Annonce
Indland

Zentropa vil lave film om Struensee og Caroline Mathilde

I tidens løb har der været mange planer om en Struensee-film. Ingen er blevet til noget, men nu satser Zentropa på filmen med Nikolaj Arcel som instruktør.

Annonce

Zentropa er langt fremme med udviklingen af en spillefilm om forholdet mellem prinsesse Caroline Mathilde, kong Christian 7. og den tyske livlæge Struensee.

Gennem tiden har der været flere planer og projekter om at filmatisere et berømt kapitel i Danmarks-historien, som tog sin begyndelse i 1769 og blev afsluttet med henrettelsen af Struensee tre år senere.

Ingen af disse planer er blevet til noget, men nu forsøger Zentropa sig med et nyt projekt. Det har Nikolaj Arcel som instruktør, og han skriver manuskriptet sammen med Rasmus Heisterberg og Lars von Trier.

Nikolaj Arcel brød igennem med sin første spillefilm, Christiansborg-dramaet "Kongekabale", og tidligere i år var der premiere på hans anden film, "De fortabte sjæles ø".

- Jeg ser frem til at fortælle en stor, romantisk kærlighedshistorie, der også handler om idealisme og ideologier og om, hvordan et enkelt menneske nærmest kan ændre historiens gang, siger Arcel til Ritzau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Der var ratslør hos HC Odense

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce