Annonce
Erhverv

12.000 kvadratmeter slår ikke til: Robotgigant flytter udviklingsafdelingen

UR flyttede ind i de 12.000 kvadratmeter på Energivej tilbage i 2014 - nu er de løbet tør for plads. Arkivfoto

Universal Robots er løbet tør for plads i sit hovedkvarter i det sydlige Odense og flytter derfor størstedelen af udviklingsarbejdet fra Energivej til Tietgenbyen, hvor robotbyggerne har lejet en bygning med 6800 kvadratmeter.

Annonce

I februar kaldte virksomhedens adm. direktør væksten og udviklingen i Universal Robots for "helt crazy" og forudsagde, at det ville blive nødvendigt at se på udvidelsesplaner, fordi man ville løbe tør for plads i det 12.000 kvadratmeter store hovedkvarter på Energivej i Odense.

Nu flytter Jürgen von Hollen og resten af ledelsen i den fynske robotgigant så hele størstedelen af sin udviklingsafdeling til et nyt lejemål på 6800 kvadratmeter i Tietgenbyen.

Dermed skal de flere end 100 udviklere fremover køre til C.F. Tietgens Boulevard 40, når de skal møde på job.

- Vi sagde allerede i februar, at vi ville løbe tør for plads, så derfor har vi besluttet at flytte udviklingsafdelingen, siger kommunikationschef Thomas Stensbøl om beslutningen.

Med flytningen får UR's medstifter og nuværende teknologichef Esben Østergaard også kontor i Tietgenbyen, mens han dog også beholder sit kontor på direktionsgangen på Energivej.

Med flytningen bliver UR i øvrigt også del af det voksende miljø af robotvirksomheder i netop Tietgenbyen, som i forvejen huser Mobile Industrial Robots, Jorgensen Engineering, Effimat, ABB og Inrotech.

Udviklingsafdelingen skal fremover kigge ud på Tietgenbyen i stedet for den lille gårdhave på Energivej. Arkivfoto
Annonce

Voldsom vækst

Universal Robots havde i 2017 en omsætning på mere end en milliard kroner og antallet af medarbejdere i Odense er efterhånden nået op på 350 ansatte. På verdensplan har UR i dag 550 ansatte og mange åbne jobopslag. Søger man dem, får man arbejdsplads i Tietgenbyen.

- Vi har 20 åbne stillinger. Blandt andet softwareingeniører, som vi skal bruge til vores udviklingsafdeling. Dem kan vi huse i det nye, siger Thomas Stensbøl.

De medarbejdere får arbejdsplads i Tietgenbyen, som er valgt både af hensyn til de ansatte og den trafik, som naturligvis vil være nødvendig mellem afdelingen på Energivej og det nye lejemål.

- Men det er ikke alle udviklerne, der skal flytte med. Dem der arbejder sammen med produktionen, skal blive på Energivej, siger kommunikationschefen.

Universal Robots flyttede ind på Energivej tilbage i 2014, og året efter blev virksomheden opkøb af amerikanske Teradyne for et samlet beløb på 2,3 milliarder kroner.

UR producerer de kollaborative robotarme UR5, UR10 og UR3 og har netop lanceret en ny og opgraderet udgave af alle tre typer under navnet E-Series, som bl.a. forbedrer sikkerheden yderligere og gør det endnu lettere at tage de fleksible robotarme i brug.

I alt har UR solgt flere end 25.000 robotarme på verdensplan, siden firmaet blev stiftet tilbage i 2005. Den første håndfuld robotarme blev solgt i 2008.

Flytningen af udviklingsafdelingen frigiver plads på Energivej, som skal bruges til produktion, når det bliver nødvendigt, lyder det fra kommunikationschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce