Annonce
Faaborg-Midtfyn

Zentropa filmer tre steder på Fyn: Mads Mikkelsen får hovedrolle i ny komedie

Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Andrea Heick Gadeberg, Anders Thomas Jensen, Nicolas Bro og Mads Mikkelsen. Fotograf: Anders Overgaard
Anders Thomas Jensen går i gang med optagelser til ny komedie tre steder på Fyn i denne måned

Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Nicolas Bro og Andrea Heick Gadeberg har de bærende roller i Anders Thomas Jensens nye komedie "Retfærdighedens Ryttere", som skal optages i hele tre fynske kommuner og får biografpremiere d. 25. december 2020.

Det oplyser FilmFyn i en pressemeddelelse.

Zentropa står bag filmen, som Anders Thomas Jensen både instruerer og skriver, og den optages i Faaborg-Midtfyn, Odense og Assens Kommuner allerede her i januar. Producent Sisse Graum Jørgensen fra Zentropa udtaler ifølge pressemeddelelsen:

- Zentropa er glade for at være tilbage på Fyn med endnu en storfilm, Anders Thomas Jensens Retfærdighedens Ryttere. En komedie med et fremragende manuskript, spillet af danmarks største skuespillere og hvor Fyns væld af billedskønne locations er i spil. Vi er altid glade for at filme på Fyn hvor vi bliver taget imod med åbne arme og møder en høj grad af professionalisme. Denne gang også med nye dygtige fynske filmfolk som vi glæder os til at arbejde sammen med og lære at kende.

Filmen handler om den udstationerede militærmand Markus, som må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevidst om, nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for. Filmens uortodokse helte spilles af et firkløver af landets mest populære danske skuespillere: Mads Mikkelsen i rollen som Markus, Nikolaj Lie Kaas spiller Otto, Lars Brygmann er Lennart mens Nicolas Bro er Emmenthaler. I rollen som Markus’ datter Mathilde ses Andrea Heick Gadeberg som har haft et forrygende gennembrudsår med bl.a. en kritikerrost præstation som Daniel Ryes lillesøster i "Ser du månen, Daniel" og rollen som en ung Sanne Salomonsen i "Sanne The Musical". I øvrige roller ses også Gustav Lindh, kendt fra Dronningen og fynske Roland Møller, senest med titelrollen i Valhalla.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom': Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder

Annonce