Annonce
Indland

Økonom: Populistisk skatteforslag fra Ny Alliance

50 milliarder kroner vil det koste at sænke skatten til 40 procent. Det går ikke uden at ramme boligejerne eller skære hårdt andre steder, vurderer økonom.

Tanken om at sænke skatten til 40 procent uden at røre boligejerne er populistisk, vurderer direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Lars Andersen.

Han har regnet lidt på Ny Alliances skitse til en skattereform, og manøvren vil ifølge ham koste omkring 50 milliarder kroner.

Dermed er lettelsen så dyr for statskassen, at den ikke er realistisk at gennemføre, uden at boligejerne bliver ramt - eller at der på anden vis skal skæres hårdt et eller andet sted.

- Det er ikke realistisk, hvis man siger, at man kan gøre det her uden, at det gør ondt på nogen. Derfor mener jeg, at det her er populisme af en slem skuffe, siger Lars Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce