Annonce
Assens

22 minutter af mødet var lukket: Socialdemokratiet har valgt politisk topnavn til borgmesterkandidat

Der var ingen modkandidater, da Poul-Erik Svendsen tirsdag aften blev valgt som Socialdemokratiets borgmesterkandidat i Assens Kommune. Foto: Daniel Kofoed.
Socialdemokratiet i Assens valgte på et ekstraordinært og delvist lukket møde tirsdag aften ny borgmesterkandidat, efter Ashil Farokh trak sig i sidste uge.
Annonce

(Rettelse: Det har tidligere fremgået af artiklen, at Poul-Erik Svendsen er daværende næstformand i regionsrådet, men han er retteligt nuværende. Vi beklager fejlen)

Assens: De lidt over 30 fremmødte blev alle udstyret med mundbind som følge af coronasituationen, inden de trådte ind ad døren til et ekstraordinært møde for medlemmerne af Socialdemokratiet i Assenskredsen, som foregik på rådhuset i Assens.

I sidste uge trak den nu tidligere spidskandidat Ashil Farokh sig, da han ikke føler, at han kan varetage hvervet på den måde, han gerne vil, da han fortsat har orlov fra byrådsarbejdet, mens han bearbejder nogle kraftige reaktioner, efter han mistede sin far omkring nytår.

Inden mødet havde kommunens fire partiforeninger peget på næstformand i regionsrådet, Poul-Erik Svendsen, som en oplagt efterfølger.

De fremmødte måtte tage mundbindene af, da de satte sig, og selv om det så var lettere at få en diskussion i gang, så måtte Fyens Stiftstidende vente en lille halv time på at høre med i debatten.

Partiet skulle ifølge næstformand Jens Rosenberg nemlig bruge "nogle minutter" på at "afklare" noget, inden pressen kunne være til stede i lokalet.

Annonce

70 år er ingen alder

Det løb op i helt præcist 22 minutter, hvorefter Poul-Erik Svendsen præsenterede sig som eneste emne til posten.

-  Assens skal brande sig på ikke at ligge i bund, når det kommer til velfærdssamfundets kerneydelser, lød det fra Poul-Erik Svendsen, der blandt andet pegede på skole- og ældreområdet.

Han fremhævede, at Assens skulle væk fra at være kendt på manglende rengøring til ældre, og det kræver flere skattebetalende, yngre borgere at sikre økonomien i fremtiden, mente Svendsen.

Flere spurgte ind til, hvordan han helt konkret ville gøre det. Der var også en bemærkning til Poul-Erik Svendsens alder. Han runder til december 70 år.

- Det er ingen alder. Jeg arbejder stadigvæk full-time (fuldtid, red.), sagde Poul-Erik Svendsen, der er skoleleder på Aarupskolen og har været det igennem en årrække.

Efter omkring en halv times spørgsmål klappede de fremmødte som tegn på, at Poul-Erik Svendsen var valgt uden modkandidater.

Annonce

Kritik på lukket møde

Byrådsmedlem og formand for partiforeningen i Aarup, Leif Rothe Rasmussen, samt kredsformand Jacob Schreiner, var bagefter tydeligt tilfredse med valget af Poul-Erik Svendsen.

- Det var en appelsin i turbanen, der faldt ned til os, sagde Leif Rothe Rasmussen, der kiggede frem mod kommunalvalget i 2021.

Poul-Erik Svendsen kom med sine bud på, hvordan Socialdemokratiet kunne vinde borgmesterposten i Assens. Foto: Daniel Kofoed

- Vi går ind i en valgkamp med en af de politiske personer på Fyn, som måske trækker mest. Det, vi har været bagud med valgkampen, mens Ashil (Farokh, red,) har været syg, har vi vundet i aften. Vi står hamrende stærkt, mente Jacob Schreiner.


Vi går ind i en valgkamp med en af de politiske personer på Fyn, som måske trækker mest. Det, vi har været bagud med valgkampen, mens Ashil (Farokh, red,) har været syg, har vi vundet i aften. Vi står hamrende stærkt

Jacob Schreiner


Hvorfor lukkede I dørene de første 22 minutter? Var det for at banke nogen på plads?

- Nej, overhovedet ikke. Det var for, at folk kunne få luft, lød det fra Leif Rothe Rasmussen.

- Vi kan understrege, at det er gjort i fuld overensstemmelse med vores vedtægter. Det kan også være, at nogen synes, det har gået lidt for hurtigt, men vi har travlt. Valgkampen er startet, og vi skal i gang, understregede Schreiner.

Begge nævnte, at nogen under den lukkede del af mødet nævnte byrådsmedlem Charlotte Kjær. Hun var i starten af 2020 blot 10 stemmer for at slå Ashil Farokh i kampen om at blive borgmesterkandidat.

Jacob Schreiner forklarede, at Charlotte Kjær undervejs ikke selv har bragt sig i spil til posten.

- Det var nogle lidt utilfredse med, og sådan er det nok i en demokratisk organisation, at nogle er utilfredse, fordi den hest, de spiller på, ikke er den hest, som flertallet vil have, forklarede  kredsformanden blandt andet.

Digitalt læsermøde

Onsdag klokken 11.30 afholder Fyens Stiftstidende i Assens digitalt læsermøde, hvor du kan stille spørgsmål direkte til Socialdemokratiets nye borgmesterkandidat Poul-Erik Svendsen.

Det foregår online via facebooksiden Fyens Stiftstidende Assens og/eller Fyens.dk/assens.

Du kan også på forhånd indsende et spørgsmål, vi kan stille videre.

Skriv da til journalist Lærke Bjørn Bang på mailadressen lba@fyens.dk.

Efter mødet skulle der tages billeder af den nye kandidat, Poul-Erik Svendsen, der blev ledsaget på billederne af kredsnæstformand Jens Rosenberg. Foto: Daniel Kofoed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Storebæltsbroen spærret i østlig retning

Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce