Annonce
Indland

Avis: Nazist stod bag bombedrab i Søllerødgade i 1992

Kontoret i Søllerødgade få dage efter eksplosionen.

Ekstra Bladet skriver, at det var en nu afdød nazist, der stod bag bomben, der dræbte socialist i 1992.

Annonce

Det var den nu afdøde nazist, Marcel Schilf, der var bagmanden til bombedrabet på en 29-årig venstreaktivist og familiefar Henrik Christensen 16. marts 1992, skriver Ekstra Bladet med en afhoppet svensk nazist som kilde.

Henrik Christensen var alene på Internationale Socialisters kontor i Søllerødgade på Nørrebro i København, da en bombe raserede kontoret og dræbte familiefaderen.

Attentatet er aldrig blevet opklaret, men nu står en angrende svensk nazist frem i Ekstra Bladet og fortæller, at Marcel Schilf stod bag bomben.

Avisen vil ikke offentliggøre yderligere detaljer før lørdag, men til TV2 News fortalte nyhedschef Miki Mistrati, at man har yderligere dokumentation for påstanden.

- Personerne omkring Schilf bekræfter, det han siger, og vi har også anden dokumentation, siger Miki Mistrati.

Marcel Schilf, der døde i 2001, var en central figur i det nordiske nazist-miljø op gennem 1990'erne.

Han var en af nøglepersonerne i det såkaldte Blood & Honour-netværk, og havde sin egen gruppe NS 88, der distribuerede nazistisk musik og nazistiske videoer til hele Europa.

Alene det bragte ham i politiets søgelys, men faktisk foretog politiet - i anden anledning - en ransagning hos ham allerede dagen efter bombeattentatet i Søllerødgade.

I lejligheden fandt politiet disketter og lister med kopierede film og computerprogrammer. Men nok så interessant fandt man også kemikalier til fremstilling af bomber hos Marcel Schilf.

Han blev dog aldrig sigtet for bomben i Søllerødgade, og sagen endte med en betinget dom for besiddelse af 500 gram af sprængstoffet acetoneperoxid - et højst ustabilt sprængstof, der i dag er bedre kendt som TATP.

Da myndighederne i Malmø i 1997 opsnappede tre brevbomber, som danske nazister forsøgte at sende til modstandere i Storbritannien, dukkede Marcel Schilfs navn igen op i medierne, da han blev afhørt i sagen - igen uden at være sigtet.

Bombedrabet på Henrik Christensen er som nævnt aldrig blevet opklaret, og politifolk har gennem årene mere end antydet, at han selv var ved at fremstille en bombe, da den gik af.

Men politiet vil nu se nærmere på Ekstra Bladets oplysninger.

- Jeg har noteret mig, at Ekstra Bladet vil skrive om det, siger drabschefen i Københavns Politi, Jens Møller, til Ritzau.

- Nu vil jeg se på, hvad de skriver og så afgøre, om det giver anledning til, at vi tager sagen op igen, fortsætter han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter kuldsejlet festival-projekt: Kommune kræver, at Caroline Ahlefeldt skal betale en halv million kroner inden 14 dage

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Danmark

Lyt til Politik med Funding og Løvkvist: Støjberg skal vælge mellem den blå og den sorte tale på søndag

Annonce