Annonce
Middelfart

Avisens store udviklingsprojekt: Sådan har vi rykket Middelfart

Projekt Ryk Middelfart startede med 106 unge fra Middelfart Gymnasium og HF, hvor der blev sat fokus på flere helt konkrete problemstillinger. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Fyens Stiftstidende i Middelfart og Melfar Posten har siden september 2018 været i gang med det store udviklingsprojekt ”Ryk Middelfart. Få overblikket over, hvordan vi indtil nu har rykket, og hvad der venter: (Kom gerne med input på nordvest@fyens.dk)

September-oktober 2018

"Løsningernes Rum" satte forskellige aktører stævne, og siden er de unges vigtigste emner blevet arbejdet videre med. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Avisens journalister og 106 unge fra Middelfart Gymnasium og HF samarbejdede i syv uger om at løse unges udfordringer. Fire emner kom undervejs øverst på dagsordenen:

  • Ungdomshuset Walker
  • Offentlig transport
  • Stress
  • Ungdomsboliger

Hvad skete der så?: Løsningernes Rum blev afholdt i Middelfart Sparekasse, og borgmester Johannes Lundsfryd (S) og de unge arbejder videre. En chefgruppe om på rådhuset er sideløbende nedsat og kigger på stress, og de unge undersøger blandt andet den offentlige transport.

December 2018

Fyens Stiftstidende rykkede sammen med en stor flok læsere ind på Gældsstyrelsen i Middelfart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

10:10-tur, hvor avisens journalister producerede journalistik i samarbejde med borgerne fra 10 forskellige lokationer 10 dage i træk. Vi kom blandt andet på plejehjem i Ejby, Danmarks mindste fjernvarmeværk i Føns, Gældsstyrelsen i Middelfart og mange andre steder.

Hvad skete der så?: Vi kom helt tæt på og fik knyttet stærkere bånd til borgerne. Og vi har siden arbejdet med de mange tips, vi fik på turen.

Skriv i kalenderen: I juni og december 2019 tager vi på endnu en tur. Meld gerne ind på nordvest@fyens.dk, hvis vi må rykke ind hos dig.

Marts 2019 –

Varm Velkomst-tillægget i marts.

Hvert år flytter 2000 nye borgere til kommunen, og vi vil i løbet af 2019 byde mange af dem velkomne under overskriften ”Varm Velkomst”. I marts udgav vi tillægget Varm Velkomst, og i maj tager vi på turné til forskellige lokalområder, hvor vi afholder inspirationsmøder og hilser på tilflytterne.

Skriv i kalenderen: Datoer for Varm Velkomst-arrangementer i maj på vej

Marts 2019 –

Gymnasieeleverne Viktor Lindegaard og Victor Kronborg Tørnæs gik i marts i gang med podcastserien Ugen med Viktor og Victor. Foto: Peter Leth-Larsen

Gymnasieeleverne Viktor Lindegaard og Victor Kronborg Tørnæs er gået i luften med en ny, ugentlig podcast, hvor de ud fra Melfar Posten snakker om ugen, der gik i Middelfart. Hør mere på www.melfarposten.dk eller find programmet Ugen med Viktor og Victor på iTunes eller Spotify.

Marts 2019

En af de ugentlige klummer i Melfar Posten.

Klummekursus for lokalrødder, hvor de også blev klogere på, hvordan man skriver den rette pressemeddelelse.

Marts 2019 til oktober 2019

Nu skal gymnasieelever igen være "chefredaktører". Også en gruppe folkeskoleelever skal lave journalistik med lokalredaktionen i Middelfart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

I forbindelse med projekt Varm Velkomst fejrer vi sammen med lokale samarbejdspartnere Byens Bedste – alt fra shopping til mad og kultur. Læserne er med til at bestemme de ni kategorier og i sidste ende vinderne.

Skriv i kalenderen: 5. oktober er der stor prisfest, når vinderne af Byens Bedste kåres på Park Hotel i Middelfart.

Efteråret 2019

Fem-seks meter permanent rækværk blev for nylig sat op på Nytorv for at undgå faldulykker. Foto: Daniel Kofoed.

I efteråret 2019 rykker vi endnu en gang ud på uddannelsessteder. Vi har indgået samarbejdsaftaler med følgende, hvor vi bliver en del af undervisningsforløbet:

  • Middelfart Gymnasium og HF
  • Lillebæltskolen

2018 og 2019

Først fik politikerne serveretten, og nu er det læserne. Blandt andre Connie Hansen fra Middelfart har været med til at sætte dagsordenen, da hun var frustreret over trapperne på Nytorv, da flere er faldt i området. Siden stod flere borgere frem – og et hul i rækværket er blevet skærmet af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Nordfyn For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce