Annonce
Odense

Zoo stiller skarpt på den danske natur

Der skal helst være noget nyt at opleve, noget variation, for at publikum besøger Odense Zoo flere gange, siger zoo-direktør Bjarne Klausen. Foto: Nils Svalebøg
Trævandringen i Odense Zoo skal være med til at starte en diskussion om forholdene for Danmarks vilde dyr og planter.

Odense Zoos direktør Bjarne Klausen bevæger sig adræt over gangbroerne fra platform til platform. Han har prøvet turen nogle gange efterhånden, og selv om Bøgetoppen kom på tegnebrættet, før han vendte tilbage til Zoo og direktør-jobbet, glæder han sig over den nye attraktion.

- Zoos gæster ønsker variation, og det her er fuldstændig anderledes, siger Bjarne Klausen. Han er stolt over, at haven på en ny måde kan formidle den danske natur og italesætte den.

Zoo-direktøren tror på, at oplevelsen i Bøgetoppen kan skabe fascination for den nære natur, og at fascinationen er udgangspunktet for en god naturdiskussion.

Hvad er natur, og hvordan havde naturen set ud, hvis vi mennesker ikke havde blandet os? Det er sådanne spørgsmål, man med udgangspunkt i Bøgetoppen ifølge Bjarne Klausen kan diskutere. Som et eksempel peger han på, at tal netop er kommet frem om, at 50 procent af de danske sommerfugle er forsvundet. Og helt generelt er det ifølge zoo-direktøren sådan, at dyr og planter mangler plads og levesteder i Danmark.

Apropos sommerfugle fortæller Bjarne Klausen, at der findes arter af dagsommerfugle, der kun ses oppe i træer, og dem kan man være heldige at komme tæt på under en vandring i Bøgetoppen.

- Alle kan lide at gå en tur i en dansk bøgeskov, men det her bliver på et helt andet niveau, siger zoo-direktøren om Bøgetoppen.

Annonce
Odense Zoos direktør, Bjarne Klausen, glæder sig til indvielsen af Bøgetoppen. Foto: Nils Svalebøg

Bedre forhold for både dyr og gæster samt bedre publikumsoplevelser er det, Odense Zoo skal slå sig op på. Bøgetoppen er det nyeste eksempel på det.

Den næste nyskabelse, zoo-gæsterne vil kunne se, er et nyt anlæg til søløverne. Søløvernes eksisterende anlæg bliver slået sammen med det, der engang rummede sæler. De sidstnævnte er blevet sendt til Holland, og når anlægget er klar, vil søløverne få det bedre, og publikum kan se frem til en langt bedre søløve-oplevelse.

Derefter går der til gengæld et stykke tid, inden der kommer nye store satsninger. Bjarne Klausen fortæller, at man i Odense Zoo arbejder på situations- og strategiplaner. Det hele skal munde ud i en masterplan, der gerne skulle fortælle, hvad retning Odense Zoo skal bevæge sig i de næste 10 år. Dette store strategiarbejde bliver først færdig næste år.

Og mens det går fint med besøgstallene, blandt andet takket være succes med lysaftener hen over vinteren, så lurer der økonomiske trusler i horisonten. Odense Zoo kan blive ramt af de kommunale besparelser på kulturområdet, der er bebudet for at få råd til kernevelfærden i Odense.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce