Annonce
Middelfart

Avisens store udviklingsprojekt: Sådan har vi rykket Middelfart

Projekt Ryk Middelfart startede med 106 unge fra Middelfart Gymnasium og HF, hvor der blev sat fokus på flere helt konkrete problemstillinger. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Fyens Stiftstidende i Middelfart og Melfar Posten har siden september 2018 været i gang med det store udviklingsprojekt ”Ryk Middelfart. Få overblikket over, hvordan vi indtil nu har rykket, og hvad der venter: (Kom gerne med input på nordvest@fyens.dk)

Annonce

September-oktober 2018

"Løsningernes Rum" satte forskellige aktører stævne, og siden er de unges vigtigste emner blevet arbejdet videre med. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Avisens journalister og 106 unge fra Middelfart Gymnasium og HF samarbejdede i syv uger om at løse unges udfordringer. Fire emner kom undervejs øverst på dagsordenen:

  • Ungdomshuset Walker
  • Offentlig transport
  • Stress
  • Ungdomsboliger

Hvad skete der så?: Løsningernes Rum blev afholdt i Middelfart Sparekasse, og borgmester Johannes Lundsfryd (S) og de unge arbejder videre. En chefgruppe om på rådhuset er sideløbende nedsat og kigger på stress, og de unge undersøger blandt andet den offentlige transport.

December 2018

Fyens Stiftstidende rykkede sammen med en stor flok læsere ind på Gældsstyrelsen i Middelfart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

10:10-tur, hvor avisens journalister producerede journalistik i samarbejde med borgerne fra 10 forskellige lokationer 10 dage i træk. Vi kom blandt andet på plejehjem i Ejby, Danmarks mindste fjernvarmeværk i Føns, Gældsstyrelsen i Middelfart og mange andre steder.

Hvad skete der så?: Vi kom helt tæt på og fik knyttet stærkere bånd til borgerne. Og vi har siden arbejdet med de mange tips, vi fik på turen.

Skriv i kalenderen: I juni og december 2019 tager vi på endnu en tur. Meld gerne ind på nordvest@fyens.dk, hvis vi må rykke ind hos dig.

Marts 2019 –

Varm Velkomst-tillægget i marts.

Hvert år flytter 2000 nye borgere til kommunen, og vi vil i løbet af 2019 byde mange af dem velkomne under overskriften ”Varm Velkomst”. I marts udgav vi tillægget Varm Velkomst, og i maj tager vi på turné til forskellige lokalområder, hvor vi afholder inspirationsmøder og hilser på tilflytterne.

Skriv i kalenderen: Datoer for Varm Velkomst-arrangementer i maj på vej

Marts 2019 –

Gymnasieeleverne Viktor Lindegaard og Victor Kronborg Tørnæs gik i marts i gang med podcastserien Ugen med Viktor og Victor. Foto: Peter Leth-Larsen

Gymnasieeleverne Viktor Lindegaard og Victor Kronborg Tørnæs er gået i luften med en ny, ugentlig podcast, hvor de ud fra Melfar Posten snakker om ugen, der gik i Middelfart. Hør mere på www.melfarposten.dk eller find programmet Ugen med Viktor og Victor på iTunes eller Spotify.

Marts 2019

En af de ugentlige klummer i Melfar Posten.

Klummekursus for lokalrødder, hvor de også blev klogere på, hvordan man skriver den rette pressemeddelelse.

Marts 2019 til oktober 2019

Nu skal gymnasieelever igen være "chefredaktører". Også en gruppe folkeskoleelever skal lave journalistik med lokalredaktionen i Middelfart. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

I forbindelse med projekt Varm Velkomst fejrer vi sammen med lokale samarbejdspartnere Byens Bedste – alt fra shopping til mad og kultur. Læserne er med til at bestemme de ni kategorier og i sidste ende vinderne.

Skriv i kalenderen: 5. oktober er der stor prisfest, når vinderne af Byens Bedste kåres på Park Hotel i Middelfart.

Efteråret 2019

Fem-seks meter permanent rækværk blev for nylig sat op på Nytorv for at undgå faldulykker. Foto: Daniel Kofoed.

I efteråret 2019 rykker vi endnu en gang ud på uddannelsessteder. Vi har indgået samarbejdsaftaler med følgende, hvor vi bliver en del af undervisningsforløbet:

  • Middelfart Gymnasium og HF
  • Lillebæltskolen

2018 og 2019

Først fik politikerne serveretten, og nu er det læserne. Blandt andre Connie Hansen fra Middelfart har været med til at sætte dagsordenen, da hun var frustreret over trapperne på Nytorv, da flere er faldt i området. Siden stod flere borgere frem – og et hul i rækværket er blevet skærmet af.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce