Annonce
Nordfyn

Alex løber maraton nummer 500

Alex Lundahl løb den halve maratondistance ved et ­canonballrace i Odense i weekenden.

Jubilæum: Alex Lundahl fra Veflinge bliver den første fynbo - og den kun femte dansker nogensinde, der løber sig ind i den lille eksklusive klub 500

Veflinge: Løbeskoene har efterhånden bragt ham over den Himmelske Freds Plads i Kina, gennem Cubas hovedstad Havanna, ned i en tysk saltmine og hen over indlandsisen i Grønland.

42,2 kilometer gange 500 - eller i alt 21097 og en halv kilometer har 66-årige Alex Lundahl fra Veflinge snart tilbagelagt på maratondistancen.

Det er den milepæl han runder, når han 20. august inviterer til sit eget maraton på hjemmebanen i Veflinge, hvor omkring 100 løbere allerede har meldt sig klar til at fejre den vigtige begivenhed sammen med ham.

Et par løbesko holder cirka 1000 kilometer, før de er trådt for hårde, så det er en udgift når man løber et par tusinde om året.
Annonce

Speciel medalje

- Da jeg passerede maraton nummer 400 for to år siden var det i Fruens Bøge i Odense, men nummer 500 skal selvfølgelig være på hjemmebane her i Veflinge, siger den nordfynske maratonmand.

Han har lejet byens hal med bad og omklædning, og har endda fået støbt en speciel mindemedalje til løbet, som han også selv har målt ruten op til.

Og bagefter skal der selvfølgelig være fest i hallen.

- Det eneste problem op til mærkedagen har sådan set været, at cafeteriets bestyrer ikke havde mulighed tidligere, og det har betydet, at jeg ikke har fået løbet de løb, jeg gerne ville, det sidste stykke tid. Jeg kan jo ikke bare tage ud og løbe nummer 500 før tid, lyder det med et grin fra Alex Lundahl.

Nummer 499 er for længst i hus, så nu må han væbne sig med tålmodighed og nøjes med den halve distance til forskellige canonball-løb rundt omkring i landet.

- Normalt ligger jeg på 50 løb om året - næsten et om ugen, fortæller Alex Lundahl.

Gennem årene er det blevet til maratonløb i 25 lande, et stort antal marcher, der for længst har bragt ham rundt om jorden i gå-tempo, og sommerferien i år er blevet tilbragt på cykel rundt om Sveriges to største søer Vänern og Vättern med en kammerat.

I alt 1900 kilometer på cykel med oppakning må vist kaldes en aktiv ferie.

- Jeg kan bare ikke undvære at komme ud og få noget luft og nogle kilometer i benene, lyder det fra Der Alte.

Et kælenavn som de yngre løbere i klubben har hæftet på ham.

- Jeg er jo nok efterhånden blandt de ældste. Og jeg er i hvert fald fra en tid, hvor vi hverken løb med ure, gps eller pulsmålere. Det gør jeg stadig ikke, for jeg kan ikke løbe hurtigere, bare fordi jeg kan se klokken. Jeg har min egen rytme - en kadence, der plejer at være meget præcis, siger Alex Lundahl.

Alex Lundahl med noget af medaljehøsten gennem årene. Billedet blev taget for 250 maratonløb siden - i februar 2010. Arkivfoto :John Fredy
Annonce

Færre løb

Knæene knirker da efterhånden også lidt, men ellers trykker alderen ikke hos den berejste nordfynske løber.

Der er ikke behov for længere restitueringstid, bare fordi han har holdt 66 fødselsdage.

- Jeg kunne sagtens løbe et nyt maraton dagen efter, og jeg føler stadig en kæmpe glæde ved at skulle af sted. Hvis det var bare en lille smule surt, så ville jeg holde op på stedet. Jeg nyder det, og jeg glæder mig til hver gang, fortæller han.

Dog ligger det i planerne, at der nok skal løbes færre løb de kommende år.

Alex Lundahl har skyndt sig for at nå sit løb nummer 500, for mange af de yngre løbere presser på bag ham.

- Min kone er også med i løbeklubben i Korup, og hun er med ude. Det er vores fælles interesse, og vi planlægger altid vores ferierejser, efter hvor i verden der er et spændende løb, fortæller han.

Annonce

En stor dag

Når Alex Lundahl på lørdag sætter i gang på løb nummer 500 er der mere end 100 løbevenner og bekendte, der følger ham ud på de 42,2 kilometer.

Nordfyns borgmester Morten Andersen skyder løbet i gang, og der er søgt om tilladelser ved både kommune og politi til at lave en helt speciel rute gennem Veflinge og noget af den smukke nordfynske natur.

- Jeg har valgt at lægge en ren asfalttur på 10,55 kilometer, der skal løbes fire gange.

Det synes jeg er en god måde, at gøre det på, og så er der mulighed for at komme i bad og klæde om, inden der bliver noget godt at spise i hallen, fortæller Alex Lundahl, der næsten ikke kan vente til det bliver lørdag.

Næste mål er, at blive nummer fire på ranglisten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce