Annonce
OB

Bøde på vej til OB for kast med Underberg-glas

Dommer Michael Tykgaard fortæller fjerdedommer Mads-Kristoffer Kristoffersen (tv.), at der er blevet kastet en lighter mod Brøndby-målmand Martin Schwäbe. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
OB har ikke kunnet identificere den tilskuer, der kastede et Underberg-glas mod Brøndby-målmand Martin Schwäbe.

FODBOLD: Der er formentlig en bøde på vej til OB efter et kast med et Underberg-glas mod Brøndbys målmand Martin Schwäbe i slutningen af kampen.

Dommer Michael Tykgaard løb ud og rapporterede hændelsen til fjerdedommer Mads-Kristoffer Kristoffersen og nu er OB indberettet. Herefter skal også OB høres og disciplinærudvalget skal afsige en kendelse.

- Vi har kigget vore videobånd igennem, men vi kan desværre ikke identificere kasteren. Vi kan se, at genstanden bliver kastet, men det er umuligt i menneskemængden at se, hvem der gør det. Ellers kunne vi have pågrebet personen, men nu går det altså ud over klubben i stedet, siger OB's kommercielle chef Jack Jørgensen til Sport Fyn.

- Det var et af de der små Underberg-glas, som blev kastet i hovedet på mig. Det er ikke normalt som målmand at blive ramt, men det er heller ikke noget, jeg vil tude over nu. Jeg afleverede det til dommeren efter kampen, og så må han tage den videre derfra, sagde Schwäbe til B.T.

Senere fandt Brøndbys spiller Simon Hedlund en 12 centimeter lang teltpløk, der havde fastholdt reklamebanneret på græstæppet før kampen. Den var ikke blevet fjernet og lå løst på græsset.

- Det er en procedurefejl, og det må selvfølgelig ikke ske. Det var en menneskelig fejl, fastslår Jack Jørgensen.

- Ellers blev kampen afviklet uden problemer og Brøndbys fans opførte sig også ordentligt denne gang. Tilskuertallet på 9.675 var meget fint, når man tænker på de stormvarsler, der havde været i løbet af weekenden. Ved middagstid havde vi da bange anelser, fastslår Jack Jørgensen.

Sådan slutter Superligaen

De seks øverste hold går efter grundspillet videre til mesterskabsslutspillet, hvor holdene tager pointene med over. Her mødes alle hold på både ude- og hjemmebane, hvilket giver 10 kampe, hvorefter holdet med flest point kåres som mester. Vinderen kvalificerer sig til Champions League, 2. kvalifikationsrunde, mens andenpladsen kvalificerer sig til Europa League, 2. kvalifikationsrunde.

De otte nederste hold skal spille et nedrykningsspil. Nummer 11 og 14 skal i Gruppe A, mens nummer 12 og 13 skal i gruppe B. Nummer 7 vælger gruppe først. Derefter vælger nummer 8, hvilken gruppe de vil være i. Hvis nummer 8 vælger modsatte gruppe af nummer 7, vælger nummer 9, om de vil i gruppe A eller B. Nummer 10 - og evt. nummer 9 - placeres på de sidste ledige pladser i grupperne.

Alle møder hinanden ude og hjemme, og hver nummer 4 i de to nedrykningspuljer rykker efter de seks runder ned i 1. division. De to nummer 3 fra hver nedrykningspulje møder hinanden ude og hjemme, og vinderen bliver i Superligaen, mens taberen rykker ned i 1. division.

Vinderen af den ene pulje og nummer to i den anden pulje mødes over to kampe - og omvendt. Vinderne af de to opgør mødes i en ny dobbeltkamp, hvor vinderen her møder den lavest placerede indehaver af en europæisk billet fra mesterskabsspillet på udebane. Vinderen af den kamp træder ind i Europa Leagues, 1. kvalifikationsrunde.

Hvis FCK vinder pokalen og bliver nummer to i ligaen, så skal nummer syv møde nummer tre i Superligaen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce