Vi ser os som et supplement til de eksisterende håndværkere

Hvem skal passe farmor

Tina brændte ud af at passe både arbejde og sin syge mor: Indfør 'bedstes første sygedag,' foreslår Ældre Sagen

Erhverv

Travle Kurt har købt tre nye luksusbusser på en måned: - Det svarer til personbilernes Rolls-Royce

Kultur

Carsten Bang vil tilbage til det simple i nyt one-man show: Noget af materialet er 30 år gammelt

Debat For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Miljøet vigtigere end større gartnerier

Odense

Se video: Kirkegårdens kendteste kæmpe fik kappet toppen

Annonce