Annonce
Erhverv

Zoneterapeuter rendt over ende efter genåbning: - Jeg har inddraget både frokostpauser og fyraften

Zoneterapeut Vivi Barløse, Ebberup, ser allerede tegn på, at den lange nedlukning har haft negative konsekvenser for hendes faste klienter. Arkivfoto: Lise Wolf
På linje med andre liberale erhverv kan landets zoneterapeuter og massører fra 6. april atter tage imod klienter. For klinikindehaverne Vivi Barløse og Irene Hansen kommer genåbningen ikke en dag for tidligt.

Ebberup/Vissenbjerg: Blød stemmeføring og halvhårde tryk under ømme fødder vil i endnu højere grad end vanligt være hovedbeskæftigelsen for de vestfynske zoneterapeuter de kommende uger, i al fald efter zoneterapeut Vivi Barløses bookingsystem at dømme:

-  Min kalender er helt fyldt op de næste tre uger. Jeg har inddraget mine frokostpauser, og jeg har valgt ikke at lukke klokken 17.00 - som jeg ellers plejer at gøre - for at kunne nå så mange kunder som muligt, oplyser hun.

Vivi Barløse har drevet Augustaklinikken i Ebberup siden 2017. De seneste tre måneders nedlukning har været hårde for både hende selv og kunderne, hvorfor der allerede ved middagstid på genåbningsdagen 6. april var veltilpashed at spore hos begge parter:

- Jeg har sat flag ud og det hele! Og kunderne er så glade for at være tilbage, det er der flere, der både har sagt og skrevet, fortæller Vivi Barløse.

Annonce

Væggene vasket ned

Ekstra mange krydser i kalenderen finder man også hos Irene Hansen, zoneterapeut og indehaver af Vissenbjergklinikken i Vissenbjerg. Her er det dog ikke kun massage, akupunktur, hypnose og zoneterapi, der i den nærmeste fremtid kommer til at give sved på panden:

- Som RAB-godkendt (Registreret Alternativ Behandler, red.) behandler skal jeg jo holde min godkendelse ved lige, og nedlukningen har bragt os bagud med hensyn til relevante kurser. Så det får jeg også travlt med, samtidig med at jeg har behandlinger stort set 24 timer i døgnet, siger hun.


Jeg skal arbejde stort set 24 timer i døgnet med behandlinger.

Irene Hansen, zoneterapeut


Ifølge Irene Hansen har der også været nok at se til allerede inden genåbningen:

- Vi har gjort hovedrent og blandt andet brugt et par dage på at vaske væggene ned. Klokken var 02.00 i nat (natten til tirsdag, red.), før jeg kom i seng, fordi jeg skulle gøre klar til i dag (tirsdag, red.). Desuden er der alle reglerne omkring coronapasset, vi også skal forberede os på. Det er ikke småting, vi skal sætte os ind i, synes jeg.

Irene Hansen, zoneterapeut og ejer af Vissenbjergklinikken siden 1997, regner ikke med, at coronapasset kommer til at udgøre et stort problem for hendes arbejde: - Det handler om tillid. Nogle af mine kunder er kommet her i 25 år. Selvfølgelig stoler jeg på folk, siger hun. Foto: Privat
Annonce

Fysisk efterslæb

Zoneterapeuternes begejstring over at kunne genoptage arbejdet ved briksen overskygges i nogen grad af en kedelig tendens. De mange måneder uden regelmæssig zoneterapi har påvirket klienterne negativt i fysisk såvel som psykisk forstand, mener Vivi Barløse:

- Allerede bare efter de første klienter i dag kan jeg se, at der tegner sig et billede. Jeg tænker i høj grad zoneterapi som forebyggende, og så meget desto mere har det virkelig haft konsekvenser for folk, at de ikke har kunnet komme her i tre måneder. Det er især sådan noget som fordøjelse, det vil kræve tid at rette op på igen, fastslår hun.

Normalvis kommer de fleste klienter en gang hver fjerde-femte uge, men Vivi Barløse forudser, at det for mange kan blive nødvendigt med flere og hyppigere behandlinger i den kommende tid for at råde bod på det fysiske efterslæb.

Af samme grund ville hun ønske, at landets zoneterapeuter havde fået lov til at åbne tidligere end 6. april:

- Jeg synes, regeringen virkelig har fejlet ved at holde os lukket. For hver krone, man bruger på forebyggelse, kommer den jo tilbage igen i sparede sundhedsudgifter senere hen, siger hun.

Genåbningens fase 1

Den gradvise og fleksible genåbning af Danmark vil fra 6. april 2021 ske i løbende faser med 14 dages intervaller. Faserne kan blive justeret på baggrund af udviklingen i epidemien. Målet er at vende tilbage til en så normaliseret hverdag som muligt.

Fase 1. Genåbning fra 6. april:

* Elever i 5.-8.-klasse vender tilbage i skole på halv tid. Det samme er tilfældet for ikke-afgangselever på ungdomsuddannelserne, hvilket for eksempel dækker over elever i 1.g og 2.g.

* Fjernundervisning reduceres på voksenuddannelser, hvor ikke-afgangselever må have 50 procent fremmøde.

* På erhvervsuddannelserne må elever i skolepraktik nu møde ind fysisk på skolen 100 procent af tiden.

* Liberale erhverv som frisører, tatovører og massører åbner. Gyldigt coronapas er påkrævet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce