Annonce
Erhverv

Øget omsætning, men ringere resultat: Krise i tysk bilindustri rammer fynske Alumeco

Alumeco har altid været specialist i aluminium, men i de senere år er koncernen vokset inden for de røde metaller - kobber, messing og bronze. PR-foto
Metalgrossisten Alumecos seneste regnskab, som netop er offentliggjort, er ramt af nedgang i den europæiske industriproduktion. Lukningen af datterselskabet Aluwinds fabrikker i Ringe og USA sidste år kan ses på tallene, der viser øget omsætning, men mindre overskud.

Rettelse: I printudgaven af denne artikel og i en tidligere version af webartiklen hhv. er og var der fejl i listen over Alumeco Holdings bestyrelse. Denne webartikel er rettet til med den korrekte liste. Vi beklager fejlen.

Odense: Alumeco Gruppen, der er en af Europas største metalgrossister inden for især aluminium, kan mærke, at det ikke går så godt i især den tyske bilindustri. Det samt en nedgang på vindmølleområdet kan aflæses i det regnskab for Alumeco Holding A/S, som netop er offentliggjort.

Virksomheden leverer aluminium, kobber og messing til fremstillings- og byggeindustrien i Europa.

Af regnskabet fremgår det, at koncernen har ganske vist har øget omsætningen til 4,491 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på 4,3 procent i forhold til året før.

Men ifølge koncernen er markedet i den centraleuropæiske industriproduktion for tiden påvirket af faldende vækst. Det betyder, at selv om Alumeco Gruppen har øget omsætningen, har markedets pres på priserne og indtjeningen skabt et fald i resultatet før skat fra 154 millioner kroner året før til 106 millioner kroner i regnskabet for 2018/2019.

Annonce

Alumeco Holding A/S

Alumeco Holding A/S

CVR: 10 03 55 62

Hjemsted: Næsbyvej 26, Odense C

Direktion: Per Thanning Johansen

Bestyrelse: Hans Albert Hermann Schweers (formand), Heidi Sissi Schweers, Helle Schweers Lehmann, Carsten Bo Pedersen, Hans Henrik Banke, Henrik Bøgelund Christiansen og Søren Friis Knudsen.

Alumeco har datterselskaber og salgskontorer i store dele af Central-, Øst- og Nordeuropa samt et datterselskab i Kina.

Virksomheden blev grundlagt i 1983 og beskæftiger ifølge sin hjemmeside 266 i Danmark og 973 i hele koncernen.

Nettoomsætning 4.491 mio. kr. (2018/2019) 4.307 mio. kr. (2017/2018)

Bruttoresultat 510 mio. kr. (2018/2019) 555 mio. kr. (2017/2018)

Overskud før skat 106 mio. kr. (2018/2019) 154 mio. kr. (2017/2018)

Antal ansatte 973 (2018/2019) 937 (2017/2018)

Lukkede fabrikker

Lukningen af datterselskabet Aluwinds fabrikker i Ringe og USA har også påvirket tallene.

- Det har haft en noget negativ effekt på regnskabet. Det koster en del af lukke fabrikker, men det var nødvendigt, fordi markedet for vindmøller har flyttet sig, og vi er nødt til at være der, hvor kunderne er, forklarer Per Thanning Johansen, der er adm. direktør for Alumeco Holding A/S.

I stedet bliver Alumeco Gruppens fabrikker i Polen og Kina udvidet med flere ansatte.

Ifølge Per Thanning Johansen skyldes de nedadgående markedsforhold i Europa i høj grad Tysklands enorme automobilindustri, der har det svært. Det har bredt sig som ringe i vandet til automobilindustriens underleverandører, som Alumeco leverer metal til. Til gengæld har koncernen klaret sig godt i både Norden og Østeuropa.

Det skyldes Alumeco Gruppens størrelse og erfaring, mener Per Thanning Johansen.

- Grunden til, at vi øger omsætningen, er, at vi har et meget bredt sortiment og et stort indkøbsnetværk. Vi har været i branchen i mange år, og det har givet os en masse knowhow, som vi bruger til at rådgive kunderne, og det er den service, der får dem til at handle hos os, forklarer Per Thanning Johansen.

Lys fremtid

Eftersom omkostningerne ved at lukke fabrikkerne i Ringe og USA har påvirket det seneste regnskab, er forventningen, at det omvendte gør sig gældende for regnskabet næste år, når halveringen af antallet af fabrikker reducerer omkostningerne.

- Vi tror selvfølgelig, at lukningen af Aluwind-fabrikkerne har en positiv effekt på længere sigt. Forventningen er, at de to fabrikker i Polen og Kina kan udnyttes bedre end før. I det store billede er vi bedre placeret i forhold til Sydeuropa og Asien, og det bidrager forhåbentligt til et godt resultat, siger Per Thanning Johansen.

Det sidste år af Aluwinds tid mistede datterselskabet en tredjedel af omsætningen, og det betød et fald fra et plus på 13,7 millioner kroner til et underskud på 1,2 millioner kroner før skat. Med fokus på de nye fabrikker tror Per Thanning Johansen på, at Aluwind igen kan blive givtig for Alumeco-koncernen.

- Det er et hårdt marked, men man ser jo alle steder, at der ikke er medvind på cykelstien lige nu. Vi skal blive ved med at være konkurrencedygtige, effektive og gøre det, vi er gode til.

Han tror på, at elbiler kan være med til at skabe gode resultater i fremtiden.

- Jeg ser en lys fremtid for aluminium med det fokus, der er på blandt andet elbilbranchen, som bruger meget aluminium. Så det ser fornuftigt ud med hensyn til de materialer, vi handler med. Der er mere og mere, der bliver konverteret til aluminium, så det kan vi kun være glade for. Jeg tror, vi har en god berettigelse i markedet - også fordi vi ud over produkter leverer service og knowhow.

Per Thanning Johansen tiltrådte som direktør for Alumeco i starten af 2019, efter den tidligere koncernchef Jan Berthel forlod stillingen. PR-foto
Alumeco Gruppens hovedkontor ligger i Odense. Koncernen har dog adskillige datterselskaber og kontorer i store dele af Europa. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom': Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder

Annonce