Annonce
Kerteminde

Yvonne blev dømt for at chikanere skolechef: Nu har hun fået lov at anke dommen

- Jeg lovede, at jeg ikke ville lægge mig fladt ned. Nu har jeg fået lov til at anke min dom, fortæller bokser Yvonne Bæk Rasmussen, der siden juli har ventet på svar fra Procesbevillingsnævnet.

Kerteminde: Man må ikke skrive på internettet, at en tidligere skolechef er skyld i, at flere børn og ældre ikke har fået den rette træning således, at deres liv er endt før nødvendigt.

Men om den dom står til troende, vil vise sig, når Landsretten har kigget på sagen. Yvonne Bæk Rasmussen har nemlig netop fået besked fra Procesbevillingsnævnet, at hun må anke sin dom.

- Og det gør jeg, for jeg vil have, at retfærdigheden skal ske fyldest. Før det sker, lægger jeg mig ikke fladt ned, understreger hun.

Yvonne Bæk Rasmussen blev dømt efter den forholdsvis nye §119a, der handler om chikane af offentligt ansatte. Spørgsmålet i retten var blandt andet, om et enkelt opslag på facebook tæller som chikane. Netop fordi loven er så ny og uprøvet, har hun fået lov til at få den prøvet ved en højere instans.

Annonce

Vi får se Hr. Borgmester

- At jeg får lov til at anke, viser jo, at de har anerkendt, at min sag er en principiel sag, der vil være med til at danne præcedens for §119a, og det viser også, at de har anerkendt, at sagen ikke er så ligetil endda, siger Yvonne Bæk Rasmussen.

- Da min dom faldt i juni, var borgmesteren hurtigt ude med at sige, at det beviser, at det var korrekt af dem at politianmelde mig. Nu får vi se, Hr Borgmester.

Hvornår sagen kan komme for landsretten, er der ingen, der ved endnu.

- Der kan godt gå et halvt til et helt år. Jeg ved bare, at det ikke kan blive i marts eller i maj, for da skal jeg bokse kvalifikationskampe til OL, siger den hårdtslående kvinde, der både har EU-mesterskab og Nordisk Mesterskab i bagagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce