Annonce
Fyn

Bøn fra det fynske erhvervsliv: Gør turen over Storebælt gratis

Kørsel på Storebæltsbroen skal være gratis, mener Fynsk Erhverv. Arkivfoto: Laust Jordal.
Midt i forhandlingerne om en ny sommerpakke opfordrer Fynsk Erhverv politikerne til at droppe broafgiften på Storebælt.

Det er fint, hvis det i juli bliver gratis for gående og cyklister at komme med færgen til Ærø, Lyø, Skarø og en række andre øer, men regeringen har glemt at fjerne barrieren på Storebælt.

Det mener direktør i interesseorganisationen Fynsk Erhverv, Jytte Reinholdt. Hun vil gøre turen over Storebæltsbroen gratis i sommerferien.

- Hvis politikerne for alvor vil skubbe gang i samfundsøkonomien, hjælpe turist-erhvervene og give danskerne en god sommeroplevelse, skal de fjerne broafgiften, siger Jytte Reinholdt.

Allerede i april foreslog Dansk Erhverv at gøre turen over Storebælt og til småøerne gratis for at sætte gang i forbruget ved en genåbning af samfundet, og lige nu forhandler partierne på Christiansborg en særlig sommerpakke med fokus på turisme.

Annonce

Øget pres på motorvejen

Regeringen har med sit forslag opfyldt Dansk Erhvervs ønske om  gratis tur med færgen til en række øer og mellem Aarhus og Sjælland. Dog kun for gående og cyklister.

- Men ved at gøre Storebæltsbroen gratis vil det for alvor kunne styrke turistattraktionerne på begge sider af bæltet og åbne turisternes øjne for de mange muligheder blandt andet Fyn har at byde på. Flere vil overnatte på Fyn og gå ud at spise her.

Der er i den særlige turismepakke kun afsat 700 millioner kroner. Vil de penge ikke kunne bruges bedre ved direkte at målrette dem turistattraktioner, overnatnings- og spisesteder end at gøre broen gratis?

- Det afgørende er, at der bliver skubbet gang i samfundsøkonomien, og det vil en gratis bro gøre, siger Jytte Reinholdt.

Direktør Fynsk Erhverv Jytte Reinholdt

Men hvis trafikken øges markant, vil det jo også øge trængselsproblemerne på Fynske Motorvej. Det kan I vel ikke være interesseret i?

- Den pris må vi tage med, og sommerperioden er ikke den, der er hårdest belastet af erhvervstrafik, påpeger direktøren i Fynsk Erhverv.

Annonce

Gratis model

Fynsk Erhverv har også tidligere indædt kæmpet for at gøre det billigere at passere Storebæltsbroen, og under den borgerlige regering blev det 40 procent billigere for bil-pendlere at passere broen ved blandt andet at øge skattefradraget.

Desuden besluttede regeringen sammen med Dansk Folkeparti at sætte taksten  ned med 25 procent for alle. I første omgang dog kun med 15 procent og den resterende takstnedsættelse skal være gennemført 1. januar 2023.

Pengene til takstnedsættelsen findes ved at forlænge gældsafviklingen på broen, der først er betalt i 2032. Det greb kunne politikerne på Christiansborg igen ty til for at undgå at skulle have penge op af statskassen til en gratis sommermåned på Storebæltsbroen. Den model er Jytte Reinholdt dog ikke begejstret for.

- På den måde er det jo bilisterne selv, der kommer til at betale, fordi der så igen går længere tid, før gælden er betalt. Det er et skråplan, mener hun.

Det fynskvalgte folketingsmedlem Lars Chr. Lilleholt (V), der er Venstres turismeordfører,  ønskede tirsdag eftermiddag ikke at kommentere forslaget fra Fynsk Erhverv, da Venstre på det tidspunkt ikke havde fremlagt partiets forslag til sommerpakken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce