Annonce
Sport

Zidane efterlyser stabilitet efter nederlag mod Mallorca

Javier Barbancho/Reuters
Real Madrids træner vil ikke bruge savnet af flere topspillere som forklaring på nederlag til oprykkerhold.

Real Madrid tabte lørdag overraskende 0-1 på udebane mod Real Mallorca, og det er første gang siden 2006, at storklubben rejser hjem fra ferieøen uden point.

- Problemet er, at vi hver tredje dag skal vise, at vi er gode. Men det gør vi ikke. Vi er nødt til at være stabile. Vi skal have mere liv i vores spil, hvis vi skal vinde noget i denne sæson, siger Real Madrids træner, Zinedine Zidane, efter nederlaget til Real Mallorca, der er blandt oprykkerne i den bedste spanske liga.

Nederlaget er Real Madrids første i ligaen i denne sæson, men endnu mere bekymrede for Zidane og holdets tilhængere var den manglende skarphed i angrebet.

Mallorca kom allerede foran efter syv minutters spil på mål af Lago Junior.

Allerede før Real Madrid blev ramt af en udvisning til Álvaro Odriozola i det 74. minut, virkede holdets forsøg på at komme tilbage i kampen halvhjertet.

- I anden halvleg skabte vi ikke ret mange store chancer. Vi manglede en smule af det hele i dag, siger Zidane.

Real Madrid stillede op uden en stribe store navne som Gareth Bale, Luka Modric, Toni Kroos og Eden Hazard, men det vil Zinedine Zidane ikke bruge som forklaring på nederlaget.

- Disse spillere er skadede, og vi har andre, der også er gode. Men hver gang de spiller, skal de vise, at de er gode, at de har niveauet til at spille for Madrid. Det gjorde vi ikke i dag, siger han.

Med nederlaget missede Real Madrid chancen for at generobre førstepladsen fra FC Barcelona, som tidligere lørdag vandt 3-0 ude over Eibar.

Næste opgave for Real Madrid er det vigtige Champions League-opgør mod Galatasaray på tirsdag. Madrid har kun fået et point i de første to gruppekampe.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce